Ισόπαλος στο ... χωράφι των "Ζωσιμάδων"!

Για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2011-2012, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε σαν σήμερα στις 4/12/2011 στα Γιάννινα, για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ...
Ισόπαλος στο ... χωράφι των "Ζωσιμάδων"!

Το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο 2-2 με τον Δικέφαλο να ισοφαρίζει δύο φορές τους γηπεδούχους, με τέρματα των Στέφανου Αθανασιάδη και Κοστίν Λάζαρ.

Κουρασμένη εμφανίστηκε η ομάδα και χωρίς πάθος στο παιχνίδι της, λίγες μέρες μετά το μεγάλο διπλό στο White Hart Lane... Πέρα από τα εμφανή σημάδια της υπερπροσπάθειας από τον αγώνα της Τετάρτης, αλλά και τις απουσίες βασικών παικτών, έδειξε να της λείπει η συγκέντρωση στο παιχνίδι και το καθαρό μυαλό στις κινήσεις της. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο ΠΑΟΚ πήρε από το ματς ότι περισσότερο δικαιούταν...

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή δυνατά και σκόραραν μόλις στο 6ο λεπτό με τον Μπακαγιόκο, που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σύγχυση μέσα στη μικρή περιοχή μετά από κόρνερ του Μπεσέρα.

Οι Γιαννιώτες έπαιζαν με πάθος, έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα και πίεζαν ψηλά αναγκάζοντας τους παίκτες του ΠΑΟΚ να κάνουν λάθη. Παρόλα αυτά ο Δικέφαλος έφερε το ματς στα ίσα στο 17' με τον Αθανασιάδη, που δέχτηκε κεφαλιά πάσα του Σαλπιγγίδη και παραβίασε την εστία από πολύ κοντά.

Στο 21ο λεπτό ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μπεσέρα, αφού ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ έκανε φάουλ στον Έττο σπρώχνοντάς τον με το δεξί χέρι. Ο ΠΑΟΚ σε αυτό το πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχε επιθετικά στο γήπεδο, η μπάλα δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει καθόλου στη μεσαία γραμμή με τους Φωτάκη, Γκαρσία και Λάζαρ να μοιάζουν χαμένοι!

Το ίδιο χαλαρά με το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου μπήκε ο ΠΑΟΚ και στο δεύτερο και το πλήρωσε δεχόμενος γκολ στο 50' από τον Μπακαγιόκο και πάλι.

Μπροστά στο φάσμα της ήττας και με τους Γιαννιώτες να ελέγχουν το ρυθμό της αναμέτρησης ο Μπόλονι έκανε διορθωτικές κινήσεις και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, όταν στο 73' μετά από χέρι του Τζημόπουλου σε εκτέλεση κόρνερ του Ρομπέρ, ο Αρετόπουλος έδωσε το καταφανές πέναλτι (δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς!) και ο Λάζαρ ευστοχώντας από τα 11 μέτρα, έφερε το σκορ στο 2-2.

Από εκεί και πέρα μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι προσπάθησαν χωρίς αποτέλεσμα να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις όμως η άμυνα του ΠΑΟΚ είχε το καθαρό μυαλό να κρατήσει το 2-2.

Παρόντες στο γήπεδο και 500 περίπου οπαδοί του "Δικεφάλου" που έδωσαν τη δική τους μάχη σε ένα εχθρικό γήπεδο με τους οπαδούς του ΠΑΣ να στολίζουν με υβριστικά παίκτες μας αλλά και την ομάδα!

Ασφαλώς το αποτέλεσμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θετικό για τον ΠΑΟΚ, όμως με δεδομένα τα προβλήματα τραυματισμών, αλλά και την κούραση έχει σίγουρα ελαφρυντικά.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Φεγκρούς, Πάντος, Μπουζίτ, Κώτσιος, Βάντερσον, Τζιμόπουλος, Λίλα, Βίλα, Μπεσέρα (78' Κυριάκος), Σκούφαλης (66' Ζαϊρί) και Μπακαγιόκο (86' Κεϊτά)

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία (70' Παπάζογλου), Φωτάκης (54' Ίβιτς), Λάζαρ, Γεωργιάδης (70' Ρομπέρ), Σαλπιγγίδης Αθανασιάδης.

..............................................................

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Λάζλο Μπόλονι, αναφέρθηκε στην κούραση των παικτών του, ενώ σημείωσε πως το 2-2 είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα.

Διαβάστε τα όσα δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός:

"Σήμερα δεν αισθάνομαι ότι έχω να πω κάτι για την ομάδα μου, για το παιχνίδι μου και προτιμώ να απαντήσω σε ερωτήσεις".

Σε ερώτηση αν είναι εκνευρισμένος από το παιχνίδι ή από την ομάδα και δεν κάνει κάποιο σχόλιο, απάντησε: "Όχι απλά την προηγούμενη φορά είχατε απεργία και δεν μου κάνατε ερωτήσεις και έτσι σας δίνω το λόγο".

Για το αν η κούραση είναι ο λόγος που δεν κέρδισε ο ΠΑΟΚ, είπε: "Η κούραση ήταν κάποιος από τους λόγους που δεν κερδίσαμε".

Κρίνοντας το αποτέλεσμα, υποστήριξε: "Η ισοπαλία είναι το δίκαιο αποτέλεσμα. Και οι δυο ομάδες είχαν πιθανότητες να κερδίσουν το ματς και πιστεύω ότι είναι δίκαιο το αποτέλεσμα".

Για το ακυρωθέν γκολ του ΠΑΣ, δήλωσε: "Δεν υπάρχει γκολ γιατί αρχικά έγινε φάουλ στον Έττο. Πιστεύω ότι ήταν καθαρό φάουλ αλλά πιστεύω ότι ο παίκτης μου έπρεπε να πάει ακόμη πιο δυνατά στην μπάλα".

Τέλος σε ερώτηση αν ο Αρετόπουλος, διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, ανέφερε: "Όχι αλλά πιστεύω ότι είναι ένας διαιτητής χωρίς ισχυρή προσωπικότητα. Αυτή την αίσθηση μου έδωσε".

.............................................................

Ένας από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που πάλεψαν, ο Κοστίν Λαζάρ, στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ αλλά και στην κακή κατάσταση του γηπέδου, συγκρίνοντάς το με ... χωράφι.

Να τι δήλωσε ο Λαζάρ:

"Ήμασταν πολύ κουρασμένοι μετά την προσπάθεια του παιχνιδιού της Τετάρτης και με αυτές τις συνθήκες και σύμφωνα με την εικόνα που είχαμε στο τέλος, το αποτέλεσμα είναι καλό. Τα Γιάννενα έχουν μια καλή ομάδα, το γήπεδο όμως δεν είναι για ποδόσφαιρο, αλλά προσφέρεται περισσότερο για χωράφι για να καλλιεργούν πατάτες. Γι' αυτό ήταν δύσκολο να προσαρμοστούμε μετά από το γήπεδο που παίξαμε την Τετάρτη"

Για την πρωτοβουλία του να χτυπήσει αυτός το πέναλτι: "Αισθανόμουν πολύ καλά, πίστευα ότι θα σκοράρω πήρα τη μπάλα και πέτυχα το γκολ".

Σε ερώτηση για την παρουσία του Αρετόπουλου, είπε: "Δεν θέλω να μιλήσω για τον διαιτητή. Πρέπει να δεχθούμε ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι 2-2"

Για τους αγώνες με Ατρόμητο και Δόξα, που ακολουθούν, δήλωσε: "Έχουμε μία εβδομάδα για να ξεκουραστούμε και αυτός είναι πολύ σημαντικό ώστε να κερδίσουμε τον Ατρόμητο".

...............................................................

Σε δηλώσεις του Βραζιλιάνος αμυντικός του ΠΑΟΚ, Αραούχο Έτο, σχολίασε την απόδοση της ομάδας στα Γιάννινα και επεσήμανε που πρέπει να αλλάξει ο "Δικέφαλος", ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αρχικά δήλωσε: "Ήταν ένα άσχημο παιχνίδι για εμάς. Δεν είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο. Πήραμε την ισοπαλία, παρόλο που το παιχνίδι μας δεν ήταν τόσο καλό, αλλά αυτό δεν μας ικανοποιεί".

Για τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη, είπε: "Μόνο εμείς οι παίκτες μπορούμε να διορθώσουμε την κατάσταση. Είμαστε η ίδια ομάδα, είμαστε οι ίδιοι παίκτες. Ό,τι κάνουμε στην Ευρώπη, που παίρνουμε καλά αποτελέσματα, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στην Ελλάδα. Με σκληρή δουλειά, μπορούμε να το πετύχουμε".

Για τα γρήγορα γκολ, στις αρχές των δύο ημιχρόνων, τόνισε: "Είχαμε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και στα δύο γκολ. Δεν ήμασταν όπως έπρεπε να είμαστε. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και δυνατοί, γι' αυτό δεχτήκαμε αυτά τα δύο γκολ. Πρέπει να μην συμβεί ξανά αυτό".

Γι' αυτά που πρέπει να αλλάξει ο ΠΑΟΚ, ώστε να παρουσιαστεί πιο δυνατός στη συνέχεια του πρωταθλήματος, δήλωσε: "Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι εμείς οι παίκτες. Δεν γίνεται να χάνουμε βαθμούς με αυτής της δυναμικότητας τις ομάδες και σε τέτοιες έδρες. Επίσης, χρειαζόμαστε λίγο παραπάνω τύχη στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως έχουμε στην Ευρώπη".

.............................................................

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία στρεφόταν κατά της απόφασης της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. να μην επιτρέψει στους φιλάθλους του "Δικεφάλου" να βρεθούν την Κυριακή στους "Ζωσιμάδες".

Να τι ανάφερε η ανακοίνωση:

"Αναγκαζόμαστε να επιστρέψουμε απότομα στην ελληνική πραγματικότητα, μετά από μια πρόκριση στους 32 του UEFA Europa League, που διαφήμισε το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Ποιο ελληνικό ποδόσφαιρο όμως; Αυτό των άδειων κερκίδων, της καχυποψίας και της μιζέριας;

Αισθανθήκαμε τον θαυμασμό και τον σεβασμό των Άγγλων και ολόκληρης της Ευρώπης, τόσο η ομάδα όσο και ο κόσμος μαζί, αλλά είμαστε ανεπιθύμητοι σε ελληνικό γήπεδο επαρχιακής πόλης!

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα μάλιστα, κατ' εξαίρεση, επικαλούμενη απαγόρευση της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης, στερεί από τους δικούς μας φιλάθλους το δικαίωμα να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι επίσημες αρχές της πολιτείας και η αστυνομία, δεν έφεραν αντιρρήσεις για την μετακίνηση μια και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέλαβε κάθε ευθύνη που της αναλογούσε για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, την μετακίνηση και την παρουσία των φιλάθλων μας.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αδυνατώντας να συμμετέχει σε παιχνίδια τακτικής της γηπεδούχου ΠΑΕ, ζητά από τους φιλάθλους της ομάδας μας να μην ταξιδέψουν στα Γιάννινα και παρά τη μη ξεκάθαρη θέση της γηπεδούχου ΠΑΕ, ανακοινώνει ότι στο παιχνίδι του Β' γύρου, η ίδια και ο κόσμος της ομάδας είναι πρόθυμοι να φιλοξενήσουν τους φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ"

...............................................................

Δείτε videos από την ασπρόμαυρη κερκίδα στους "Ζωσιμάδες", παρά την απαγόρευση της αστυνομίας και της γηπεδούχου ΠΑΕ, για την παρουσία μας εκεί!

{dailymotion}xmr8m1{/dailymotion}

{dailymotion}xmrcaq{/dailymotion}

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...