A+ A A-

"Το όνειρο έγινε πραγματικότητα ..."

Σαν σήμερα, στις 30 Μαρτίου 2000, δύο ημέρες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι, πραγματοποιήθηκε αγιασμός του γηπέδου και μαζί η πρώτη προπόνηση της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ στην PAOK SPORTS ARENA!

Ακολούθησαν οι τέσσερις αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά και τέσσερα ακόμη παιχνίδια, αυτή την φορά για το φάιναλ φορ της Euroleague.

Ήταν πρωταπριλιά του 2000, αλλά δεν ήταν ψέματα. Το νεότευκτο γήπεδο του ΠΑΟΚ, η PAOK SPORTS ARENA, άνοιξε τις πύλες και υποδέχτηκε το 6ο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο πρώτος επίσημος αγώνας που διεξήχθη στο γήπεδο του, ήταν ο πρώτος ημιτελικός του φάιναλ φορ, μεταξύ της ΑΕΚ και του Αμαρουσίου.

Χρειάστηκε να περάσουν 47 ημέρες και να διεξαχθούν πρώτα οκτώ επίσημα παιχνίδια στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, ώσπου να έρθει η μεγάλη στιγμή. Στις 17 Μαΐου 2000, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε για πρώτη φορά, σε επίσημο παιχνίδι, στο νέο του γήπεδο. Σε ένα ανεπανάληπτο παιχνίδι και με κατάμεστο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε -για τον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος της Α1- τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο μπορεί να έχασε και εκείνο το παιχνίδι, αλλά και το πρωτάθλημα, αλλά ήταν ήδη κερδισμένος με την τεράστια παρακαταθήκη αυτού του γηπέδου.

Η PAOK SPORTS ARENA, μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 8.000 θεατές (8.142 καθίσματα), διαθέτει ακόμα. 502 θέσεις πάρκινγκ για ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και ειδικό χώρο για στάθμευση λεωφορείων.

Μπορεί το πρώτο επίσημο παιχνίδι να έγινε την 1η Απριλίου του 2000, αλλά για την ολοκλήρωση του γηπέδου του ΠΑΟΚ, χρειάστηκε να περάσουν δέκα ολόκληρα χρόνια από την πρώτη θεμελίωση ( 18 Μαρτίου 1990 ) και δώδεκα από την ιστορική δωρεά του αείμνηστου Ιωάννη Δεδέογλου (17 Ιουνίου 1988)! Ο  Γιάννης Δεδέογλου, μαζί με τον αδερφό του Θανάση Δεδέογλου , που δώρισε με την σειρά και νέο οικόπεδο στον ΠΑΟΚ το 1991, έβαλαν το πρώτο λιθαράκι για την κατασκευή ενός από τα πλέον σύγχρονα γήπεδα της Ευρώπης.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων στις 26 Μαρτίου 1991 , αποτέλεσε τον πρώτο και εξόχως σημαντικό μοχλό πίεσης, για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου ονείρου. Ο δρόμος όμως, ήταν μακρύς.

Στις 11 Δεκεμβρίου 1991 και αφού έχει γίνει η δημοπράτηση του έργου, γίνεται γνωστό ότι το νέο γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 4.800 μόνιμων θέσεων και 1.200 πτυσσόμενων. Ο συνολικός αριθμός της χωρητικότητας (6.000 σύμφωνα με την πρώτη μελέτη) θα αποτελέσει  σημείο τριβής και διαφωνιών, αλλά το βασικότερο πρόβλημα θα προκύψει από τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις που πρέπει να γίνουν στην περιοχή.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 1995 , γίνεται τελετή αγιασμού θεμελίωσης του έργου, αλλά το γήπεδο δεν προχωρά, καθώς υπάρχει αίτημα για αύξηση της χωρητικότητάς του, γεγονός που οδηγεί σε νέα καθυστέρηση.

Στις 30 Οκτωβρίου 1996, εγκρίνεται η νέα προμελέτη του έργου , που προβλέπει την αύξηση της χωρητικότητας σε 8.500 θέσεις, και η πρόταση για ανάθεση στην Θεσσαλονίκη και το γήπεδο του ΠΑΟΚ, της διοργάνωσης του φάιναλ φορ της Euroleague , λειτουργεί ως έκτακτο μέτρο πίεσης για να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο στην ώρα του.

Στις 17 Μαΐου 1999, η FIBA αποφασίζει οριστικά την διεξαγωγή του φάιναλ φορ στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει και οι εργασίες επιταχύνονται με γοργούς ρυθμούς. Αποτέλεσμα; Το γήπεδο είναι έτοιμο και φιλοξενεί τελικά, όχι μόνο το φάιναλ φορ της Euroleague (18 & 20 Απριλίου 2000), αλλά τρεις περίπου εβδομάδες νωρίτερα και το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος (1 & 2 Απριλίου 2000).

Στις 17 Μαΐου του 2000, διεξάγεται το πρώτο επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και τα εισιτήρια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό γίνονται ανάρπαστα. Μαζί και τα αναμνηστικά μπλουζάκια . Όλοι θέλουν να δουν το νέο γήπεδο, που αποτελεί πλέον τη νέα έδρα της ομάδας και αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 10:31

HEADER  

 
+15 ntou_apo_pantou: ΑΠ: PAOK Sports Arena: "Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα"

Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, το γήπεδο μας το κάνανε όταν πια είχαν εξασφαλίσει ότι η ομάδα είχε χάσει την αγωνιστική της δύναμη και είχε πάρει την κατιούσα πορεία...

Φοβάμαι πως ακριβώς το ίδιο έχουν σκοπό και για τα χρέη της ΠΑΕ... Είναι η αλυσίδα με την οποία μας έχουν δεμένους και δε μπορούμε να κάνουμε το μεγάλο άλμα.

Η ευθύνη είναι πρώτα δική μας που κοιμόμαστε όρθιοι και απλώς βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας.

30-03-2011 11:21 #1
 
 
+4 sagoundon: Ακριβώς

ntou_apo_pantou +1.000.000

30-03-2011 11:54 #2
 
 
+10 PRAKTORINOS: Παλατάκι δίχως βασιλιά.

Επί 11 χρόνια
οι εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί αναμένουν
την έλευση του βασιλιά,
την αναγέννηση του οράματος.

30-03-2011 14:48 #3
 
 
+9 teacher: ΑΠ: PAOK Sports Arena: "Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα"

H πρώτη εικόνα όλα τα λεφτά...(by Praktorinos φυσικά)

30-03-2011 14:51 #4
 
 
+14 maklord 4: Never Forget these days!!!!1-4-2000../..17-5-2000

Den 8a ksexasw pote auti tin mera...tou prwtou episimou match sto palataki gia to final four(Aek-Marousi)....eimoun o prwtos ixoliptis pou ekane ton ixo gia tin Live metadosi gia ton ANT1 ekeini tin imera...thimamai ti pikra efaga kai ti kourasi afou ws prwti fora zwntanis kalipsis den kserame pou pan ta tessera!!!
Opws kai sto prwto mas paixnidi me ton Vazelo,pou itan adunato na steilw tin fwni tou speaker sta autia twn reporter katw ston agwnistiko xwro...itan adinato na akousoun apo tin fasaria pou ekane O LAOS mas..treli akoustiki..apisteuta decibel!!!!!
Megali timi,pote den tha ksexasw!!!
Paokara mou S'agapw .!.

30-03-2011 17:37 #5
 
 
+7 FILIPPOSPAOK1: μπετά και μνημόσυνα

Δυστυχώς κατάντησε παλάτι δίχως υπηκόους , και Ναός χωρίς πιστούς ,
Τελικά ότι και να φτιάξεις αν δεν έχεις κόσμο είναι άχρηστο (και βάρος πολλές φορές).
Για αυτό μέχρι να ξαναγυρίσει ο κόσμος ας σταματήσουμε να αυτό χαϊδευόμαστε (ευγενικά το λέω) μέχρι να ξανά πάει ο κόσμος είναι μόνο μπετά σε μια γωνιά της πόλης .
Ο κόσμος Δείνε αξία στα πράγματα και όχι το αντίστροφο .
Για αυτό όποιος αγαπάει τον ΠΑΟΚ πάει και στον τόπο λατρείας του , διαφορετικά μην μας πρήζετε άλλο με τον υπέροχο λαό και τα λοιπά και δεν χαϊδεύω κανενός τα αυτιά , ο κόσμος πάει όπου έχει πανηγύρι , και μην πάτε μακριά , το τμήμα που έχει τους περισσότερους τίτλους και είναι δυναστεία με 8 Διεθνείς , το τμήμα γυναικείου ποδοσφαίρου των 8 τίτλων και πάμε για 9 , δεν πατάει κανένας , μόνο μπλα μπλά και μπράβο κορίτσια όταν πάρουν το τίτλο και άδειες κερκίδες στην Τριανδρία αυτό ξέρω εγώ και όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ . Τώρα θα μου πεις έλα ρε γυναικείο ποδόσφαιρο ? Και εγώ θα σου πω ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΟΚ. Αυτοί είμαστε η μάλλον γίναμε της θεωρίας και του καναπέ δεν μιλάω για το ποδόσφαιρο το αντρικό εκεί είναι γκλάμουρ ακόμα και πάνε όλοι άλλα και εκεί μόλις χάθηκε η «ποιότητα» σιγά σιγά και εμφανίζονται «σαρδέλες» και εκεί , καναπές , θεωρεία ,ξερόλας .
Για αυτό , αγαπάς τον ΠΑΟΚ ? γήπεδο σε όποιον αγωνιστικό χώρο και αν παίζει. Διαφορετικά θα μιλάμε για μπετά και μνημόσυνα

30-03-2012 11:03 #6
 
 
+1 Evender: ΑΠ: PAOK Sports Arena: "Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα"

Παιδια τελικα αυτο το γηπεδο που θα επρεπε να ηταν η δυναμη του ΠΑΟΚ μας καταντησε να ειναι ενα βαρυδιο που τα εσοδα απο τα εισητηρια δεν φτανουν ουτε για να καλυψουν τα εξοδα των αγωνων!

30-03-2012 14:49 #7
 
 
+1 PAOK_VEROIA: ΑΠ: PAOK Sports Arena: "Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα"

Ας ελπίσουμε οτι μέσα στα επόμενα 5 χρόνια θα δούμε και την Gazprom Arena :lol: :lol: :lol:

30-03-2013 02:16 #8
 
 
iovas: ΑΠ: PAOK Sports Arena:

To γήπεδό μας, νομίζω εσκεμμένα,έχει κατασκευαστεί χωρίς να έχει κανένα χρώμα Π.Α.Ο.Κ...μπλέ κ κόκκινα καθισματα,κίτρινη οροφή(!!!),μπλέ λαμαρίνες,τί να λέμε..Το φαντάζομαι με μαύρα καθίσματα,γκρί διαδρόμους,και η οροφή σε σκούρα μαύρα χρώματα,όπως όλα τα σύγχρονα γήπεδα.Εγώ προσωπικά ξενερώνω στο γήπεδό μας με αυτά.. :-? και δέν νομιζω οτι είναι και πολλά τα λεφτά γι αυτές τις λίγες αλλα ουσιαστικές αλλαγές.

30-03-2013 12:19 #9
 

Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν δικαίωμα να σχολιάσουν.

Τελευταια posts

Τι γραφουν τα ΜΜΕ

  • Για τον ΠΑΟΚ
  • Για τους αντιπαλους
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_PREV MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_NEXT
Τα εισιτήρια του Eintracht - ΠΑΟΚ

Τα εισιτήρια του Eintracht - ΠΑΟΚ

01-12-2023 | Η Ασπρόμαυρη Βίβλος / facebook

Στις στις 7 και 14 Μαρτίου οι προημιτελικοί

Στις στις 7 και 14 Μαρτίου οι προημιτελικοί

01-12-2023 | Η Ασπρόμαυρη Βίβλος / facebook

Πω πω λαός…! (vid)

Πω πω λαός…! (vid)

01-12-2023 | paok24.com

Για 5η φορά στους "16" ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Για 5η φορά στους "16" ευρωπαϊκής διοργάνωσης

01-12-2023 | Η Ασπρόμαυρη Βίβλος / facebook

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_PREV MOD_NEWS_PRO_GK4_NSP_NEXT
Paokmania.Gr - To ανεξάρτητο site των οπαδών του ΠΑΟΚ | All rights reserved.