Kόκκινη στα πέναλτι δεν έφαγε κανένας ...

Σαν σήμερα στις 28/1/2009, ο ΠΑΟΚ για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αντιμετώπισε στο γήπεδο της συνοικίας, τον συμπολίτη, στον επαναληπτικό του 0-0 του πρώτου αγώνα της Τούμπας...
Kόκκινη στα πέναλτι δεν έφαγε κανένας ...

Στην 67η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 2008-09 ξεκίνησαν συνολικά 70 ομάδες (16 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 7 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα, απουσίασαν οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και στα 120 λεπτά που διήρκησε η αναμέτρηση, αυτό που χαράχτηκε στη μνήμη μας ήταν αρχικά η 2η κίτρινη κάρτα που δέχτηκε στη διαδικασία των πέναλτι ο ... Σωτήρης Μπαλάφας, από τον διαιτητή Παμπορίδη, (έβγαλε τη φανέλα του και πανηγύρισε το πέναλτι στο οποίο σκόραρε) με τον συμπαθή παίκτη να είχε δει την πρώτη στο 110' και με την αποβολή του αυτή έγραψε ... ιστορία. Στα αξιομνημόνευτα και η "εκπληκτική" εκτέλεση του τελευταίου πέναλτι του Καράμπελα, ο οποίος έστειλε την μπάλα σε τροχιά γύρω από τη γη!   

Την αποστολή του Δικεφάλου μετά την πρόκριση στο Βικελίδης, την υποδέχτηκαν στην Τούμπα περίπου 5.000 οπαδοί, κάνοντας τη νύχτα μέρα έξω από το ιστορικό μας γήπεδο...

Δείτε στο video που ακολουθεί τη διαδικασία των πέναλτι...

Οι συνθέσεις:

παπαναστασιακός: Σηφάκης, Νέτο, Καράμπελας, Λέμπο, Γιάχιτς, Βίτολο, Ρεγκέιρο (107' Μπατιόν), Χαβίτο (76' Κάμπορα), Γκαρσία, Κόκε, Λαμπριάκος (59' Κάλβο)

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ (34' Μπιζέρα), Μάρκος Αντόνιο, Μαλεζάς, Δάρλας, Ίβιτς (82' Αθανασιάδης), Βερόν, Γκαρσία (108' Μπαλάφας), Λίνο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς

Ο Φερνάντο Σάντος μοίρασε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του για την πρόκριση επί του αρη, τονίζοντας πάντως ότι στην διαδικασία των πέναλτι και οι δύο ομάδες θα μπορούσα να πάρουν τη νίκη: «Οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες θα μπορούσε να κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν, όμως φυσικά εγώ θα δώσω τα περισσότερα στους παίκτες μου για την πρόκριση. Ήμασταν μία ομάδα με μεγάλη θέληση και διάθεση για να περάσει. Το ίδιο βέβαια μπορούμε να πούμε και για τον αντίπαλο».

Σε ότι αφορά το αν είχε γίνει κάποια συζήτηση τις προηγούμενες ημέρες για την διαδικασία των πέναλτι, ο Σάντος απάντησε αρνητικά: «Γενικά δεν συνηθίζω να το κάνω αυτό. Αν το κάνω είναι σα να λέω στους παίκτες μου ότι πάμε μόνο για τα πέναλτι. Εγώ ήμουν σίγουρος ότι μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι και πιο πριν. Μία φορά το έκανα στην καριέρα μου, πήγαμε στα πέναλτι και χάσαμε».

Για την χρησιμοποίηση του Λίνο στην αριστερή πτέρυγα είπε: «Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο Λίνο εκεί και αυτό το ξέραμε από την αρχή που τον αποκτήσαμε. Από την στιγμή που δεν έχουμε στην διάθεση μας παίκτες όπως ο Βιερίνια και ο Κονσεισάο επιλέξαμε τον Λίνο που ίσως είναι λίγο πιο ταχύς από τον Κωνσταντινίδη».

Για την αναγκαστική αλλαγή του Σνάουτσερ και την χρησιμοποίηση του Μπιζέρα, ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι όταν έβγαζα την αποστολή, είχα στο μυαλό μου τον Μπιζέρα για την θέση αυτή. Έχει αγωνιστεί στο Ιταλικό πρωτάθλημα στην θέση αυτή και τα έχει πάει αρκετά καλά. Θεωρώ ότι στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν καλός. Ξέρουμε ότι δεν είναι ο παίκτης που θα στηρίξει την επίθεση».

Για το «φορτωμένο» πρόγραμμα που περιμένει τον ΠΑΟΚ, τόνισε: «Πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές. Όμως είναι καλό σημάδι ότι συνεχίζουμε στις διοργανώσεις. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλή αντικατάσταση».

Η σειρά των πέναλτι:

Μουσλίμοβιτς 0-1
Κάμπορα 1-1
Λίνο 1-2
Κάλβο 2-2
Μπιζέρα 2-3
Μπατιόν 3-3
Σορλέν απόκρουση
Βιτόλο απόκρουση Χαλικά
Βερόν 3-4
Λέμπο 4-4
Μάρκος Αντόνιο 4-5
Γιάχιτς 5-5
Δάρλας 5-6
Νάτσο Γκαρσία 6-6
Μαλεζάς 6-7
Νέτο 7-7
Μπαλάφας 7-8
Κόκε 8-8
Αθανασιάδης 8-9
Καράμπελας στα περιστέρια

{gallery}2009/kypello2009/arisPAOK{/gallery}

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...