Όταν ο ΠΑΟΚ άλωσε το Palau Blaugrana! (vid)

Το ημερολόγιο έδειχνε 25/10/2000 και ο Δικέφαλος ταξίδεψε στη Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα του Ρενέσες, του Ναβάρο, του Ρετζιά, του Σεϊκέλι, του Γιατσκεβίτσιους...
Όταν ο ΠΑΟΚ άλωσε το Palau Blaugrana! (vid)

Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη πραγματοποίησε επίδειξη δύναμης εκείνο το φθινοπωρινό βράδυ στο Παλάου Μπλαουγκράνα, κερδίζοντας την Μπάρτσα πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό 67-58.

Τρία λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης η ομάδα μας ήταν μπροστά με 67-50 δείχνοντας ζηλευτή ισορροπία μεταξύ της περιφέρειας και της front line, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.

Από την αρχή του αγώνα ο οποίος ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου γκρουπ της Euroleague, είχε φανεί η διαφορά των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι ήταν εντελώς ασύνδετοι και τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην εξαιρετική άμυνα του ΠΑΟΚ. Μόλις στο 14΄ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 16-29 τρέχοντας ένα σερί 0-15! Οι Καταλανοί αντέδρασαν και με ένα δικό τους σερί 17-2 σε διάστημα πέντε λεπτών πέρασαν μπροστά με 33-31, για πρώτη αλλά και για τελευταία φορά. Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Λιαδέλη οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 33-36 και στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ παρέδωσε μαθήματα άμυνας.

Δέχτηκε μόλις 6 πόντους και ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο. Στο τελευταίο τρίλεπτο η Μπαρτσελόνα απλά κατέβασε τη διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα με πρώτο σκόρερ τον Ρόνι Σεϊκέλι ο οποίος είχε 6/15 σουτ και τα βρήκε μπαστούνια απέναντι στον καταπληκτικό Μπλέρ που σάρωσε τα ριμπάουντ και σκόραρε όταν απαιτήθηκε. Παίκτες κλειδιά για τον Φλεβαράκη ο Κολντεμπέλα και ο Ρόκα ενώ o MVP της πρώτης αγωνιστικής Παναγιώτης Λιαδέλης πέτυχε και πάλι το 1/3 των πόντων του ΠΑΟΚ.

Να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Γιαννούλης δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, καθώς δεν προπονήθηκε την προηγούμενη μέρα του αγώνα, λόγω θλάσης στους προσαγωγούς...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπαρτσελόνα: Γιασκεβίτσιους 6, Ντιγκμπέ, Ντε λα Φουέντε, Έλσον 7, Σεϊκέλι 19, Ναβάρο 16 (2), Ρεβτζιάς 2, Ντουένιας 6, Ροντρίγκεζ 2.

ΠΑΟΚ: Κορωνιός 2, Λιαδέλης 21 (1), Σιγάλας 3 (1), Καργκόλ, Μπλερ 11, Ράκα 10 (2), Γιαννούλς 5, Βάις 4, Κολντεμπέλα 11 (2)

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:

Κώστας Φλεβαράκης: "Παίξαμε ήρεμα και όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλό τους εαυτό. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι το επαναλαμβάνω, αλλά κάθε μέρα που περνά θα γινόμαστε καλύτεροι. Ευχαριστώ τους παίκτες μου που έδωσαν το 100% των δυνάμεών τους. Κάποιοι φρόντισαν να μας στείλουν μηνύματα μετά την ήττα στο Περιστέρι. Ε λοιπόν ήρθε η σειρά μας να τους στείλουμε μήνυμα. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα να το κάνουν. Οι υπόλοιποι ας μας αφήσουν ήσυχους  "...

Γιώργος Σιγαλας: "Πιστεύω ότι οι συνθήκες στην Ευρώπη είναι καλύτερες για μια ομάδα που αγωνίζεται εκτός έδρας, με την έννοια ότι οι διαιτητές εκεί παίζουν 50-50 και δεν επηρεάζονται από την πίεση των γηπεδούχων"

Παναγιώτης Λιαδέλης: "Έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα και είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε σε αυτό".

Γιάννης Γιαννούλης: "Οι επαφές με τον Ρόνι Σεϊκέλι είναι πολύτιμη εμπειρία για κάθε αθλητή.  Νομίζω ότι μαζί με τους Μπλερ και Βάις κάναμε εξαιρετική δουλειά πάνω του, αλλά και απάνεντι σε όλους τους ψηλούς της Μπαρτσελόνα".

Κλαούντιο Κολντεμπέλα:"Φέτος ξεκινήσαμε με μια φοβερή επιτυχία στην Ισπανία και ειλικρινά δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα"...

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΝΩ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΑΤΑΤΟΥΔΗ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΠΕΜΠΕ ΑΠΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...