Όταν ο Κούδας κατασκόπευσε τη Βερόνα!

Τέτοιες μέρες το καλοκαίρι του 1985, Γιώργος Κούδας ταξίδεψε στην Ιταλία για να κατασκοπεύσει την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, ομάδα της Βερόνα...
Όταν ο Κούδας κατασκόπευσε τη Βερόνα!

Ο Κούδας, με την ιδιότητα του τεχνικού μάνατζερ του Δικεφάλου, παρακολούθησε την αντίπαλο στο παιχνίδι της με την Γιουβέντους (πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Χέιζελ στις 29/5) και είδε την ομάδα της πόλης του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας να παίρνει τη νίκη.

Ο Κούδας είδε μια ομάδα που ήταν ακόμη ανέτοιμη, κάτι που επεσήμανε και στις δηλώσεις του επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη, μια ομάδα όμως που έδειξε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες και είναι ικανή για πολλά πράγματα.

Αναλυτικά είπε:

"Δεν προσπάθησαν να κρύψουν τίποτε οι Ιταλοί. Στο παιχνίδι που είδα, φάνηκε πως η Βερόνα είναι ανέτοιμη ακόμη! Μπορώ να πω ότι ψάχνονται, καθώς οι Βινιόλι και Βέρτσα δεν αναπλήρωσαν πλήρως το κενό που άφησαν φεύγοντας ο Φάνα και ο Μαραγκόν. Επίσης ο Ντι Τζενάρο είναι αναγκασμένος να γυρίζει πιο πίσω και να αλλάζει όλο το στιλ του παιχνιδιού της ομάδας. Ο Βινιόλα είναι αυτός που φτιάχνει το παιχνίδι της Βερόνα, κυρίως από τα αριστερά, γιατί είναι αριστεροπόδαρος. Από τα αριστερά εκμεταλλεύεται τους διαδρόμους που ανοίγονται και ο Μπρίγκελ, που είναι πραγματικά ένας πολύ μεγάλος παίκτης, ανεβοκατεβαίνει το γήπεδο με απίστευτη ευκολία. Ακόμη δεν έχω ενημερώσει τον κ. Σκότσικ για περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά κυρίως αυτά είναι που πάνω κάτω θα του πω. Δεν σας κρύβω τίποτε. Η Βερόνα που είδα αποκλείεται να είναι η πραγματική Βερόνα. Της έλειπε βέβαια ο Έλκιερ και ο Γκαλντερίζι που είναι πολύ επικίνδυνοι στη επίθεση. Πιστεύω ότι θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο στη συνέχεια. Δεν έχει τη στόφα της μεγάλης ομάδας, αλλά είναι πολύ δυνατή και γρήγορη"

Η συνέχεια στις 18/9/1985 στο πρώτο ματς των δύο ομαδων που έγινε στο στάδιο Μπεντεγκότι (ήττα με 3-1, Έλκιερ 13' και 83', Βολπάτι 87' - Σκαρτάδος 70')...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...