Κλώτσησε τη νίκη από τα 11 μέτρα!

Για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1978-1979, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή και έμεινε στο ισόπαλο 1-1, χάνοντας πέναλτι στο 87'...
Κλώτσησε τη νίκη από τα 11 μέτρα!

Είναι αυτό που λέμε χρόνια τώρα: "Δοκάρι και μέσα ήρωας, δοκάρι και έξω αποδιοπομπαίος τράγος"! Μπροστά σε 16.000 θεατές (14.608 τα εισιτήρια), ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη σε ένα δικό του ματς, έχοντας σαν μοιραίο παίκτη του τον Θωμά Σίγγα! Ο Ναουσαίος στο 87ο λεπτό, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φανάρα (αρχική εικόνα) και κλώτσησε την μεγάλη ευκαιρία να πάρει ο ΠΑΟΚ αυτό που δικαιούνταν από την αναμέτρηση, δηλαδή τη νίκη!

Η ομάδα μας αν και αγωνίστηκε χωρίς τους Σαράφη, Αναστασιάδη, Γκουερίνο, ενώ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης έχασε λόγω τραυματισμού και τους Κωστίκο στο 46' - Ορφανό στο 22', ήταν μια κλάση καλύτερη του Ηρακλή, που ήρθε στην Τούμπα χωρίς τον Χατζηπαναγή και έφυγε με έναν ανέλπιστο βαθμό! 

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με τον Κούδα μετά από εξαιρετική πάσα του Δαμανάκη στον κενό χώρο, είχε τις ευκαιρίες να "σκοτώσει" τον αντίπαλο στο 29' όταν το σουτ του Κωστίκου τράνταξε το δοκάρι του Φανάρα και στο 35' όταν μετά από σέντρα του Κούδα, οι Αποστολίδης - Αλαβάντας έχασαν μια σπάνια ευκαιρία να βρουν δίχτυα, με τον Φανάρα εξουδετερωμένο.

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 47', ο Χατζηελευθερίου πέτυχε το 1-1 (παραπάνω εικόνα), σε μια από τις ελάχιστες επιθέσεις του Ηρακλή στο ματς. Ο ΠΑΟΚ είχε δύο μεγάλες φάσεις στο 64' με τον Αλαβάντα και στο 81' με τον Σίγγα, ενώ στο 87' ο διαιτητής Αρμόδωρος υπέδειξε το πέναλτι που όπως προαναφέραμε έχασε ο Σίγγας, κάτι που όφειλε να κάνει και τρία λεπτά νωρίτερα, όταν η προσπάθεια του Κερμανίδη σταμάτησε στο χέρι του Κασάπη! 

Η βαθμολογία:    

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Θ. Αποστολίδης, Κ. Αποστολίδης, Δαμανάκης, Κούδας, Κερμανίδης, Κωστίκος (46' Σίγγας), Ορφανός (22' Αλαβάντας) 

Ηρακλής: Φανάρας, Καλαϊτζίδης, Μαυροδουλάκης, Κουσουλάκης, Κασάπης, Ξανθόπουλος, Αλεξιάδης (64' Μαντζουράκης), Χατζηελευθερίου, Γκέσιος, Αϊδινίου, Ορφανίδης

* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...