Μια αποβολή που ... κόστισε! (2009)

Σαν σήμερα στις 25/1/2009, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Χαριλάου τον Αρη, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2008-2009...
Μια αποβολή που ... κόστισε! (2009)

Η αναμέτρηση τελείωσε 0-0 και Σάντος και παίκτες παίζοντας με ψυχή έφεραν την ομάδα μόνη της στη 2η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ πέραν από το καθαρό αγωνιστικό κομμάτι εκείνη τη μέρα «έτυχε» μιας συμπεριφοράς από τους γηπεδούχους που καταδεικνύει το τεράστιο κόμπλεξ που τρέφουν απέναντί μας!

Στα αξιομνημόνευτα εκείνου του απογεύματος:

Η επίθεση στο πούλμαν της ομάδας μας κατά την άφιξή της στο γήπεδο της οδού Παπαναστασίου.

Ο τραυματισμός του φροντιστή της ομάδας Γιασέρ Ζεϊνό.

Η συνεχής ρίψη αντικειμένων που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό των Χαλκιά και Μαλεζά.

Οι συνεχείς τραμπουκισμοί και διακοπές του αγώνα (ένα τρίλεπτο στο διάστημα 37'-40 και ένα δεκαπεντάλεπτο στο 42').

Η απαράδεκτη αντίδραση του Κονσεϊσάο που στοίχισε την αποβολή του και ένας διαιτητής που έπαιζε μόνο έδρα και κράτησε στο παιχνίδι παίκτες του συμπολίτη που έπρεπε να είχαν αποβληθεί.

Όπως γίνεται αντιληπτό η φιλοξενία του συμπολίτη... ήταν απίστευτα εχθρική.

Η ομάδα έμεινε από νωρίς με 10 αλλά πάλεψε με πάθος και δύναμη ώστε να πάρει τον ένα βαθμό παρά το γεγονός ότι μειονεκτούσε αριθμητικά. Πολύ νωρίς ο Σάντος είδε ότι η ομάδα είχε πρόβλημα στο κέντρο και έριξε στο ματς τον Ίβιτς αντί του Βιεϊρίνια, διαβάζοντας σωστά το ματς και προσπαθώντας να αλλάξει την εικόνα.

Την κίνησή του αυτή την πρόδωσε όμως η αποβολή του Κονσεϊσάο. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν πολύ εκνευρισμένος και χρειάστηκε να μπει στο γήπεδο ο προπονητής μας ώστε να αποχωρήσει.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Δικέφαλος αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο στο ματς καθώς νοιαζόταν περισσότερο για το μηδέν στην άμυνα και όχι για να σκοράρει (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Μουσλίμοβιτς που για μια φορά ακόμα πάλευε απελπιστικά μόνος).

Κορυφαίοι οι Χαλκιάς, Βερόν και Πάμπλο Γκαρσία, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι...

Για την ιστορία η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Μάρκος Αντόνιο, Μαλεζάς, Βερόν (Μπαλάφας), Γκαρσία, Σορλέν, Κονσεϊσάο, Βιερίνια (Ίβιτς), Μουσλίμοβιτς

Σάντος: «Μας κόστισε η αποβολή»

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος αναφέρθηκε στην αγωνιστικότητα της ομάδας.

«Ήταν ένα τυπικό ντέρμπι το οποίο ξέραμε ότι θα είχε μεγάλη ένταση. Ο Αρης μπήκε καλύτερα και μας δημιούργησε κάποια προβλήματα, αλλά μετά το 15ο λεπτό, αλλά στη συνέχεια η ομάδα ισορρόπησε το παιχνίδι το οποίο έγινε πιο μοιρασμένο. Νομίζω ότι η στιγμή που μείναμε με παίκτη λιγότερο ήταν σε διάστημα που ελέγχαμε το παιχνίδι.

Μετά τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα για μας, αφού ο άρης έδωσε τα πάντα για να κερδίσει. Θεωρώ ότι ήμασταν τέλειοι σε αμυντική οργάνωση, αλλά είχαμε δυσκολίες στην δημιουργία ευκαιριών, γιατί δεν είχαμε πολλές επιλογές. Σε γενικές γραμμές, θεωρώ ότι οι παίκτες μου έπαιξαν καλά στο δεύτερο ημίχρονο έστω και με παίκτη λιγότερο, αλλά και πως το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο».

Σε ερώτηση κατά πόσο αποτέλεσε ρίσκο η επιλογή του Βιεϊρίνια στο αρχικό σχήμα υποστήριξε ότι... «Δεν θεωρώ ότι πήρα ρίσκο με Βιεϊρίνια ο οποίος προπονείται χωρίς πρόβλημα τις τελευταίες δύο εβδομάδες κι όταν διαβεβαιώθηκε ότι μπορεί να αγωνιστεί, τον χρησιμοποίησα. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να δούμε και τι γίνεται, γιατί πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Να είναι δηλαδή ένας παίκτης έτοιμος και τελικώς να αναγκαζόμαστε σε αλλαγή».

Αναφερόμενος στην αποβολή του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, κάθε άλλο παρά κάλυψε τον αθλητή του. «Δεν είδα τι ακριβώς έγινε, μου είπαν μετά ότι έπεσαν αντικείμενα και ο ίδιος πήρε ένα από αυτά και το πέταξε στην εξέδρα. Εννοείται ότι έχω μιλήσει πολύ με παίκτες γι' αυτό το ζήτημα.
Πρέπει να διατηρούμε την ηρεμία και καθαρό μυαλό ακόμη και σε τέτοιες καταστάσεις. Μην υποκύπτουμε στο πάθος μας αλλά και σε στιγμιαία λάθη που κοστίζουν στην ομάδα. Είναι μια περίπτωση διαφορετική από αυτές των Κοντρέρας, Πάμπλο Γκαρσία αλλά αποτέλεσμα το ίδιο. Η αποβολή κόστισε στην ομάδα».

Σε ερώτηση σχετική με τον αγώνα του Κυπέλλου, υποστήριξε ότι... «υπάρχει μια μεγάλη διαφορά, αφού εκεί θα προκύψει σίγουρα νικητής».

* Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου όλη η Ελλάδα είδε αστείες σκηνές να εξελίσσονται μπροστά στη θύρα 1, με τον πρόεδρο του Αρη (Λάμπρος Σκόδρας) να πλησιάζει στην εξέδρα για να ηρεμήσει τους «φίλους» του Αρη και αυτοί να επιτίθενται εναντίον του, αυτός να τους βρίζει και οι σεκιουριτάδες που αυτός τους πλήρωνε, να προσπαθούν να τον κρατήσουν...!

* Την ομάδα υποδέχτηκαν στο γήπεδο της Τούμπας κατά την επιστροφή της, περίπου 300 οπαδοί που αποθέωσαν τους παίκτες και ζήτησαν από αυτούς πρόκριση τη Τετάρτη στο ματς του κυπέλλου.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2008-2009 τερμάτισε στη 2η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με 63 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 18 νίκες, 9 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες, με τέρματα 39-16

* Συμμετείχε στα play offs εκείνης της χρονιάς, όπου συγκέντρωσε 9 βαθμούς τερματίζοντας 3ος (αν και ξεκίνησε πρώτος στην ειδική βαθμολογία!) και πήρε το εισιτήριο για το Europa League.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...