Έργο του βοηθού η ισοπαλία στο Αίγιο!

Το 2ο πρωτάθλημα από καθιερώσεως της Α' Εθνικής κατηγορίας ήταν σε πλήρη εξέλιξη, όταν σαν σήμερα στις 4/12/1960, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Αίγιο για να αντιμετωπίσει τον Παναιγιάλειο...
Έργο του βοηθού η ισοπαλία στο Αίγιο!

Το παιχνίδι έγινε στο πλαίσιο της της 11ης αγωνιστικής και πριν ο διαιτητής Ρηγόπουλος σφυρίξει την έναρξή του, ο Δικέφαλος βρισκόταν μόλις δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή, έχοντας 23 βαθμούς, με τον Ολυμπιακό να προπορεύεται και έναν όμιλο ομάδων να ακολουθεί (Πανιώνιος 24, Παναθηναϊκός 24 με 1 ματς λιγότερο, ΑΕΚ 22), με το σύστημα βαθμολογίας εκείνη τη σεζόν να είναι 3-2-1.

Οι παίκτες του Ζάρκο Μιχαΐλοβιτς, στο παιχνίδι που έγινε στο Αίγιο ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, καθώς οι γηπεδούχοι με 14 βαθμούς βρισκόταν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα! Η ομάδα μας είχε την υπεροχή από το 1ο λεπτό, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, όμως το γκολ δεν ερχόταν! Ευκαιρίες χάθηκαν ουκ ολίγες και έτσι φτάσαμε στο 65ο λεπτό, όταν έγινε η φάση που σημάδεψε την αναμέτρηση!

Στο λεπτό αυτό, ο παίκτης των γηπεδούχων Χρήστος Δαράκης, απέκρουσε με το χέρι επί της γραμμής το σουτ επιθετικού μας, η μπάλα έφτασε στον Βασιλειάδη που σούταρε αλλά τον σταμάτησε ο τερματοφύλακας Φαμπρίτσης, στη συνέχεια στρώθηκε στον Νικολαΐδη, που με νέο σουτ την έστειλε στα δίχτυα, σημειώνοντας ένα κανονικό γκολ!

Ο διαιτητής Ρηγόπουλος έδειξε σέντρα, οι παίκτες μας πανηγύριζαν καθώς πίστευαν πως είχαν καταφέρει να διασπάσουν τη "γραμμή Μαζινό" των γηπεδούχων, αλλά ξαφνικά ο Ρηγόπουλος βλέπει τον επόπτη Καρβέλη να έχει μείνει στη θέση του, υποδεικνύοντας σε θέση οφ σάιτ τον Νικολαΐδη, ο οποίος όμως είχε πάρει την μπάλα από αντίπαλο!

Ακολούθησε πραγματικό πανδαιμόνιο τόσο από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα, όσο και από τους εκατοντάδες οπαδούς του Δικεφάλου που βρέθηκαν στο γήπεδο για να ενισχύσουν την ομάδα! Ο ρέφερι τότε πήρε την απίστευτη απόφαση, να αντικαταστήσει τον βοηθό του (!) με κάποιον άλλον, ενώ στα λεπτά που υπολείπονταν μέχρι το τέλος, οι γηπεδούχοι έκαναν καθυστερήσεις έξω από τα όρια, με αποτέλεσμα ο Ρηγόπουλος να αποβάλει για αυτόν τον λόγο τον Παπάζογλου του Παναιγιάλειου!

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ ο Χαβανίδης...

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής ...

Οι συνθέσεις:

Παναιγιάλειος: Φαμπρίτσης, Νικολαΐδης, Ζουμπούλης, Καρακατσάνης, Δαράκης, Κομίνης, Παπάζογλου, Πολίτης, Σπαθούλας, Μακρής, Αγγελίνας

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Ραπτόπουλος, Κεμανίδης, Τασσόπουλος, Χαβανίδης, Γιακουμής, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Σαλούστο, Νικολαΐδης   

* Το πρωτάθλημα της περιόδου 1960-61 ήταν μόλις το δεύτερο που διεξήχθη σε μορφή εθνικής κατηγορίας και σε αυτό πήραν μέρος 16 συνολικά ομάδες.

* Η Θεσσαλονίκη είχε πέντε (!) εκπροσώπους, τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή, τον Αρη, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τον ... Θερμαϊκό στη μοναδική του συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία!

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1960-1961 είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο τεχνικό Ζάρκο Μιχαΐλοβιτς, ο οποίος ήταν προπονητής του Δικεφάλου και την προηγούμενη σεζόν, χωρίς πάντως να πετύχει πολλά πράγματα. Ο Δικέφαλος τη μια χρονιά τερμάτισε 7ος και την επόμενη 10ος...

* Στο 2ο πρωτάθλημα από καθιερώσεως της Εθνικής Κατηγορίας, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 10ος, έχοντας σε 30 ματς, 7 νίκες - 15 ισοπαλίες - 8 ήττες και τέρματα 31-33. Οι 15 ισοπαλίες δεν αποτελούν "ρεκόρ" στην ιστορία της ομάδας, καθώς τη σεζόν 1969-1970, φτάσαμε τις ... 17, με τον Γιέννε Τσάκναντι στον πάγκο μας

 * Στην αρχική εικόνα, μια φάση από το εντός έδρας παιχνίδι μας με τον Ατρόμητο που έγινε στις 15/1/1961, με τον Χαβανίδη να πρωταγωνιστεί!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...