Συνέτριψε στην Τούμπα την ΑΕΚ με 4-0 (1979)

Σαν σήμερα στις 14/10/1979, ο ΠΑΟΚ συνέτριψε στην Τούμπα την ΑΕΚ, με 4-0, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980...
Συνέτριψε στην Τούμπα την ΑΕΚ με 4-0 (1979)

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 27.000 θεατές (24.082 εισιτήρια) και ήταν παράσταση για έναν ρόλο όπως μαρτυράει το τελικό σκορ!

Στο γήπεδο οι παίκτες του Έγκον Πίχατσεκ, πήραν μια καθαρή νίκη, καθώς υπήρξαν καλύτεροι της αθηναϊκής ομάδας, που εκείνη την εποχή συχνά πυκνά "τσιμπούσε" τεσσαροπεντάρες...

Ο ΠΑΟΚ προερχόμενος από εκτός έδρας ήττα από τον συμπολίτη, μπήκε αναγνωριστικά στο ματς και στα πρώτα λεπτά έδωσε χώρο στην ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της. Όταν όμως έγινε αντιληπτό πως οι φιλοξενούμενοι δεν .. μπορούσαν, το σκηνικό άλλαξε και το γήπεδο άρχισε να γέρνει!

Κλειδιά στο παιχνίδι ήταν αφενός το εξοντωτικό man to man που έπαιξε ο Αλαβάντας πάνω στον φορμαρισμένο Αρδίζογλου, όπως και το αγωνιστικό "σβήσιμο" του Μαύρου από την άμυνά μας.

Τα δύο πρώτα γκολ εκείνης της νίκης τα σημείωσε ο Γκουερίνο στο 9' και στο 37', το 3-0 έγινε από τον Ορφανό στο 67' με εξαιρετικό τελείωμα, για να κλείσει το σκορ στο 72' ο Βασιλάκος.

Ο ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι -απέναντι στην πρωταθλήτρια της προηγούμενης σεζόν- αγωνίστηκε χωρίς Κούδα - Σαράφη, ενώ είχε κορυφαίους τους Γκουερίνο, Βασιλάκο, Ορφανό.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Αναστασιάδης, Δαμανάκης, Αλαβάντας, Γκουερίνο, Κωστίκος, Βασιλάκος, Ορφανός (70' Αλεξανδρίδη)

ΑΕΚ: Στεργιούδας, Μουσούρης, Δαμιανίδης, Ραβούσης, Νικολάου, Θώδης, Αρδίζογλου (58' Τάσος), Τσάμης, Καλαϊτζίδης (50' Νικολούδης), Βλάντιτς, Μαύρος

* Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της 3ης αγωνιστικής, εννιά (!) ομάδες βρέθηκαν ισόβαθμες στην πρώτη θέση με 4 βαθμούς η καθεμιά!

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα)

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Ορφανός σε μια επιθετική του προσπάθεια

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...