Αποκατέστησε την τάξη με τεσσάρα!

Σαν σήμερα στις 3/10/2002, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Λεϊσόες, στη ρεβάνς του πρώτου αγώνα που είχε δώσει στην Πορτογαλία δύο εβδομάδες νωρίτερα!
Αποκατέστησε την τάξη με τεσσάρα!

Το αποτέλεσμα εκείνου του παιχνιδιού και η ήττα με 2-1 από την άσημη ομάδα της ιβηρικής,, είχε προκαλέσει τριγμούς στον Δικέφαλο με την γκρίνια να εδραιώνεται για τα καλά στην Τούμπα, όμως στον αγώνα - ρεβάνς, αποκαταστάθηκε η ισορροπία!

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε μόλις 7.000 θεατές (5.960 τα εισιτήρια), με την κερκίδα να τα ... ψάλλει σε Μπατατούδη και γάβρο από το πρώτο λεπτό ως το τελευταίο! Ο ΠΑΟΚ μπήκε σοβαρός στο γήπεδο και στο 20λεπτο είχε ήδη βάλει τις βάσεις για μια εύκολη πρόκριση, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Γιαννάκη Οκκά. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Κύπριος επιθετικός μας είχε την πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ στο ματς, για να τον μιμηθεί στο 11' ο Γεωργιάδης ο οποίος είδε το πλασέ του να περνάει μόλις άουτ! 

Ένα λεπτό αργότερα ο Σαλπιγγίδης με ωραίο τελείωμα μετά από πάσα του Οκκά άνοιξε το σκορ για να έρθει ο Οκκάς τρία λεπτά αργότερα μετά από ατομική προσπάθεια να σημειώσει το 2-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο, καθώς οι προσπάθειες των παικτών του Αναστασιάδη δεν βρήκαν στόχο! 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει εξαιρετικό ρυθμό και στο 57' ήταν η σειρά του Κουτσόπουλου να χριστεί σκόρερ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μάρκου. Τρία λεπτά νωρίτερα χάθηκε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Γεωργιάδη - Σαλπιγγίδη, στο 79' ο Οκκάς σημείωσε το 4-0, η Λεϊσόες είχε καταρρεύσει, πέτυχε όμως στο 82' με τον Πέντρος να βάλει το γκολ της τιμής και να διαμορφωθεί το τελικό 4-1...

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος (26' Τοχούρογλου), Φουτσίνι, Κουτσόπουλος, Αμπονσά, Ουντλεζε, Μάρκος, Κουκιέλκα, Γωργιάδης, Καφές, Σαλπιγγίδης (69' Φρούσος), Οκκάς (87' Γιασεμάκης)   

Δηλώσεις

Άγγελος Αναστασιάδη: "Με εξέπληξε η Λεϊσόες για ομάδα Β' κατηγορίας! Εμείς θέλαμε τη ρεβάνς για την ήττα στο πρώτο ματς. Οι παίκτες μου δεν αντιμετώπισαν προβλήματα στην άμυνα και ήθελαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Θα μπορούσαμε να σημειώσουμε κι άλλα τέρματα".

Δημήτρης Σαλπιγγίδης:  "Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη  πρόκριση της ομάδας αλλά και τη δική μου εμφάνιση που συνδυάστηκε μάλιστα με ένα γκολ. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους που μας συμπαραστάθηκαν και ελπίζουμε σε μια καλή κλήρωση"

Προπονητής και παίκτες του ΠΑΟΚ αφιέρωσαν την νίκη πρόκριση στα έξι παιδιά που τρία χρόνια νωρίτερα (4/10/1999) είχαν χάσει τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών! 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...