Μπαλάρα και διπλό από τους ... απλήρωτους!

Για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2000-2001, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σαν σήμερα 3/12/2000,  εκτός έδρας την Ξάνθη...
Μπαλάρα και διπλό από τους ... απλήρωτους!

Ήταν μια εποχή που τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας ήταν τεράστια, ο Μπατατούδης δεν πλήρωνε κανέναν, η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου, όμως ο Μπάγεβιτς κρατούσε τα αποδυτήρια της ομάδας, παρά τις πιέσεις που δεχόταν από τους πάντες!

Ο Δικέφαλος έχοντας ένα πολύ καλό ρόστερ στο τέλος εκείνης της χρονιάς άλλωστε, σήκωσε το Κύπελλο Ελλάδας. Εκείνη τη μέρα στην Ξάνθη, η ομάδα πήρε το διπλό επικρατώντας με 0-2 των γηπεδούχων, με το σκορ να είναι μικρό και δυσανάλογο με την εξαιρετική εμφάνισή μας!

               

 

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του μετά το 20ό λεπτό και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες στην εστία του Μπούτσεκ που βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα, εμποδίζοντας το σκορ να ανέβει περισσότερο από το 0-2! Έτσι στο 21' μετά από σέντρα του Ναλιτζή, ο τερματοφύλακας της Ξάνθης απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Γεωργιάδη, στο 32' η κεφαλιά του Οκκά μετά τη σέντρα του Βενετίδη πέρασε δίπλα από το δοκάρι των γηπεδούχων, σε ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο και η Ξάνθη είχε 1-2 καλές στιγμές, με τον Τοχούρογλου πάντως να είναι σε ετοιμότητα σε φάσεις στις οποίες πρωταγωνίστησε για λογαριασμό της Ξάνθης ο ... Τουρσουνίδης!

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του! Στο 57' ο Μπούτσεκ απέκρουσε τα διαδοχικά σουτ των Καφέ - Βενετίδη, στο 61' ίδια τύχη είχε η κεφαλιά του Γεωργιάδη, τέσσερα λεπτά αργότερα το ψηλοκρεμαστό σουτ του Εγκωμίτη πέρασε απάνω από το οριζόντιο δοκάρι, για να φτάσουμε στο 67ο λεπτό, όταν ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ!

Η φάση ξεκίνησε από μπαλιά του Γεωργιάδη στον Οκκά σε ταχύτατη αντεπίθεση, με τον Κύπριο να εκτελεί από πλάγια θέση τον Μπούτσεκ, γράφοντας το 0-1! Στο 81ο λεπτό, νέα αντεπίθεση φωτιά του ΠΑΟΚ, ο Γεωργιάδης και πάλι ήταν ο δημιουργός της, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Φρούσο και αυτός σημείωσε το 0-2, κλειδώνοντας το διπλό!

Ο ΠΑΟΚ δε σταμάτησε να επιτίθεται, και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Παπίλια, είχε άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ, στο 88' με τον Γεωργιάδη (κορυφαίος του ματς) και στο  τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Καφέ να βγαίνει τετ α τετ με τον Μπούτσεκ και να πλασάρει χλιαρά πάνω του!         

  

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Μπούτσεκ, Πουρσαϊτίδης, Γελαδάρης, Ζαπρόπουλος, Κεχαγιάς (60' Αντωνίου), Παπαδημητρίου, Ζωργαφάκης (81' Ντιόπ), Νικολάου, Σφακιανάκης (75' Ντικουμέ), Τουρσουνίδης, Ζουμπούλης, 

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Κατσιαμπής, Αμπονσά (45' Τετράτζε), Ουντέζε, Βενετίδης, Καφές, Εγκωμίτης (79' Κουλακιώτης), Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Ναλιτζής (68' Φρούσος), Οκκάς

Δηλώσεις:

Γιαννάκης Οκκάς: "Πιστεύω ότι έπρεπε να πάρουμε σήμερα πάση θυσία τους τρεις βαθμούς για να ανασάνουμε λίγο βαθμολογικά, αλλά και για να μη χάσουμε άλλο έδαφος. Ήμασταν καλύτεροι και πήραμε τη νίκη δίκαια"

Παντελής Κωνσταντινίδης: "Ήρθαμε στην Ξάνθη για να κερδίσουμε, μιας και είχαμε μείνει πίσω στον βαθμολογικό πίνακα! Δεν είχαμε περιθώρια για άλλες απώλειες και το μόνο αποτέλεσμα για μας ήταν η νίκη"

Γιώργος Τουρσουνίδης (Ξάνθη): "Έγινε ένα καλό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ, από εκεί και πέρα εμείς προσπαθήσαμε, είχαμε κάποιες ευκαιρίες. Όποια ομάδα πετύχαινε πρώτη γκολ θα κέρδιζε. Το πέτυχε ο ΠΑΟΚ και κέρδισε το παιχνίδι. Συνεχίζουμε, δε σταματάμε στην ήττα, έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, αλλά έχουμε δείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε...  Ήταν μια εκπληκτική μέρα για μένα, όταν ο κόσμος του ΠΑΟΚ φώναζε το όνομά μου, δεν με έχουν ξεχάσει, με αγαπάνε και το ίδιο νιώθω και εγώ για αυτούς! Τους ευχαριστώ και να ξέρουν ότι θα τους έχω πάντα στην καρδιά μου"

Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Ήταν ένα ανοικτό παιχνίδι, καλό σε κάποια διαστήματα. ¨Ημασταν καλύτεροι στην επανάληψη, ο Τετράτζε ήταν ο παίκτης που μας έλειπε στο πρώτο ημίχρονο και κερδίσαμε. Πετύχαμε δύο γκολ και πιστεύω ότι σε όλο το παιχνίδι προσπαθήσαμε και κάναμε αυτά που έχουμε πει από την αρχή της χρονιάς"

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής ...

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2000-2001, τερμάτισε στην 4η θέση, με 51 βαθμούς (14 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες), τέρματα 66-48, έχοντας στον πάγκο του και στα 30 παιχνίδια τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

* Ο Σέρβος τεχνικός παρέμεινε στην ομάδα και την επόμενη σεζόν (2001-2002), ενώ ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ για 21 ματς και τη σεζόν 1999-2000, μετρώντας συνολικά σε 77 παιχνίδια πρωταθλήματος: 37 νίκες - 22 ισοπαλίες - 18 ήττες.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...