Εκτός Ελλάδας πετούσε, εντός παραπατούσε!

Ένας κακός ΠΑΟΚ έχασε σαν σήμερα στις 26/9/2010, στην Ξάνθη με 1-0 και συνέχισε τις προβληματικές εμφανίσεις του, εντός των συνόρων, στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.
Εκτός Ελλάδας πετούσε, εντός παραπατούσε!

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ήττα του ΠΑΟΚ και ήρθε στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής ... Ο "Δικέφαλος" έδειξε βέβαια -μέχρι να δεχτεί το γκολ σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τις τελευταίες εμφανίσεις του- αλλά από την ώρα που βρέθηκε πίσω στο σκορ παρουσίασε πολλά προβλήματα τόσο στην οργάνωση του παιχνιδιού όσο και στη δημιουργία επικίνδυνων φάσεων.

Οι δύο προπονητές ξεκίνησαν με 4-2-3-1. Οι αρχική επιλογή του Δερμιτζάκη ήταν οι: Κρέσιτς -Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Μπουσαϊντί- Βιτόλο , Γκαρσία- Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Ίβιτς,- Φιλομένο. Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε την εστία του Κρέσιτς χωρίς όμως να δημιουργήσει την πολύ επικίνδυνη φάση. Στον αντίποδα η πρώτη καλή φάση ανήκε στον ΠΑΟΚ όταν στο 13ο λεπτό, μετά από κόρνερ του Γκαρσία, οι αμυντικοί της Ξάνθης έδιωξαν η μπάλα πήγε στον Ίβιτς, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει από καλή θέση.

Ακολούθησαν και άλλες δύο ευκαιρίες με τον Μαλεζά και τον Βιεϊρίνια και ενώ όλα έδειχναν πως ο ΠΑΟΚ πατάει πολύ καλύτερα στο γήπεδο, ήρθε ένα πέναλτι του Κοντρέρας πάνω στον Μαρσελίνιο, στο 25ο λεπτό -κόντρα στη ροή του αγώνα- να παγώσει την ομάδα που έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της και ουσιαστικά δεν την ανέκτησε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού...

Να σημειώσουμε ότι μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ παραπατούσε μέσα στο γήπεδο και οι γηπεδούχοι έκαναν άλλες 2-3 καλές φάσεις στις οποίες μπορούσαν να κλειδώσουν το ματς. Στην αρχή της επανάληψης ο ΠΑΟΚ μπήκε και πάλι νωχελικά στον αγωνιστικό χώρο -όπως και στα περισσότερα φετινά ματς- και κάπου εκεί ήρθε η πρώτη αντίδραση από τον πάγκο με τον Παύλο Δερμιτζάκη να περνάει τον Ελ Ζαρ στη θέση του μετριότατου Φιλομένο.

Στο 55ο λεπτό όλος ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στον Ελ Ζαρ, που δε δόθηκε (φάνηκε να υπάρχει επαφή) και φτάσαμε στη φάση του 74' που ο Πάμπλο Κοντρέρας, δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Κατόγκο στο κέντρο του γηπέδου.

Με 10 παίκτες ο ΠΑΟΚ και παρά τις αλλαγές του Δερμιτζάκη, δεν απείλησε ιδιαίτερα τους γηπεδούχους και έφυγε από το γήπεδο γνωρίζοντας την πρώτη φετινή ήττα και συνεχίζοντας το σερί των μέτριων έως κακών φετινών εμφανίσεων.

Οι συνθέσεις:

Skoda Ξάνθη (Παράσχος): Γκσπούρνιγκ, Κομεσίδης, Γκλέισον (Αντεφέμι 61'), Μπόατενγκ, Τζάγκι, Πόι, Βασιλακάκης (Σουάνης 71'), Κατόγκο, Μαρσελίνιο (Στιούαρτ 70'), Βάλλας, Στρμπα.

ΠΑΟΚ (Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία (Κριστιάνο 67'), Βιτόλο, Κοντρέρας, Λίνο, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης (Παπάζογλου 80'), Φιλομένο (Ελ Ζαρ 52').

..............................................................

Πικραμένος και με απολογητική διάθεση εμφανίστηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από την Ξάνθη στα Πηγάδια. Ο προπονητής του «Δικεφάλου» ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο, προσθέτοντας πως «το εύκολο να τα καταστρέψουμε όλα. Το δύσκολο να προσπαθήσουμε να ανακάμψουμε αγωνιστικά και ψυχολογικά, να βγούμε από το τέλμα».

Αναλυτικά:

«Η ομάδα ετοιμάστηκε να έρθει στην Ξάνθη για νίκη. Είχαμε ετοιμαστεί για το παιχνίδι, δουλέψαμε πολύ, αλλά δυστυχώς ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές. Δεχτήκαμε πάλι γρήγορα κι εύκολα ένα γκολ. Σίγουρα είναι δύσκολα μετά να είσαι σε μια πίεση να το ανατρέψεις, γιατί εδώ ήρθαμε για νίκη. Ξέραμε ότι Ξάνθη δεν ξεκίνησε καλά, άλλαξε και τεχνικό. Εμείς προσπαθήσαμε να πετύχουμε το δικό μας στόχος. Στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε να παίξουμε καλή μπάλα. Είχαμε κυκλοφορία, προσπαθήσαμε από τον άξονα, φτάσαμε στην περιοχή,. αλλά δεν είχαμε καθαρό μυαλό και παίκτη να το κάνουμε γκολ. Ενώ είχαμε υπεροχή, από μετάβαση από επίθεση σε άμυνα, πήρε ο αντίπαλος πέναλτι. Τα περισσότερα γκολ που δεχόμαστε είναι από ατομικά λάθη.

Είπαμε στο ημίχρονο ότι πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ, γιατί δεν τελείωσε το ματς. πιστεύαμε ότι μπορούμε να ανατρέψουμε το ματς. Δυστυχώς, αυτό δεν φάνηκε. Μείναμε στα λόγια και έγιναν πιο δύσκολα τα πράγματα μετά την αποβολή. Προσπαθήσαμε να φρεσκάρουμε την ομάδα, αλλά μείναμε στα λόγια. Για μας ήταν η πρώτη ήττα σε επίσημη διοργάνωση, για την Ξάνθη ήταν μεγάλη νίκη. Το εύκολο να τα καταστρέψουμε όλα. Το δύσκολο να προσπαθήσουμε να ανακάμψουμε αγωνιστικά και ψυχολογικά, να βγούμε από το τέλμα.

Υπάρχει πάντως, μεγάλος προβληματισμός. Ως προπονητής του ΠΑΟΚ ζητώ μεγάλο συγγνώμη από τον κόσμο. Ο κόσμος μας ήταν ο μεγάλος νικητής για μας, που έκανε πάλι χιλιόμετρα να δει μια ομάδα να αγωνίζεται με διάθεση και πάθος. Γι' αυτό το λόγο εγώ πρέπει να ζητήσω συγγνώμη. Το τακτικό κομμάτι είχε να κάνει με το να δημιουργήσουμε και να φτάσουμε μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Μετά ήτα θέμα καθαρού μυαλού και ικανότητας. Το καθαρό μυαλό φαίνεται ότι δεν υπάρχει», ανέφερε ο Καβαλιώτης τεχνικός.

Για την απουσία του Μουσλίμοβιτς, σχολίασε: «Ο Μουσλίμοβιτς δεν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί. Το ξέρει κι ο ίδιος».

Για το αν η ομάδα χρειάζεται κάποιο «ηλεκτροσόκ», είπε: «Ηλεκτροσόκ χρειαζόμαστε παντού. Αποφάσεις και ηρεμία. Να δουλέψουμε για να ανακάμψει η ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο που ήθελε μεγαλύτερη προσπάθεια, δεν σταθήκαμε όπως έπρεπε. Στα δύσκολα πρέπει να δείχνουμε ικανότητα. Είναι δύσκολη εβδομάδα. Γι' αυτό θέλαμε νίκη, να είμαστε καλά για τα δύο επόμενα. Δεν τα καταφέραμε. Πρέπει μέσα από συζητήσεις και δουλειά, όλοι μαζί να αναστρέψουμε κατάσταση. Δεν πρέπει να σπάσει ο κρίκος μέσα στην ομάδα, για να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτοί είναι οι παίκτες είναι που με τον Άγιαξ και τη Φενέρ πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις και εν μέρει πέτυχαν το στόχο της ομάδας γι' αυτή τη σεζόν. Θα ήταν εύκολο να βρω δικαιολογίες, αλλά δεν θέλω να το κάνω. Υπάρχουν ευθύνες και την μεγαλύτερη την έχω εγώ. Ο ΠΑΟΚ είναι δύσκολο σωματείο, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις».

Τέλος, για τη διαιτησία σχολίασε: «Δεν θέλω να ασχοληθώ με τη διαιτησία. Οι διαιτητές κρίνονται από άλλους, όχι από μένα. Πρέπει να εντοπίσουμε τα προβλήματα που έχουν φέρει την ομάδα εδώ, γιατί είναι κάτι που το ξέρουμε, αλλά δεν το λέμε. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ. Υπάρχουν καλές ομάδες, έχουμε ένα δυνατό πρωτάθλημα κι εμείς παίζουμε σε διπλό ταμπλό. πρέπει να βρούμε τρόπο να διαχειριστούμε καταστάσεις».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...