Το πρώτο παιχνίδι με τον συμπολίτη!

Ήταν Κυριακή 24/10/1926 και στο ανοιχτό γήπεδο της ΧΑΝΘ υπήρχε μεγάλη κινητικότητα...
Το πρώτο παιχνίδι με τον συμπολίτη!

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την έναρξη του πρωταθλήματος μπάσκετ των επίσημων ομάδων της Θεσσαλονίκης και ανάμεσα στις ομάδες που συμμετείχαν ήταν ο νεοσύστατος τότε, ΠΑΟΚ!

Μετά τις καθιερωμένες ομιλίες των επισήμων, παρέλασαν οι ομάδες που θα συμμετείχαν στη διοργάνωση, δηλαδή ο ΠΑΟΚ, ο Ηρακλής, ο Αρης, η ΧΑΝΘ και η ΑΕΚ Θεσσαλονίκης, η οποία υφίστατο ακόμη, υπό τους ήχους της μουσικής του Ορφανοτροφείου... Στη σύντομη ομιλία του, ο τότε πρόεδρος του τμήματος φυσικής αγωγής της ΧΑΝΘ (κ. Κατωπόδης) είχε πει: «Εύχομαι η ωραία αυτή παιδιά να γίνη η αγαπητοτέρα μεταξύ των αθλητών της πόλεώς μας»

Στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία του πρωταθλήματος, ο Ηρακλής κέρδισε πολύ εύκολα στην ΑΕΚ με το εντυπωσιακό 42-4 (!) και ακολούθησε το παιχνίδι ΠΑΟΚ - Αρη, το πρώτο στην ιστορία των δύο ομάδων στο μπάσκετ!

Το παιχνίδι είχε συγκλονιστική εξέλιξη, ο Αρης προηγήθηκε με 6-0, ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 10-4, στη συνέχεια ισοφάρισε 10-10 και στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο Δικέφαλος σημείωσε 4 πόντους έναντι δύο του Αρη, φτάνοντας έτσι στη νίκη με σκορ 14-12! Όπως γίνεται αντιληπτό, οι παίκτες και των δύο ομάδων έβλεπαν τα καλάθια ... σαν κουμπότρυπες!

Οι του Αρη, μετά το τέλος του παιχνιδιού διαμαρτυρήθηκαν έντονα, θεωρώντας πως το καλάθι που σημείωσαν στην τελευταία φάση ήταν εμπρόθεσμο, ο διαιτητής είχε άλλη άποψη και έτσι γράφτηκε η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια με τον συμπολίτη, που έπρεπε να αρχίσει να συμβιβάζεται με την ιδέα ότι οι "νεοφερμένοι" στην πόλη, ήρθαν για να ... μείνουν!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...