Έκλεισε στόματα με Βιεϊρίνια... (vid - pics)

Ένας ψυχωμένος ΠΑΟΚ πήρε σαν σήμερα στις 19/1/2011 αυτό που ήθελε στο Καραϊσκάκη (1-1) και έγινε το φαβορί για να περάσει στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας.
Έκλεισε στόματα με Βιεϊρίνια... (vid - pics)

Η ομάδα μας έπαιξε με ψυχή και έχοντας κόντρα (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο τον απίθανο Τριτσώνη που τα έβλεπε όλα κόκκινα), κατάφερε να πάρει το πολύτιμο αποτέλεσμα το οποίο από την αρχή επεδίωκε.

Ο "Δικέφαλος" έξυπνα στημένος στο γήπεδο ήξερε τι ζητούσε και ανάγκασε τους γηπεδούχους να κινηθούν στο πρώτο 45λεπτο κυριολεκτικά στην ανυπαρξία. Είχαν όλο κι όλο 2 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων η μια κατέληξε σε γκολ μετά από παρέμβαση του Τσουκαλά (με το κεφάλι) στο 45'. Ο νεαρός χωρίς να το θέλει άλλαξε την πορεία της μπάλας και ξεγέλασε το Χαλκιά.

Ο Μάκης Χάβος -που αποβλήθηκε στο 22΄για διαμαρτυρία- έστησε την ομάδα με 4-2-3-1, έχοντας τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα ο Σνάουτσνερ δεξιά, ο Λίνο αριστερά και οι Τσιρίλο - Κοντρέρας αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Γκαρσία και Τσουκαλάς ξεκίνησαν σαν "κόφτες" , ενώ στο κέντρο (από αριστερά προς τα δεξιά) παρατάχτηκαν ο Βιεϊρίνια, ο Ίβιτς και ο Φωτάκης. Στην κορυφή της επίθεσης, ο Σαλπιγγίδης.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πέτυχε να παγώσει το παιχνίδι, να κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Χαλκιά και παράλληλα είχε το μυαλό στην αντεπίθεση. Σε μια από αυτές στο 25΄κόντεψε να βρεθεί μπροστά στο σκορ, όμως το σουτ του Σαλπιγγίδη αρχικά, αλλά η εκπληκτική εκτέλεση κόρνερ του Πάμπλο στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από τους αμυντικούς με δυσκολία.

Οι γηπεδούχοι σκόραραν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με τον Μοντέστο να παίρνει κεφαλιά μετά από σέντρα του Ιμπαγάσα, η μπάλα όπως προαναφέραμε βρήκε το κεφάλι του Τσουκαλά ... το σκορ άνοιξε.

Στην επανάληψη ο ρυθμός των γηπεδούχων ανέβηκε, δημιουργήθηκαν ευκαιρίες (η μπάλα σταμάτησε 3 φορές στα δοκάρια του Χαλκιά) και σε αυτό το διάστημα η ομάδα έβγαλε και πάλι τα γνωστά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Μάκης Χάβος από την κερκίδα προσπάθησε και πέτυχε να δώσει πνοή στην ομάδα, που για 15 λεπτά (60΄- 75΄) είχε προβλήματα, κάνοντας αλλαγές που άλλαξαν σημαντικά την εικόνα της.

Μπαίνοντας ο Μουσλίμοβιτς στη θέση του Ίβιτς, ο ΠΑΟΚ αμέσως πιο επιθετικός και στο 83' ήρθε το γκολ.. Μετά από έξυπνη μπαλιά του Τσιρίλο, ο Βιερίνια βγήκε πίσω από τον Παπαδόπουλο, και ισοφάρισε με κοντινό πλασέ. Ένα γκολ αποδείχτηκε χρυσό για τον επαναληπτικό αγώνα της Τούμπας.

Μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ και είχαν σαν καλύτερη στιγμή στο 87΄, όταν Ζαϊρί και Τοροσίδης σημάδεψαν τα δοκάρια του Χαλκιά...

Ο ΠΑΟΚ πήρε εκείνη τη μέρα στη Μουνιχία αυτό που ήθελε. Έκανε το πρώτο βήμα και απέμενε το δεύτερο για να περάσει στους "4" της διοργάνωσης... Ο επαναληπτικός έγινε  στις 2/2 και οι παίκτες μας έδειξαν από το πρώτο ματς ότι είχαν @@ να πετάξουν έξω από το θεσμό το γάβρο και να συνεχίσουν το ταξίδι στο θεσμό του κυπέλλου...

Κορυφαίος για την ομάδα μας ο Πάμπλο Κοντρέρας που εντυπωσίασε με το αρχοντικό του παιχνίδι αλλά και το γεγονός ότι κέρδισε όλες τις μονομαχίες "ένας εναντίον ενός"... Πολύ καλή η παρουσία του Τσιρίλο, του Χαλκιά και του Γκαρσία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

γαβρος: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μπράβο (84' Ζαιρί), Ρόμενταλ (72' Φετφατζίδης), Ιμπαγάσα, Μοντέστο, Ριέρα (64' Χολέμπας), Μιραλάς, Πάντελιτς.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Ίβιτς (75' Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Φωτάκης (83' Κουτσιανικούλης), Σαλπιγγίδης (86' Μπαλάφας).

..............................................................

Ικανοποιημένος από το 1-1 παρουσιάστηκε στη συνέντευξη τύπου ο βοηθός του Μάκη Χάβου, Μπάμπης Μιχαηλίδης, μετά τη λήξη του αγώνα στο "Καραϊσκάκης", τονίζοντας παράλληλα ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι φαβορί, αλλά έχει ένα μικρό πλεονέκτημα μετά το πρώτο παιχνίδι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

"Είδαμε ένα παιχνίδι με πάθος και ένταση. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο με σωστή αμυντική λειτουργία από τον ΠΑΟΚ και αντεπιθέσεις. Δυστυχώς στο τέλος του πρώτου μέρους δεχθήκαμε ένα γκολ από στημένη φάση. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο μέρος υπήρχε κατά τη διάρκεια του τετάρτου από το 60' ως το 75' ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Στόχος μας ήταν να πετύχουμε ένα γκολ, κάτι που τελικά καταφέραμε. Τα παιδιά που ξεκίνησαν και εκείνα που μπήκαν ως αλλαγή έκαναν ότι έπρεπε για να κρατήσουμε το σκορ. Τώρα υπάρχει το δεύτερο παιχνίδι".

Σε ερώτηση για την αποβολή του Μάκη Χάβου, δήλωσε:"Αυτό που ρώτησα κι εγώ τον τέταρτο, είναι πως θα αιτιολογήσει την αποβολή. Ο κ. Χάβος δεν είπε τίποτα. Για μία φάση μίλησε με το σώμα και όχι λεκτικά. Απορώ τι θα γράψει ο τέταρτος γι αυτή την αποβολή".

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι πλέον το φαβορί για την πρόκριση στους "4", τόνισε: "Η λέξη φαβορί σε παιχνίδια ΠΑΟΚ - ολυμπιακός δεν αρμόζει. Έχουμε το πλεονέκτημα, επειδή θα παίξουμε στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει".

Σε ερώτηση είπε ο Χάβος στους παίκτες κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, δήλωσε: "Στο ημίχρονο ο κ. Χάβος τους ζήτησε να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Αυτό έκαναν τα παιδιά στο δεύτερο ημίχρονο".

Για την ένταση των παικτών του ΠΑΟΚ, είπε: "Η ένταση υπήρχε και από τις δύο πλευρές. Δείτε τη φάση του Σαλπιγγίδη και πείτε μου αν ισχύει αυτό".

Για την κούραση στα τελευταία λεπτά, σχολίασε: "Είναι γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ έχει δώσει πάνω από τριάντα παιχνίδια. Είναι φανερό ότι οι παίκτες οι δικοί μας έχουν δεχθεί μεγαλύτερη επιβάρυνση από εκείνους του Ολυμπιακού. Έχουμε μία δύσκολη σειρά αγώνων και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να είναι οι παίκτες στην καλύτερη δυνατή κατάσταση".

..............................................................

Ο Μπρούνο Τσιρίλο μετά το τέλος του αγώνα τόνισε πως η πρόκριση δεν έχει κριθεί μιας και υπάρχει το 2ο παιχνίδι στην Τούμπα.

Σε ερώτηση για τη φάση του γκολ του Βιεϊρίνια, είπε: "Είναι μια φάση την οποία έχουμε δουλέψει αρκετές φορές στην προπόνηση. Είδα ότι η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν πολύ ψηλά, έκανα την μπαλιά και ο Βιεϊρίνια έκανε το γκολ. Το είχα δει και άλλες φορές, απλά τότε μπορούσα να το κάνω και το έκανα. Έχουμε πολλά παράπονα από το διαιτητή. Δεν δόθηκαν φάουλ που μας έγιναν και γενικά έχουμε παράπονα από τη διαιτησία του σημερινού παιχνιδιού".

..............................................................

O Σωτήρης Μπαλάφας που αγωνίστηκε ως αλλαγή στο σημερινό παιχνίδι, έκανε δηλώσεις αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.

«Δεν τελείωσε τίποτα. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι στην έδρα μας. Σίγουρα ήταν δύσκολο να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Πάντα υπάρχει δυσκολία σε ένα τέτοιο γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το ότι πήραμε αποτέλεσμα. Δεν έχουμε πετύχει τίποτα ακόμη. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να έχουμε ανάλογη συνέχεια στο παιχνίδι της Τούμπας για να πάρουμε την πρόκριση".

..............................................................

Ο Άραβας εκφωνητής πανηγυρίζει με το δικό του μοναδικό τρόπο, το γκολ της ισοφάρισης του Βιεϊρίνια στο Καραϊσκάκη. Απολαύστε τον στο video που ακολουθεί ...

..............................................................

Δείτε photos από το παιχνίδι, αλλά και από την  υποδοχή της αποστολής στο "Μακεδονία"...

{gallery}2011/Football/Kypello/GavrosVsPaok{/gallery}

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...