Αγχωτική ισοπαλία και ... πρόκριση!

Σαν σήμερα στις 29/9/1976, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση για τον β' γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, αποκλείοντας την κυπριακή Ομόνοια...
Αγχωτική ισοπαλία και ... πρόκριση!

Ο Δικέφαλος είχε κερδίσει με 0-2 στη μεγαλόνησο στο πρώτο ματς, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Κούδας στο 38' και ο Σαράφης στο 87', με αποτέλεσμα η ρεβάνς να έμοιαζε με τυπική υπόθεση! Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που εκείνο το βράδυ ο κόσμος που βρέθηκε στην Τούμπα δεν ήταν ιδιαίτερα πολύς. 

Ο ΠΑΟΚ με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς πλέον στον πάγκο του και τον αέρα τού υπέρ του σκορ από το πρώτο ματς, μπήκε καλύτερα από την Ομόνοια στο παιχνίδι και στο 19' είχε την πρώτη του εξαιρετική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ! Το σουτ του Σαράφη όμως σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ελευθεριάδη με το γνώριμο "αχ" της κερκίδας να διαπερνά την ατμόσφαιρα! 

Λίγο αργότερα, ο Σαράφης βρήκε στα πλάγια τον Κερμανίδη, αυτός σούταρε ο Ελευθεριάδης απέκρουσε, η μπάλα στρώθηκε στον Τερζανίδη που σούταρε ψηλά άουτ... Οι επιθέσεις του ΠΑΟΚ συνεχίστηκαν και στο 29' ο Χαραλάμπους έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Σαράφη, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να περάσουν τη σέντρα!

Και όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, στο 34' η Ομόνοια σε μια αντεπίθεσή της σημείωσε το 0-1 με τον Φιλίππου, μετά από προσπάθεια του Γκρέγκορι. Το ημίχρονο έκλεισε με μια ακόμη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, όταν στο 37' η κεφαλιά του Αναστασιάδη μετά από προσπάθεια του Τερζανίδη δε βρήκε στόχο. Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Κύπριους να είναι στο 0-1 και το κλίμα στις εξέδρες να είναι βαρύ, καθώς ήταν έκδηλη η ανησυχία του κόσμου για την εξέλιξη της αναμέτρησης...

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ είχε άλλες δύο καλές στιγμές για να ισοφαρίσει, όμως η Ομόνοια στο 66' παραλίγο να παγώσει την Τούμπα, όταν το σουτ του Καϊάφα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Φούρτουλα! Δύο λεπτά αργότερα η τάξη αποκαταστάθηκε! Σέντρα από τα δεξιά του Τερζανίδη, εξαιρετική κεφαλιά του Σαράφη (αρχική εικόνα) και η μπάλα αναπαύτηκε στα δίχτυα του Ελευθεριάδη με τις καρδιές να επιστρέφουν στη θέση τους.    

Φουντουκίδης, Σαράφης, Τερζανίδης οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ, με την πρόκριση πάντως να μην πανηγυρίζεται ιδιαίτερα από τους 13.000 θεατές (11.045 τα εισιτήρια), καθώς όλοι περίμεναν να περάσει ο Δικέφαλος στην επόμενη φάση πανηγυρικά και όχι με μια αγχωτική ισοπαλία!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Αποστολίδης, Σαράφης, Αναστασιάδης, Τερζανίδης (68' Δαμανάκης), Κούδας, Κερμανίδης (58' Γκουερίνο)

Ομόνοια: Ελευθεριάδης, Μιαμιλώτης, Ιακώβου, Κοντογιάννης, Παντίκης, Γκρέγκορι, Φίλιππος, Μαυρής, Καϊάφας, Κανάρης, Χαραλάμπους

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...