Όταν ο Μπλάντεν έπιανε τα άπιαστα! (1979)

Ένα ακόμη παιχνίδι με αντίπαλο τον ηρακλή έδωσε σαν σήμερα στις 11/3 αλλά τη σεζόν 1978-1979...
Όταν ο Μπλάντεν έπιανε τα άπιαστα! (1979)

Η αναμέτρηση έγινε στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής μπροστά σε περισσότερους από 17.000 θεατές (13.886 τα εισιτήρια), ο ΠΑΟΚ είχε παίξει μεσοβδόμαδα παιχνίδι με τον Εθνικό (η γνωστή επανάληψη του αγώνα), ήταν φανερά κουρασμένος και κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας έχοντας τον "Φούκι" σε πολύ μεγάλη μέρα!

Ο Γιουγκοσλάβος πορτιέρο με εξαιρετικές επεμβάσεις κράτησε τον ΠΑΟΚ όρθιο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες...  Ο Δικέφαλος απείλησε για πρώτη φορά στο 17' με τον Ορφανό να παίρνει την μπαλιά του Σαράφη, αλλά από καλή θέση σούταρε άουτ, στο 30' η κεφαλιά του Γκουερίνο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, στο 42' ο Κωστίκος, μπήκε μόνος του στην περιοχή αλλά έχασε το κοντρόλ, δίνοντας την ευκαιρία στον Φανάρα να πέσει και να μπλοκάρει την μπάλα!

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 49' η κεφαλιά ψαράκι του Σαράφη πέρασε άουτ, στο 74' ο Φανάρας με εκπληκτική επέμβαση απέκρουσε το κοντινό σουτ του Σαράφη, ενώ η τελευταία σημαντική στιγμή για την ομάδα μας, ήρθε στο 89', όταν ο Δικέφαλος πήγε να κλέψει το ματς με τον ... Ορφανίδη να προσπαθεί να διώξει μια σέντρα επιχειρώντας ανάποδο ψαλίδι (τα συνήθιζε κάτι τέτοια ο αμυντικός του ηρακλή!), η μπάλα πήρε τροχιά προς το "Γ", αλλά ο Φανάρας απέκρουσε πολύ δύσκολα!

Στον αντίποδα, ο Φούρτουλα στο 58' και στο 62' απέκρουσε τα σουτ των Χατζηπαναγή και Χατζηελευθερίου, ενώ στο 81' έκανε την απόκρουση του αγώνα, όταν ενστικτωδώς απέκρουσε επί της γραμμής την κοντινή κεφαλιά του Πολυζόπουλου!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Γκουερίνο, Δαμανάκης, Γούναρης...  Στα αξιομνημόνευτα της αγωνιστικής η καταγγελία του ΠΑΣ Γιάννινα κατά του γάβρου για απόπειρα δωροδοκίας του ποδοσφαιριστή Λύσσα, μια καταγγελία που πήγε στον κάλαθο των αχρήστων, παρά το ότι στα χέρια του εισαγγελέα έφτασαν ντοκουμέντα!!!  

Οι συνθέσεις:

ηρακλής: Φανάρας, Μαυρίδης, Καλαϊτζίδης, Ξανθόπουλος, Χριστοφορίδης, Κουσουλάκης, Αλεξιάδης (79' Καφκενάρης), Χατζηελευθερίου, Γκέσιος, Χατζηπαναγής (79' Πολυζόπουλος) 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης Θ., Ιωσηφίδης, Πέλλιος (64' Κερμανίδης), Δαμανάκης, Ορφανός (69' Αναστασιάδης), Σαράφης, Κωστίκος, Κούδας, Γκουερίνο 

* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...