Κλοπή ευρωπαϊκής νίκης στο ... 94'!

Για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της περιόδου 2003-2004, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σαν σήμερα στις 6/11/2003 την Ντέμπρετσεν, ομάδα από την Ουγγαρία στην Τούμπα!
Κλοπή ευρωπαϊκής νίκης στο ... 94'!

Ο Δικέφαλος έχοντας τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, είχε ήδη αποκλείσει στον πρώτο γύρο την νορβηγική Λιν, παίρνοντας διπλό 0-3 στο στάδιο Ούλεβαλ αν και είχε χάσει στην Τούμπα με 0-1! Ήταν εποχή Γούμενου, ο κόσμος ήταν ήδη "φορτωμένος" με τον τότε μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, η Τούμπα δε γέμιζε και η όλη κατάσταση γύρω από την ομάδα ήταν ... περίεργη!

Μπροστά σε 10.000 θεατές (8.701 τα εισιτήρια) το σκορ άνοιξε στο 18ο λεπτό ο Λουκάς Καραδήμος με δυνατή καρφωτή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Χάγκαν από τα δεξιά, όμως στο 24' ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα σε ανατροπή του Ντόμπι από τον Βόκολο, το πέναλτι εκτέλεσε στο δοκάρι ο Έγκερ, αλλά στη συνέχεια της φάσης η άμυνά μας ολιγώρησε χαρακτηριστικά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Μπαϊζάτ, πετυχαίνοντας το 1-1...

Ακολούθησε μπαράζ καλών επιθετικών στιγμών μας με τον Κούτση να πρωταγωνιστεί σε αυτές, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Ο Κούτσης βρήκε δίχτυα στο 88ο λεπτό, όμως ήταν σε θέση οφ σάιτ και σωστά σήκωσε το σημαιάκι του ο Κροάτης βοηθός Μάβκο, δεν ισχύει όμως το ίδιο για μια φάση που έγινε στο 94' και έμελε να σημαδέψει την υπόθεση πρόκριση, μιας και στη ρεβάνς του "Όλα Γκαμπόρ" οι ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 0-0!

Στο λεπτό εκείνο Σπάσιτς - Γιασεμάκης συνδυάστηκαν, η μπάλα έφτασε στον Σαλπιγγίδη που σκόραρε και ενώ όλος ο ΠΑΟΚ πανηγύριζε ο Μάβκο σήκωσε καθυστερημένα το σημαιάκι, ακυρώνοντας το κανονικό αυτό γκολ, προκαλώντας απόλυτα δικαιολογημένα την οργή των παικτών, αλλά και του κόσμου!!!      

Η φάση που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην υπόθεση πρόκριση σημειώθηκε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, όταν ο Κροατης διαιτητής Τρίβκοβιτς, ακύρωσε το γκολ του Σαλπιγγίδη, δεχόμενος την υπόδειξη του βοηθού του που σήκωσε το σημαιάκι του θεωρώντας ότι ο παίκτης μας βρισκόταν σε θέση οφ σάιτ! 

 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:Ατματσίδης, Φουτσίνι, Ουντέζε, Βαγγελής (56΄Κουτσόπουλος), Βόκολος, Κούτσης, Χασιώτης (71' Βοσκαρίδης), Σαλπιγγίδης, Γιασεμάκης, Καραδήμος (46' Σπάσιτς), Χάγκαν

Ντέμπρετσεν: Τόμιτς, Σέκερες (60' Πιν), Έγκερ, Σάτμαρι, Ντόμπι (88' Σουμούντιτσα), Νικόλοφ, Μπαϊζάτ (66' Χαλμόζι), Κις, Χάμπι, Σάντορ  

Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: "Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που ήταν πολύ καλά οργανωμένη! Δυστυχώς δεχτήκαμε από λάθος μας ένα γκολ και αυτό είναι αρνητικό για τη συνέχεια. Πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε στην Ουγγαρία. Αυτό είναι δύσκολο, αλλά είναι και εύκολο! Αρκεί να είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει να είμαστε. Είμαι ευχαριστημένος από τα περισσότερα παιδιά για την προσπάθειά τους. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το ματς με τον Ιωνικό που ακολουθεί. Είναι θετικό που δημιουργούμε ευκαιρίες και όταν το καταφέρνεις αυτό σε μια άμυνα, τότε αυτό είναι κάτι θετικό, γιατί θα έρθουν και τα γκολ! Δεν σας κρύβω ότι από αυτήν την ομάδα περιμένω πάρα πολλά (δικαιώθηκε λίγους μήνες αργότερα με την έξοδο στα προκριματικά του Champions League!). Είμαι ευχαριστημένος γιατί δεν περίμενα αυτή την χρονική στιγμή τόσα"

Γιώργος Κούτσης: "Ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο και τους συμπαίκτες μου για τις ευκαιρίες που έχασα!"

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: "Το αποτέλεσμα, μάς αδικεί, παίξαμε καλύτερα, χάσαμε ευκαιρίες, μάς ακύρωσε και ένακαθαρό γκολ στο τέλος, το αποτέλεσμα είναι άδικο, αλλά πρέπει να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι πρωταθλήματος της Κυριακής"

Λεωνίδας Βόκολος: "Σε μια φάση που εγώ δε λειτούργησα σωστά, αναφέρομαι στη φάση του πέναλτι στην οποία δεν υπολόγισα σωστά, έγινε το 1-1. Από εκεί και πέρα προσπαθήσαμε πολύ, χάσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη"

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...