Πρόκριση στη λασπομαχία της Τούμπας!

Σαν σήμερα στις 23/12/1981, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Παναχαϊκή, για τον α' γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας...
Πρόκριση στη λασπομαχία της Τούμπας!

Στην 40η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1981-82 μετείχαν συνολικά 58 ομάδες (18 Α' εθνικής και 40 Β' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν έφτασε ως τον ημιτελικό, όπου αποκλείστηκε σε διπλά παιχνίδια από τον Παναθηναϊκό (νίκη με 1-0 στην Τούμπα και ήττα με 2-0 στη Λεωφόρο, σε παιχνίδι - σφαγή χωρίς αναισθητικό)...

Το παιχνίδι της Τούμπας ήταν μια πραγματική λασπομαχία, σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, με τη βροχή να πέφτει ακατάπαυστα σε όλη τη διάρκειά του! Μάλιστα στην επανάληψη έκανε την εμφάνισή της και η ομίχλη, με το σκηνικό να παραπέμπει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας!

Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά καθάρισε την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης! Στο 18ο λεπτό ο διαιτητής Κουναλάκης έδειξε την άσπρη βούλα σε ανατροπή του Κωστίκου από τον τερματοφύλακα της Παναχαϊκής Παπαδόπουλο και δύο λεπτά αργότερα ο Δημόπουλος με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή σημείωσε το 2-0.

Στο 34΄ο ίδιος παίκτης έγραψε τοπ 3-0 με σουτ από το ύψος του πέναλτι μετά από σέντρα του Κωστίκου, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο 55' ο Ιωσηφίδης βρήκε τον Κωστίκο σε καλή θέση και ο τελευταίος με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Το μόνο που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 59' με κοντινό πλασέ του Αποστολίδη...

Δημόπουλος, Κωστίκος, Αλαβάντας, Σίγγας, Γεωργόπουλος οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αλαβάντας, Σϊγγας (64' Πέλλιος), Δαμανάκης, Ψαρράς, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Γκουερίνο, Κωστίκος (62' Τριανταφυλλίδης)

Παναχαϊκή: Παπαδόπουλος, Παπαλάμπρου, Αλεβιζόπουλος, Αποστολίδης, Νταλάκας, Σταματόπουλος (46' Τσάμπας), Σπανοσωτηρόπουλος, Σπεντζόπουλος, Παπαγιαννόπουλος, Χαρδαλιάς (30' Χατζόπουλος)

* Στην αρχική photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ εκείνης της σεζόν: Όρθιοι από τα αριστερά: Κούδας, Παντέλης, Κωστίκος, Γούναρης, Θ. Αποστολίδης, Σίγγας. Καθιστοί: Γεωργόπουλος, Δαμανάκης, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Τριανταφυλλίδης

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...