Ντόρτι στη Νέα Σμύρνη επί του Απόλλωνα!

Για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1998-1999 ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Νέα Σμύρνη για να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης (Αθηνών) τότε...
Ντόρτι στη Νέα Σμύρνη επί του Απόλλωνα!

Ο Δικέφαλος αυτή τη φορά κατάφερε να φύγει με το διπλό από μια στοιχειωμένη έδρα, στην οποία η παράδοση είναι πολύ κακή για μας, καθώς σε 39 αναμετρήσεις μετράμε 20 ήττες, 11 ισοπαλίες, 8 νίκες, με τέρματα 52-34 υπέρ της Ελαφράς Ταξιαρχίας!

Αυτό είναι το προσωνύμιο που δόθηκε σε παλιότερες εποχές στην ιστορική αθηναϊκή ομάδα, με την οποίαν τα 39 εκτός έδρας παιχνίδια μας, τα 35 έγιναν στη Ριζούπολη, ένα στη Λεωφόρο (ήττα με 2-1), ένα στη Νέα Φιλαδέλφεια (1-3 στις 23/9/1984 για την 1η αγωνιστική) και ένα στη Νέα Σμύρνη (1-4 στις 22/11/1998, σαν σήμερα, για την 10η αγωνιστική)

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, σε παιχνίδι που έγινε παρουσία λίγων θεατών (μόλις 719 τα εισιτήρια) αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, στη συνέχεια ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε σε μια μεγάλη σε έκταση νίκη, καθώς επικράτησε με 1-4, σε μια εποχή που ο Μπατατούδης έψαχνε ... συμπαίκτες στη διοίκηση της ΠΑΕ!

Στη Νέα Σμύρνη εκείνη τη μέρα έδωσε δυναμικό παρόν ο κόσμος του ΠΑΟΚ, που βρέθηκε στο πέταλο, ενισχύοντας την ομάδα να ανατρέψει το σκορ και να φτάσει στο διπλό! Ίσως μάλιστα ήταν περισσότεροι από τους φίλους του Απόλλωνα!

Το σκορ άνοιξε για τους τυπικά γηπεδούχους με το καλημέρα στο ματς, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παπαδημητρίου η μπάλα βρήκε στο δοκάρι μας, στη συνέχεια στο σώμα του Αργυρίου για να γραφτεί κάπως έτσι το 1-0.  Αξίζει να προσέξετε στο video με τα στιγμιότυπα του αγώνα, τον παίκτη των γηπεδούχων με το 13, να ειρωνεύεται τον κόσμο του ΠΑΟΚ που βρισκόταν στο πέταλο με τις χαρακτηριστικές κινήσεις του επιβεβαιώνοντας  το επίπεδό του! Κατά σύμπτωση σαν σήμερα 22/11 αλλά 11 χρόνια αργότερα (2009), ο συγκεκριμένος κύριος γεύτηκε μια ακόμη τεσσάρα από τον ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά στην Τούμπα, όταν αγωνιζόταν με άλλη ομάδα της πόλης... 

Το γκολ αυτό ξύπνησε για τα καλά τους παίκτες μας, που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους αντιδρώντας άμεσα και στο 15' αφού πρώτα ο Ράπτης απέκρουσε το πλασέ του Κωνσταντινίδη, στη συνέχεια της φάσης ήρθε ο Μίρκο Τάκολα να ισοφαρίσει. Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι ο διαιτητής Δούρος να σφυρίξει το τέλος του 45λεπτου. Ο ΠΑΟΚ πίεζε και στο ξεκίνημα της επανάληψης, για να έρθει στο 58' ο Γιώργος Τουρσουνίδης σε μια υποδειγματική αντεπίθεση να κάνει το 1-2, πλασάροντας ιδανικά τον Ράπτη!

Ο Δικέφαλος συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, αλλά στο 81' ο Κατσιαμπής με κεφαλιά μετά από  κόρνερ του Παντελή Καφέ ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη μας, η οποία πήρε διαστάσεις θριάμβου τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Κομίνχες να αξιοποιεί το την μπαλιά του Καφέ!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Τάκολα, Τουρσουνίδης, Καφές, Κατσιαμπής    

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης: Ράπτης, Ιωάννου, Λαμπριάκος, Λαχανάς, Σακελαρίδης, Μπουέλε, Γκλόγκοβατς (36' Φορτούζι), Μ. Χατζής (44' Αλέξης), Σπ. Χατζής, Παπαδημητρίου, Ντικουμέ (72' Γιαννάκης)

ΠΑΟΚ: Αργυρίου, Καπετανόπουλος (24' Ολιβάρες), Τάκολα, Καφές, Νάγκμπε, Βελλής, Κατσιαμπής, Φρατζέσκος (72' Κουλακιώτης), Βρύζας (55' Κομίνχες), Κωνσταντινίδης, Τουρσουνίδης

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής... 

Δηλώσεις:

Κώστας Φρατζέσκος: "Πίστευα στη νίκη, είμαστε καλύτεροι από τον Απόλλωνα σαν ομάδα και πίστευα ότι θα νικήσουμε οπωσδήποτε! Αιφνιδιαστήκαμε από το γρήγορο γκολ που δεχτήκαμε, αλλά καταφέραμε να ανατρέψουμε το σκορ και να φτάσουμε στη νίκη. Θέλουμε όμως αρκετή βελτίωση ακόμη για να βρεθούμε σε καλό επίπεδο, κατά την προσωπική μου γνώμη"

Γιώργος Τουρσουνίδης: "Περιμέναμε τη νίκη, παίξαμε καλύτερα, αν και στην αρχή αιφνιδιαστήκαμε. Από εκεί και πέρα όμως ήμασταν κυρίαρχοι και δίκαια κερδίσαμε. Ο ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα έχει ανοδική πορεία, νομίζω βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, έχουμε να δώσουμε πάρα πολλά, είμαστε μια καλή ομάδα που έχει βελτίωση"

Γιώργος Κουλακιώτης: "Βρεθήκαμε να χάνουμε 1-0 από την αρχή, στην συνέχεια όμως είχαμε πολλές δυνάμεις και καταφέραμε όχι μόνο να γυρίσουμε το παιχνίδι, αλλά και να βάλουμε και τέσσερα γκολ! Από την αρχή με τον κ. Αναστασιάδη, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά αυτούς τους 2,5 μήνες και πιστεύω πως θα ανεβούμε. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε. Ο κόσμος να περιμένει κάτι καλό, εξαρτάται από εμάς να μπορέσουμε κάθε Κυριακή να κερδίζουμε τα παιχνίδια"

* Τη σεζόν 1998 -1999 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος με 62 βαθμούς (πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο), έχοντας 19 νίκες - 5 ισοπαλίες - 10 ήττες, με τέρματα 52-31

* Στον πάγκο μας σε εκείνο το πρωτάθλημα, βρέθηκε αρχικά ο Όλεγκ Μπλαχίν (2 ματς, 2 ήττες), ο Άγγελος Αναστασιάδης (16 ματς, 11 νίκες - 3 ισοπαλίες - 2 ήττες) και ο Άρι Χάαν (16 ματς, 8 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες)

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...