Μια ήττα που "μύριζε" έντονα ... παράγκα! (1999)

Σαν σήμερα στις 4/4/1999, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ τον γάβρο για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1998-1999...
Μια ήττα που "μύριζε" έντονα ... παράγκα! (1999)

Διαιτητής τους παιχνιδιού ο γνωστός από τα γενικότερα κατορθώματά του σε βάρος της ομάδας μας, Βαλλιάνος, που και εκείνη τη μέρα φρόντισε να βάλει φαρδιά, πλατιά την σφραγίδα του στην ήττα του Δικεφάλου από την κόκκινη ΔΕΚΟ!  

Ο ΠΑΟΚ με τον Άρι Χάαν στον πάγκο του, αν και κατέβηκε στο γήπεδο πολύ καλά διαβασμένος, βρέθηκε μόλις στο 2ο λεπτό πίσω στο σκορ από πλασέ του Τζόρτζεβιτς που έσπασε το τεχνικό οφ σάιντ και πλάσαρε τον Μιχόπουλο. Οι παίκτες μας παρά το σε βάρος τους σκορ, δεν το έβαλαν κάτω, βγήκαν στην επίθεση και έδειξαν τα δόντια τους στους γηπεδούχους που πίστεψαν ότι θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα, σε παιχνίδι που έγινε μπροστά σε 18.000 θεατές (16.582 τα εισιτήρια)!

Έτσι τρία λεπτά αργότερα, μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Φρατζέσκος από τα αριστερά και κακή έξοδο του Ελευθερόπουλου, ύστερα από ένα πρώτο σουτ του Ζαφειρίου η μπάλα στρώθηκε στον Βρύζα, που με δυνατό κοντινό αριστερό σουτ, την έστειλε στα δίχτυα, με τη βοήθεια του κάθετου δοκαριού!

Στο 17' ο Ανατολάκης με προβολή πρόλαβε τον Καφέ που ετοιμαζόταν να πλασάρει και στο 23' ήταν η σειρά των γηπεδούχων να έχουν μια καλή στιγμή σε προσπάθεια του Μαυρογενίδη. Με τον ηλεκτρονικό πίνακα να δείχνει το ισόπαλο 1-1 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, στο 65' ο Κωνσταντινίδης υποδείχτηκε σε θέση οφ σάιντ (δεν υπήρχε!) και στο 71' μείναμε με "10", λόγω αποβολής του Κουλακιώτη με 2η κίτρινη (σωστή η 2η, αλλά μαϊμού η 1η)...

Στο 79ο λεπτό χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία για το 1-2! Ο Φρατζέσκος βρήκε με τακουνάκι τον Βρύζα τετ α τετ με τον Ελευθερόπουλο, αυτός δεν έκανε καλό πλασέ, η μπάλα πήγε στον αμαρκάριστο Καφέ, αλλά αντί να εκτελέσει γύρισε την μπάλα στον Βρύζα που ήταν όμως σε θέση οφ σάιντ!

Το παιχνίδι είχε μπει στις καθυστερήσεις, όταν ο Βαλλιάνος βλέποντας πως οι παίκτες με τα ερυθρόλευκα δεν ..., αποφάσισε να καθαρίσει για πάρτη τους! Ο Πουρσανίδης με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Νινιάδη, ο οποίος όμως ήταν σε θέση οφ σάιντ, δεν υποδείχτηκε από τον βοηθό Ταπραντζή και στη συνέχεια της φάσης καταλογίστηκε πέναλτι, θεωρώντας ότι ο Μιχόπουλος, ανέτρεψε το βουτηχτάρι του γάβρου.

Ο ρέφερι ήταν καμιά 70αριά μέτρα μακριά από τη φάση, έτρεχε ασθμαίνοντας (κοινώς τα είχε φτύσει) μπας και προλάβει να δει κάτι, αλλά όταν διαθέτεις τέτοιο αετίσιο βλέμμα, κάτι τέτοια τα βλέπεις και από ακόμη πιο μακριά, ακόμη και έξω από το ΟΑΚΑ! Αν ο Μιχόπουλος έβρισκε τον Νινιάδη, με την ταχύτητα που εξελίχτηκε η φάση θα τον τραυμάτιζε πολύ σοβαρά, πράγμα που δε συνέβη, καθώς ο βουτηχτής σηκώθηκε άμεσα! Πόση ξεφτίλα σε μια και μόνη φάση, μια φάση που φωτογράφισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παράγκα της εποχής!

Ο ΠΑΟΚ φυσικά διαμαρτυρήθηκε αλλά στου κουφού την πόρτα ... όσο θέλεις βρόντα! Ο άνθρωπος ήταν σε αποστολή και δεν καταλάβαινε κανέναν! Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Γεωργάτος (ακόμη το πανηγυρίζει!), καθώς ο Αργυρίου που είχε καθίσει κάτω από τα δοκάρια λόγω αποβολής του Μιχόπουλου, δεν μπόρεσε να το αποκρούσει... 

Δείτε στιγμιότυπα από την αναμέτρηση:

 

Οι συνθέσεις:

γάβρος: Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης (87' Νινιάδης), Ανατολάκης, Καραταΐδης, Μαυρογενίδης, Πουρσανίδης, Καραπιάλης (73' Λουτσιάνο), Γεωργάτος, Τζώρτζεβιτς, Αλεξανδρής (79' Γιαννακόπουλος), Γκόγκιτς. Πόσοι βουτηχτές χωράνε άραγε σε μια ομάδα;;; Εδώ πάντως διαβάσαμε έξι!

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Μπάντοβιτς, Καπετανόπουλος, Κατσιαμπής, Ζαφειρίου, Κουλακιώτης, Νάγκμπε, Καφές (88' Βελής), Κωνσταντινίδης, Βρύζας (84' Κρισμάρεβιτς), Φρατζέσκος (91' Αργυρίου)

Δηλώσεις:

Άρι Χάαν: "Συγχαρητήρια στον ολυμπιακό για τη μεγαλειώδη νίκη του! Πιστεύω ότι δε θα θέλατε να ακούσετε αυτά που σκέφτομαι!!! Συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί έπαιξαν πολύ καλά απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο. Έχουμε την ατυχία όταν παίζουμε στην έδρα μας να μας ακυρώνουν δύο πεντακάθαρα γκολ ως οφ σάιντ. Σήμερα μιλάμε για δύο αμφισβητούμενα γκολ. Δεν ξέρω πόσες κίτρινες κάρτες δεχτήκαμε, ο διαιτητής υπερέβαλε εαυτόν! Το πρόβλημα με τις κάρτες μεταφέρεται στα επόμενα παιχνίδια και δεν θα έχουμε την ευκαιρία να παίζουμε με την ίδια σύνθεση σε κάθε παιχνίδι. Δυσκολέψαμε πολύ τον ολυμπιακό, νομίζω ότι η νίκη του μυρίζει".

Κώστας Φρατζέσκος: "Μπράβο μπράβο στους πρωταθλητές! Δώστε στους πρωταθλητές ακόμη ένα πέναλτι! Ούτε 30 δεν έχουν κέρδισε φέτος. Δεν είναι πράγματα αυτά, καλύτερα οι άλλες ομάδες να φύγουν από το πρωτάθλημα!"

Σταύρος Σαράφης: "Δεν ήταν πέναλτι, μου το είπε ο ίδιος ο Μιχόπουλος. Δεν είναι πράγματα αυτά, μας έδειξαν 10 κάρτες και στον ολυμπιακό καμία. Προτείνω να γίνεται το πρωτάθλημα με δύο ομάδες. τον ολυμπιακό 1 και τον ολυμπιακό 2. Έτσι θα κερδίζει πάντα και θα χαίρονται οι οπαδοί του".

Όσο για τον ... Νινιάδη, τον Τζώρτζεβις και τον Γεωργάτο, η φάση ήταν ... πεντακάθαρο πέναλτι!

Φραστικό επεισόδιο είχαμε στη συνέντευξη τύπου ανάμεσα στον Μπάγεβιτς και τον Κλεάνθη Βαλαρούτσο, που δε δίστασε να τα χώσει χοντρά στον τεχνικό του γάβρου, λέγοντάς του αλήθειες που πονάνε! Ο Σέρβος (τότε) είχε μάθει ... αλλιώς, με αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος να αναγκαστεί σε αποχώρηση από την αίθουσα τύπου!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...