Ήττα εκτός προγράμματος, ελέω ... Κούτρη!

Για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1984-1985, ο πρωτοπόρος (με 27 βαθμούς) και μετέπειτα πρωταθλητής ΠΑΟΚ, γνώρισε ανέλπιστη ήττα στο Χαριλάου από τον αδιάφορο συμπολίτη (9ος με 15 βαθμούς πριν το παιχνίδι)!
Ήττα εκτός προγράμματος, ελέω ... Κούτρη!

Πρόσωπο της αναμέτρησης ο Θεσσαλονικιός διαιτητής Κούτρης, που έκανε τα πάντα ώστε ο μέτριος εκείνη την ημέρα Δικέφαλος να φύγει χαμένος από το γήπεδο. Με τη μάχη της εξέδρας να έχει κερδηθεί κατά κράτος από πολύ νωρίς, ο ΠΑΟΚ ήταν σαν να έπαιζε γηπεδούχος στη συνοικία! Οι τυπικά γηπεδούχοι μάλιστα συμπολίτες, πιθανότατα επηρεασμένοι από το μεγάλο κάζο που γνώρισαν λίγα χρόνια νωρίτερα, συμφώνησαν και παραχώρησαν στην Old School του Δικεφάλου τη ... Θύρα 3, που για μια ακόμη φορά γνώρισε ανεπανάληπτες πιένες απ' άκρη σε άκρη!!!

Ο λαός έδινε δυναμικό παρόν στο γήπεδο, η ομάδα όμως εκείνη την Κυριακή απουσίαζε! Ο παπαναστασιακός άνοιξε το σκορ στο 5' με κεφαλιά του Μπιμπισίδη, στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε ... ροντέο, χάθηκαν καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, με καλύτερη αυτή του Ράντε Πάπιριτσα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του 45λεπτου, όταν το γυριστό σουτ του τράνταξε το δοκάρι του Κατσιαούνη! Η ισοφάριση δεν ερχόταν, ο εκνευρισμός εμφανίστηκε στους παίκτες του Βάλτερ Σκότσικ και στο 59' στην πρώτη αξιόλογη επίθεση του αρη στην επανάληψη, ο Ζελελίδης από πολύ κοντά έγραψε το 2-0.

Ο Κούτρης μοίραζε τις κίτρινες σαν κουφέτα (συνολικά ο αθεόφοβος έδειξε 10 κίτρινες και 3 κόκκινες!!!), αποβάλλοντας στο 70' τους Μιχαλίτσο – Ιωσηφίδη (διαπληκτίστηκαν) και στο 74' τον Αλαβάντα για τον οποίον ο ίδιος έγραψε στο φύλλο αγώνα: «Δεν βλέπεις ότι είναι πέναλτι, πας να μας κάψεις;». Αυτό θεωρήθηκε αιτία αποβολής από έναν διαιτητή που ήταν σαφώς κατώτερος των περιστάσεων για ένα τέτοιο παιχνίδι.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 96' (κρατήθηκαν 14 λεπτά καθυστερήσεις!) από τον Ζελελίδη, ο οποίος με τα δύο γκολ που σημείωσε κατά της μεγάλης ομάδας της πόλης θα πρέπει να ανακηρύχτηκε σε τοπικό ήρωα της συνοικίας!

Οι συνθέσεις:

αρης: Κατσιαούνης, Βίσδου, Τζ,ιφόπουλος, Χατζηιωαννίδης (67' Σκούτας), Μιχαλίτσιος, Σεμερτζίδης, Τζιόλας, Κούης, Έρικσον, Ζελελίδης, Μπιμπισίδης

ΠΑΟΚ: Στεργιούδας, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Γιούρισιτς, Σίγγας, Σκαρτάδος, Δαμανάκης, Πάπριτσα, Δημόπουλος, Βασιλάκος (46' Αλεξανδρίδης), Ιορδανίδης

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού τα αποδυτήρια των διαιτητών πολιορκήθηκαν «στενά» από 2.000 και βάλε οπαδούς του ΠΑΟΚ, την ώρα που μέσα σε αυτά, ο πρόεδρος των διαιτητών της Θεσσαλονίκης χαρακτήριζε ήρωα τον Κούτρη και τους βοηθούς του, που κατά την άποψή του έσωσαν το ελληνικό ποδόσφαιρο! Λίγα μέτρα πιο πέρα ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Πέτρος Καλαφάτης, μιλούσε για στημένη διαιτησία!

Ο Γιώργος Σκαρτάδος, υπέβαλε μήνυση κατά του Κούτρη, ισχυριζόμενος πως το κοράκι όταν του έδειξε την κίτρινη του είπε: «Σήμερα θα σας καθαρίσω», ενώ λίγο αργότερα σε διαμαρτυρίες των παικτών μας του απάντησε: «Εγώ είμαι περισσότερο ΠΑΟΚτσής από εσάς!!!»

Δηλώσεις Σκότσικ: «Δυστυχώς χάσαμε το παιχνίδι, αλλά πιο πολύ μας πονάει ότι χάσαμε δύο παίκτες με αποβολές! Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είμαστε ακόμη πρώτοι και έχουμε υποχρέωση απέναντι στον σύλλογο να παλέψουμε για το καλύτερο. Είχαμε ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε, αλλά μετά το 2-0 το ματς έληξε για εμάς. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, πρέπει να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον»

O ΠΑΟΚ στην επόμενη προπόνηση του στην Τούμπα, μετρούσε εννιά (!!!) απουσίες! Κωστίκος, Ψαρράς, Τσουρέλας, Καρασαββίδης, ήταν τραυματίες  πριν από το ματς με τον αρη, ενώ Αλαβάντας - Ιωσηφίδης (είδαν την κόκκινη και ήταν και αρχηγοί, καθώς βγαίνοντας ο ένας έδωσε το περιβραχιόνιο στον άλλο!), ενώ οι Σκαρτάδος - Γιούρισιτς - Αλεξανδρίδης συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες.

Παρόλα αυτά τα απίστευτα προβλήματα, ο ΠΑΟΚ ανασυντάχτηκε άμεσα και την επόμενη αγωνιστική (10/2) ισοπέδωσε τον Εθνικό στην Τούμπα με 5-2, συνεχίζοντας το ταξίδι του για το 2ο πρωτάθλημα της ιστορίας μας!

 * Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1984 αναδείχθηκε για 2η φορά στην ιστορία του Πρωταθλητής Ελλάδας, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 3 ήττες, συγκέντρωσε 46 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία), με τέρματα 54-26...

* Πρώτοι σε συμμετοχές ήταν ο Ράντε Πάπριστα και ο Γιώργος Σκαρτάδος (από 29 ματς ο καθένας), ενώ πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Δημόπουλος με 12 γκολ, ακολούθησε ο Σκαρτάδος με 11 και ο Κωστίκος με 8...

Όσο για το λήκι, τερμάτισε στην 8η θέση, 16 βαθμούς πίσω μας (2-1-0 το σύστημα βαθμολογίας) και έμεινε με τις αναμνήσεις εκείνης της νίκης που του χάρισε μια πρόσκαιρη ικανοποίηση για την επικράτηση επί της μεγαλύτερης ομάδας της Βορείου Ελλάδας και μετέπειτα Πρωταθλητή ΠΑΟΚ! Άλλωστε εδώ που τα λέμε για αυτό ζουν και για αυτό υπάρχουν!

 

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...