Νίκη με "μάεστρο" τον ... 20χρονο Κούδα!

Με δύο γκολ του Γιώργου Κούδα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε σαν σήμερα στις 16/1/1966, με 2-1 τον Εθνικό στην Τούμπα, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος...
Νίκη με "μάεστρο" τον ... 20χρονο Κούδα!

Ο Δικέφαλος (με τον Μίλε Κος στον πάγκο του) βρήκε απέναντί του τον παλιό του προπονητή Ζάρκο Μιχαήλοβιτς ο οποίος  κάθισε στον πάγκο μας τις περιόδου 1959-1960 και 1960-1961 και για να φτάσει στη νίκη η ομάδα μας χρειάστηκε να πιάσει δύο πολύ καλά εικοσάλεπτα, στα οποία δέσποζε η μορφή του Γ. Κούδα! Το ένα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και το άλλο στο τέλος της, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ενδιάμεσα δεν ήταν καλή...  

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 4', όταν ο Τάτσης "γέμισε" προς τον Κούδα, αυτός αφού προχώρησε λίγα μέτρα, έπιασε ένα δυνατό σουτ που άφησε άγαλμα τον Βαλλιάνο αιφνιδιάζοντάς τον και ανοίγοντας το σκορ! Ο Εθνικός ισοφάρισε στο 30' με τον Προύσαλη. Στο 76' ο Νικηφοράκης επιχείρησε να γυρίσει την μπάλα στον Βαλλιάνο, ο Κούδας διάβασε πανέξυπνα τη φάση, παρενεβλήθη και αφού απέφυγε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων έκανε το 2-0 μπαίνοντας με την μπάλα στα δίχτυα, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού τους θεατές που βρέθηκαν εκείνο το κυριακάτικο απομεσήμερο στις εξέδρες της Τούμπας! 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κούδας, Τάτσης, Γιακουμής, Μήτρακας και Αφεντουλίδης. Διαιτητής της αναμέτρησης ο Βέλγος Σαούτ, στο μοναδικό παιχνίδι που σφύριξε στον ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μήτρακας, Γιακουμής, Μουρατίδης, Τάτσης, Βασιλειάδης, Λέανδρος, Κούδας, Χαραλαμπίδης, Νικολαΐδης, Αφεντουλίδης 

Εθνικός: Βαλλιάνος, Κυτίδης, Κρεμμύδας, Νάικος, Στριμπέλης, Νικηφοράκης, Χατζηιωάννογλου, Αντωνάτος, Προύσαλης, Λεβεντάκος, Σαραντάρης  

* Στην αρχική photo διακρίνεται ο Μήτρακας να πιάνει την κεφαλιά και ο Βαλλιάνος να αποκρούει παρακολουθούμενους από τον συμπαίκτη του, Κρεμμυδα (στα δεξιά)

* Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι μετά την βαριά ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση!

* Ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ.

* Σε μια σεζόν που η ομάδα είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες, συγκέντρωσε 59 βαθμούς με 43-49 τέρματα. Από τα 43 τέρματα του ΠΑΟΚ, τα 26 τα είχαν πετύχει οι Κούδας - Χαραλαμπίδης (από 13 ο καθένας).

* Η διοργάνωση διήρκησε από 28 Νοεμβρίου 1965 έως 19 Ιουνίου 1966 και οι αγώνες κατάταξης που προέκυψαν δεν ολοκληρώθηκαν παρά ένα μήνα αργότερα. Η χαρακτηριστική καθυστέρηση για την έναρξη οφειλόταν σε "διοικητικές ταραχές στην ΕΠΟ", αναλυτικότερα σε παρασκηνιακή αντιπαράθεση μεταξύ του "κατεστημένου" των γάβρου και βάζελου με το συνασπισμό δυνάμεων της αεκ και των μακεδονικών συλλόγων, οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει προσωρινά τον έλεγχο της Επιτροπής Διεξαγωγής Πρωταθλήματος. Παράπλευρη συνέπεια, υπήρξε το γεγονός ότι άρης και ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν έναν γύρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι δε βάζελος και γάβρος δύο, χωρίς να έχουν επίσημες αναμετρήσεις στο ενεργητικό τους.

* Σύστημα βαθμολογίας: 3 βαθμοί η νίκη – 2 η ισοπαλία – ένας (1) η ήττα.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...