Το τελευταίο παιχνίδι του Γιώργου Κούδα!

Σαν σήμερα στις 26/2/1984, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα το Αιγάλεω, σε παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1983-1984...
Το τελευταίο παιχνίδι του Γιώργου Κούδα!

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Παλ Τσερνάι στον πάγκο του, μπροστά σε μόλις 4.000 θεατές (2.960 τα εισιτήρια), έμεινε στη λευκή ισοπαλία, όμως δεν ήταν αυτή η είδηση που βγήκε από το παιχνίδι!!!

Το ματς αυτό έχει ιστορική σημασία, καθώς ήταν το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος για τον Γιώργο Κούδα, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκειά του, καταγράφοντας την 504η επίσημη συμμετοχή του, ένα ρεκόρ που πολύ δύσκολα θα καταρριφθεί στο μέλλον!

Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στη Θεσσαλονίκη με αποκλειστικό σκοπό να μη χάσουν και παίζοντας άμυνα και μόνον άμυνα, τα κατάφεραν να πάρουν το 0-0.

Ελάχιστες οι καλές στιγμές στο ματς, με τον ΠΑΟΚ να πλησιάζει στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις. Αρχικά στο 10', όταν μετά από συνδυασμό Αποστόλου – Κούδα – Τρίμχολντ, ο τελευταίος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Στογιάνοβιτς.


Στο 44' μετά από φάουλ του Δαμανάκη ο Βασίλης Γεωργόπουλος έπιασε την κεφαλιά από κοντά, όμως ο Στογιάνοβιτς απέκρουσε. Λίγο νωρίτερα το Αιγάλεω έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Σημαιοφορίδη να σουτάρει και τον Παντέλη πολύ δύσκολα να αποκρούει σε κόρνερ.

Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο οι λίγοι θεατές της αναμέτρησης, είδαν όλη κι όλη μια καλή φάση, στο 83ο λεπτό, με τον Δαμανάκη από το σημείο του πέναλτι να μην μπορεί να βρει δίχτυα, μετά από απόκρουση του Στογιάνοβιτς σε σουτ του Τσουρέλα.

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Αλαβάντας, Δαμανάκης και Ψαρράς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Μπανιώτης, Δαμανάκης, Τρίμχολντ (64' Αλεξανδρίδης), Γεωργόπουλος (64' Κωστίκος), Ψαρράς, Κούδας, Αποστόλου

Αιγάλεω: Στογιάνοβιτς, Παπαθεοδώρου, Ούτσικας, Παντελής, Σημαιοφορίδης, Μαύρος, Κλης, Μπλακόγεβιτς, Μπεκιάρης, Πηγαδίτης, Αθανασιάδης (85' Γαρδέρης)

* Τη σεζόν 1983-1984, ο ΠΑΟΚ με τεχνικό τον Παλ Τσερνάι, τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 11 νίκες, 13 ισοπαλίες, 6 ήττες, συγκέντρωσε 35 βαθμούς, με τέρματα 33-29...

* Στη αρχική photo διακρίνονται οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1983-1984.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...