Ήττα και απομάκρυνση του Στάνκοβιτς! (1977)

Τη μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει από τους διώκτες του στη μάχη του τίτλου της περιόδου 1976-1977, έχασε σαν σήμερα στις 3/4/1977, ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη...
Ήττα και απομάκρυνση του Στάνκοβιτς! (1977)

Οι παίκτες του Μπράνκο Στάνκοβιτς μέχρι την 25η αγωνιστική βρισκόταν στην 1η θέση της βαθμολογίας με 42 βαθμούς, ακολουθούμενοι από τους γάβρο (39), βάζελο (38) και αεκ (37). Το μαξιλάρι των τριών βαθμών διαφοράς από τον 2ο, εκείνη την αγωνιστική (26η), συρρικνώθηκε στον έναν, μετά την ήττα μας από την ομάδα της Μουνιχίας με 2-0...

Μέρες μετά το παιχνίδι οι άνθρωποι της ομάδας μας προσπαθούσαν να καταλάβουν τις επιλογές του Στάνκοβιτς, που για τους δικούς του λόγους προτίμησε να αφήσει εκτός 11άδας τον φορμαρισμένο Αποστολίδη, δίνοντας χρόνο συμμετοχής στο αρχικό σχήμα στον "άψητο" σε τέτοια ματς Καπουσούζη (ο οποίος πάντως εξαφάνισε τον πολύ ... Γαλάκο!!!), ενώ παίκτες με πολύ καλή παρουσία στο πρώτο μισό του αγώνα (Κούδας - Σαράφης) αντικαταστάθηκαν, επειδή ο τεχνικός της ομάδας θεώρησε πως δεν μάρκαραν!!!

O Στάνκοβιτς ως εκείνο το ματς είχε δώσει εξαιρετικά διαπιστευτήρια καθώς ο ΠΑΟΚ είχε μόλις 2 ήττες παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, όμως η ήττα από τον γάβρο ήταν αρκετή για να αποφασίσει ο Παντελάκης την αντικατάστασή του από τον Άγγλο Μπίλι Μπίγκαμ...

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν (με τον Λες Σάνον στον πάγκο τους!) καθώς προηγήθηκαν με 2-0 στο 12', με γκολ που σημείωσαν οι Κρητικόπουλος και Δεληκάρης (διπλανή εικόνα) αντίστοιχα, μετά από παιδικές αντιδράσεις της άμυνά μας!!!

Στο 11' θα μπορούσε να αλλάξει η ροή του ματς, αν ο Σαράφης μετέτρεπε σε γκολ την πολύ καλή ευκαιρία που δημιούργησε ο Κερμανίδης, όταν με ατομική προσπάθεια πέρασε την μπάλα στον Σαράφη που από καλή θέση δεν μπόρεσε να την ελέγξει!  Μετά το 2-0, ο Δικέφαλος είχε άλλες δύο καλές στιγμές με τους Γκουερίνο στο 22' και Σαράφη στο 31'.

Στην επανάληψη η είσοδος του Αποστολίδη ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε αισθητά, όμως η επιλογή του Στάνκοβιτς να βγάλει από το ματς τον Κούδα στο ημίχρονο αποδείχτηκε καθοριστική.

Στο 48' το σουτ του Γκουερίνο το μπλόκαρε ο Κελεσίδης, στο 69' το δυνατό ξερό σουτ του Αναστασιάδη έγλειψε το κάθετο δοκάρι, στο 81' σουτ του ίδιου το σταμάτησε ο Κελεσίδης, ενώ στο 84' ο διαιτητής Πασχαλίδης, απλή συνωνυμία με τον γνωστό (Μ)πασχαλίδη, έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρη ανατροπή του Κερμανίδη από τον νταή της εποχής (Συνετόπουλος), μισό μέτρο μέσα στην μεγάλη περιοχή!   

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Αναστασιάδης, Αποστολίδης,  Κούδας, Καπουσούζης.

Οι συνθέσεις:

γάβρος: Κελεσίδης, Λιόλιος, Κυράστας, Συνετόπουλος, Γκλέζος, Βασιλόπουλος, Γραμμός (70' Παπαδημητρίου), Δαβουρλής, Γαλάκος, Δεληκάρης, Κρητικόπουλος

ΠΑΟΚ: Μηλίνης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Καπουσούζης, Τερζανίδης, Κερμανίδης, Σαράφης (46' Δαμανάκης), Αναστασιάδης, Κούδας (46' Αποστολίδης), Γκουερίνο  

Δηλώσεις:

Γιώργος Κούδας: "Όχι δεν είμαστε άχρηστοι για να μας αντικαταστήσει ο τεχνικός μας! Τη στιγμή που έχανε η ομάδα φοβήθηκε μήπως χάσουμε με μεγάλο σκορ".

γιάννης γούναρης (δεν είναι τυχαία τα μικρά γράμματα): "Χάσαμε μια μάχη όχι όμως και τον πόλεμο, το πρωτάθλημα δηλαδή. Η πικρία μας είναι ότι ο ολυμππιακός εκτός από μια καλή αρχή δεν ήταν καλύτερός μας στη συνέχεια. Δεχτήκαμε δυο γκολ πολύ νωρίς, με τις περαιτέρω συνέπειες. ΣΤο επόμενο αγώνα του πρωταθλήματος θα ξαναπάρουμε τη διαφορά στη βαθμολογία". 

Χρήστος Τερζανίδης: "Ο ολυμπιακός δεν ήταν τόσο καλός, εκτός από τη αρχλη του αγώνα. Χάσαμε άδικα από έναν μέτριο αντίπαλό μας".

Κώστας Ιωσηφίδης: "Χάσαμε ένα ματς, παραμένουμε όμως το φαβορί".

Κούλης Αποστολίδης: "Υπάρχει μακρύς δρόμος ακόμη για να λήξει το πρωτάθλημα. Τώρα αρχίζει η μεγάλη μάχη. Έμεινα ευχαριστημένος από την καλή και αθλητική συμπεριφορά όλων των ποδοσφαιριστών".

* Μετά το ματς έγιναν μεγάλης έκτασης επεισόδια στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ για να να αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη και δέχτηκαν επίθεση από γάβρους, που μάλλον θα πρέπει να μετάνιωσαν για την κίνησή τους αυτή!

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια)

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μπλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης.

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... βαζελος (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!) με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο γάβρος με 52 βαθμούς, με την ομάδα της Μουνιχίας να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)!

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...