Με χατ τρικ του Πολ Άντονι Μπάνον!

Την ημέρα των ... ερωτευμένων, στις 14/2/1988, ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε για μια ακόμη φορά φιλικά αισθήματα στον Λεβαδειακό, καθώς τον φιλοδώρησε με τέσσερα τεμάχια στην Τούμπα!
Με χατ τρικ του Πολ Άντονι Μπάνον!

Το παιχνίδι έγινε στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος παρουσία 12.000 θεατών (10.259 τα εισιτήρια) και ο ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός, φτάνοντας σε μια άνετη νίκη με 4-1, ικανοποιώντας τον αρκετό κόσμο που βρέθηκε εκείνο το απόγευμα στην Τούμπα. Η ομάδα προερχόταν από την εκτός έδρας ήττα στη Βέροια με 2-1 και ήθελε τη νίκη για να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών, κάτι που πέτυχε με εμφατικό τρόπο.

Η ομάδα μας πήρε το δίποντο χάρη σε τρία γκολ που σημείωσε ο Ιρλανδός σέντερ φορ, Πολ Άντονι Μπάνον και ένα ο Στέφανος Μπορμπόκης, βυθίζοντας τον Λεβαδειακό του ... Μπατάκη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε εκρηκτικά το παιχνίδι, κέρδισε στα πρώτα λεπτά τέσσερα συνεχόμενα κόρνερ, κλείνοντας τους φιλοξενούμενους στη μεγάλη τους περιοχή, όμως στα λεπτά που ακολούθησαν η ομάδα φρέναρε τον εξαιρετικό της ρυθμό και έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν στο 7' με τον Κάβουρα ο οποίος βρέθηκε προ του Γκιτσιούδη, για να σταματήσει με εξαιρετική επέμβαση ο τερματοφύλακάς μας την προσπάθεια του κυνηγού του Λεβαδειακού!

Ο Δικέφαλος πάτησε το γκάζι μετά το 20', με την αρχή να γίνεται στο 22', όταν ο Μπορμπόκης εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπάνον με ... γονατιά άνοιξε λογαριασμό! Τρία λεπτά αργότερα ο Καραγεωργίου εκτέλεσε φάουλ και ο Ιρλανδός που δεν είναι πια στη ζωή (έφυγε στις 16/2/2016), με κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Στο 62' ο Αρμόδωρος ανέτρεψε τον Μπορμπόκη, ο Κεφαλάς έδωσε το πέναλτι, όμως ο Σκαρτάδος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αρβανίτη από τα 11 μέτρα, καθώς ο τελευταίος απέκρουσε την μπάλα...

Στο 67' όμως και πάλι μετά από κόρνερ του Μπορμπόκη, ο Μπάνον με νέα κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 3-0, για να έρθει η σειρά του Μπορμπόκη να χριστεί σκόρερ, όταν μετά από προσπάθεια του Αλεξανδρίδη, η μπάλα έφτασε στα πόδια του σκόρερ και αυτός με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ανάγκασε τον Αρβανίτη να μαζέψει την μπάλα για 4η φορά από τα δίχτυα του!

Ο Λεβαδειακός μείωσε στο 84' με ανύπαρκτο πέναλτι που ανακάλυψε ο Κεφαλάς και το μετέτρεψε σε γκολ ο Κάβουρας.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Μπάνον, Μπορμπόκης, Αλεξανδρίδης, Σερέτης, Λαγωνίδης, με τον τελευταίο να αγωνίζεται με πυρετό...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:Γκιτσιούδης, Μαυρέας, Καραγεωργίου, Σκαρτάδος, Μήτογλου, Λ. Παπαϊωάννου (53' Σερέτης), Μαυρομάτης, Λαγωνίδης, Αλεξανδρίδης, Μπάνον (78' Νίκιτς), Στ. Μπορμπόκης.

Λεβαδειακός:  Αρβανίτης, Γκουλής, Αρμόδωρος (65' Πεϊράνο), Βονόρτας, Ραβούσης, Μπλέτσας, Μαρτιναίος, Μπάριος, Κάβουρας, Καβαλιέρης, Τζαλακώστας (30' Ζελελίδης)

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3η θέση έχοντας 39 βαθμούς. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Δεκέμβρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον γάβρο του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ...

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...