Σκόρπισε τον γάβρο παίζοντας με "10"!

Σαν σήμερα  στις 6/11/1994, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον γάβρο για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1994-95...
Σκόρπισε τον γάβρο παίζοντας με "10"!

Ο Δικέφαλος μετά το σπάσιμο της πολυετούς παράδοσης τη σεζόν 1991-1992, είχε αρχίσει να στήνει μια καινούρια, καθώς μέχρι τη σεζόν 1998-1999 η ομάδα του πειραιά δεν έφευγε με διπλό από τη Θεσσαλονίκη. Στην εξαετία αυτή ο ΠΑΟΚ μέτρησε 2 νίκες και 4 ισοπαλίες, μέχρι τη σεζόν που ο γάβρος άρχισε να έρχεται στην Τούμπα συνοδεία σφυρίχτρας, την εποχή που η παράγκα του "θείου" μεσουρανούσε στο ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα!

 

Έτσι σαν σήμερα στις 6/11/1994, ο ΠΑΟΚ με τον Άρι Χάαν στον πάγκο του υποδέχτηκε τον γάβρο σε μια Τούμπα πραγματικό ηφαίστειο με την "4" να δίνει τον παλμό και το υπόλοιπο γήπεδο να ακολουθεί πιστά! Κοντά στις 30.000 οι θεατές (26.404 τα εισιτήρια), είδαμε μια παράσταση για έναν ρόλο, έναν ΠΑΟΚ να πατάει και να λιώνει κυριολεκτικά την ομάδα του δημοσίου, ακόμη και όταν μείναμε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Κώστα Λαγωνίδη στο 45'...

Μόλις στο 8' ο Μπότσιεκ με κεφαλιά ψαράκι μετά από σέντρα του Καπετανόπουλο από τα αριστερά με το δεξί όμως πόδι, νίκησε για πρώτη φορά τοn Τοχούρογλου ανοίγοντας λογαριασμό! Καρμπόν φάση στο 32' με τον Καπετανόπουλο να σεντράρει από τα δεξιά αυτή τη φορά και τον Μπότσιεκ με νέα κεφαλιά να γράφει το 2-0, την ώρα που η Τούμπα είχε πάρει φωτιά.

Στο 43' και στο 45' ο Λαγωνίδης είδε δύο φορές την κίτρινη του διαιτητή Γιαννόπουλου (αυστηρή η πρώτη) και αποβλήθηκε, όμως αυτό δεν πτόησε τον ΠΑΟΚ που με την έναρξη της επανάληψης (51') βρήκε και πάλι τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα!

Ο Καπετανόπουλος από τη γωνία της μεγάλης περιοχής με καλοζυγισμένο σουτ έστειλε την μπάλα για 3η φορά στα δίχτυα του Τοχούρογλου!

Τα πάντα είχαν κριθεί, η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν σχεδόν ανύπαρκτη και το τελευταίο σφύριγμα του Γιαννόπουλου, βρήκε ομάδα και λαό να πανηγυρίζουν μια μεγάλη σε έκταση νίκη επί της πιο μισητής ελληνικής ομάδας!   

Η βαθμολογία, μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής ...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Καπετανόπουλος, Ζαφειρίου, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Χάβος, Μπότσιεκ (56' Παναγιωτίδης), Ζουμπούλης (86' Δερμιτζάκης), Τουρσουνίδης

γάβρος: Τοχούρογλου, Τρούπκος, Παχατουρίδης, Ιωαννίδης, Καλαντζής, Τσαλουχίδης, Αμανατίδης, Αλεξανδρίδης, Ρεφενές* (56' Μπατίστα), Καραπιάλης, Ίβιτς

*Ρεφενές Στιβ, ομογενής από την Αυστραλία που ανήκε  στον γάβρο από το 1992 ως το 1996, με ελάχιστες συμμετοχές, ενώ τη σεζόν 1995-1996 δόθηκε δανεικός στον Πανελευσινιακό. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Αυστραλία και στο Σύδνεϋ, όπου κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια μετά από δύο χρόνια! Η αναφορά στον συγκεκριμένο παίκτη έγινε μόνο και μόνο επειδή το όνομά του δεν το θυμόμασταν καθόλου αν και ήμασταν παρόντες στην αναμέτρηση που έγινε σαν σήμερα στις 6/11/1994    

Λακωνικός στις δηλώσεις του ο Άρι Χάαν, ο οποίος επιγραμματικά είπε: "Ο ΠΑΟΚ έπαιξε σήμερα ποδόσφαιρο του μέλλοντος", ενώ ο Τάις Λίμπρεχτς υποκλίθηκε στην εμφάνιση της ομάδας μας, τονίζοντας πως "ο ΠΑΟΚ ήταν φανερά καλύτερος και κυριάρχησε στο γήπεδο. Δυστυχώς οι παίκτες μου δεν μπόρεσαν να αντέξουν την πίεση της κερκίδας!"

Αλέξης Αλεξίου: "Καταλάβαμε όταν φτάσαμε στο γήπεδο ποιες ήταν οι υποχρεώσεις μας! Ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί από νωρίς και ήθελε μόνο τη νίκη. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ ζει μόνο για τη νίκη σε τέτοια παιχνίδια! Αξίζουν συγχαρητήρια στον προπονητή μας που μας έδωσε τον ολυμπιακό πραγματική αντιγραφή σαν να τον είχε μελετήσει περισσότερα χρόνια από ότι εμείς που που τον βλέπουμε συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Δεν είχαμε άλλη επιλογή από τη νίκη! Παίξαμε για αυτή και την κατακτήσαμε! Μας ευνόησε το γεγονός που πετύχαμε γρήγορα γκολ και δε λυγίσαμε όταν μείναμε με παίκτη λιγότερο. Με την αποβολή του Λαγωνίδη είναι γεγονός ότι φοβήθηκα λίγο, γιατί ο αντίπαλός μας δεν είναι τυχαία ομάδα. Έχει μεγάλους παίκτες αλλά και εμείς ήμασταν εξαιρετικοί. Ήρθε το 3ο γκολ του Καπετανόπουλου και λύθηκε το πρόβλημα. Πλέον ξέρουμε πως κάθε ομάδα που έρχεται στη Θεσσαλονίκη θα στήνεται αμυντικά με στόχο την ισοπαλία"

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1994-1995 είχε σε όλη διάρκειά της τον Ολλανδό τεχνικό Άρι Χάαν στον πάγκο του (σπάνια περίπτωση!)

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση, έχοντας 20 νίκες, 5 ισοπαλίες, 9 ήττες. Συγκέντρωσε 65 βαθμούς με τέρματα 55-29. Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ ξεχρέωσε την ποινή που του είχε επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ για τα όσα είχαν γίνει στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμαίν (1/10/1992)

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...