Η μεταμόρφωση έφερε την ανατροπή! (vid)

Ένας ολότελα μεταμορφωμένος ΠΑΟΚ, πέτυχε σπουδαία νίκη επί της αεκ για την 14η αγωνιστική της περιόδου 2000-2001, με 2-1, αν και βρέθηκε να χάνει το ημίχρονο με 0-1 
Η μεταμόρφωση έφερε την ανατροπή! (vid)

Το παιχνίδι έγινε σαν σήμερα στις 14/1/2001 και οι 8.000 θεατές (7.058 τα εισιτήρια), είδαν στο πρώτο μισό του παιχνιδιού έναν ΠΑΟΚ να υπολογίζει τον αντίπαλο πολύ περισσότερο από ότι θα έπρεπε, αγωνιζόμενος με μόλις έναν επιθετικό, τον Νίκο Φρούσο... Το τσουχτερό κρύο, η συνεχής βροχόπτωση αλλά και η γκρίνια για τον ... παραπαίοντα Μπάτμαν, κράτησε τον πολύ κόσμο μακριά από το γήπεδο. Στις κερκίδες της Τούμπας βρέθηκαν και 200 οπαδοί της αθηναϊκής ομάδας, χωρίς να συμβεί το παραμικρό αυτή τη φορά.

Πάντως παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο με ενισχυμένο κέντρο, έφτασε αρκετές φορές απειλητικά μπροστά στην εστία του Ατματσίδη, αλλά ο Κωνσταντινίδης στο 13', ο Φρούσος στο 21' και 22' δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα, κάτι που έκαναν οι φιλοξενούμενοι στο 36' με τον Ρουίς, με τον παίκτη της αεκ όμως ίσως να κοντρόλαρε την μπάλα με το χέρι πριν πλασάρει τον Τοχούρογλου, μια παράβαση που δεν είδε ο διαιτητής Παπαδάκος!  

Ο Μπάγεβιτς με την έναρξη της επανάληψης αποφάσισε να βάλει την πινελιά του στο ματς! Πέρασε τον Χασιώτη στη θέση του Αμπονσά και τον Ναλιτζή στη θέση του υστερήσαντα εκείνη τη μέρα Καμπς. Αυτή η δεύτερη αλλαγή ήταν το κλειδί της ασπρόμαυρης νίκης!

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Φρούσος με κεφαλιά πέτυχε το 1-1 και στο 79ο λεπτό ο Ατματσίδης φάνηκε να ανατρέπει τον Φρούσο, δόθηκε το πέναλτι και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την ανατροπή! Λίγο νωρίτερα όμως στο 71', ο τερματοφύλακας της αεκ ανέτρεψε τον Φρούσο, όμως ο Παπαδάκος έκλεισε τα μάτια στο πεντακάθαρο πέναλτι και δεν απέβαλε τον Ατματσίδη, σηκώνοντας θύελλα απόλυτα δικαιολογημένων διαμαρτυριών στην Τούμπα! Στο 85' παραλίγο να γίνει το 2-2 όταν το φάουλ του Τσιάρτα βρήκε το δοκάρι μας... 

Εκείνη η νίκη, ήταν η πρώτη του ΠΑΟΚ σε ντέρμπι στην Τούμπα με ομάδα του πρώην ΠΟΚ μετά από 26 μήνες. Η τελευταία ήταν και πάλι εναντίον της ... αεκ με 2-1 στις 7/11/1998. Με την αθηναϊκή ομάδα αγωνίστηκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, η παρουσία του οποίου πέρασε εντελώς απαρατήρητη, καθώς ουδείς ασχολήθηκε μαζί του!  

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Τοχούρογλου, Βενετίδης, Κατσιαμπής, Αμοπνσά (46' Χασιώτης), Εγκωμίτης, Γεωργιάδης, Τετράτζε, Κωνσταντινίδης, Καμπς (46' Ναλιτζής), Φρούσος (85' Κουλακιώτης), Καφές  

αεκ (Παθιακάκης): Ατματσίδης, Δέλλας, Καραγιάννης, Καψής (22' Ρουίς), Κωστένογλου, Ζαγοράκης, Μαλαδένης, Πέτκοφο, Λάκης, Τσάρτας, Κωνσταντινίδης (90' Κωστής)

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με την αεκ να είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της. Εμείς είχαμε προβλήματα στα μαρκαρίσματα στο κέντρο του γηπέδου και ήμασταν πάντα ένα βήμα πίσω από τους αντιπάλους μας. Έτσι δεχτήκαμε το γκολ και υποχρεωθήκαμε να κυνηγάμε την ισοφάριση, έχοντας μάλιστα τον κίνδυνο να δεχτούμε δεύτερο τέρμα και τα πράγματα να γίνουν πολύ δύσκολα για μας. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες  στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα για την ομάδα μας στην επανάληψη. Μπήκαμε με αποφασιστικότητα, ισοφαρίσαμε πολύ γρήγορα κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και τελικά κερδίσαμε δίκαια παρότι η αεκ είχε κάποιες ευκαιρίες για να πετύχει κάτι καλύτερο. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την ανατροπή, πήραμε ένα αποτέλεσμα που μας βοηθάει να συνεχίσουμε νκαι να πετύχουμε τους στόχους μας"

Τάσος Κατσιαμπής: "Ο Ρουίς έκανε κοντρόλ με το αριστερό του χέρι και επειδή ήμουν μπροστά διαμαρτυρήθηκα αμέσως. Θέλαμε τη νίκη οπωσδήποτε. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν μέτριοι, στο δεύτερο όμως παίξαμε πειθαρχημένα και σοβαρά και καταφέραμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Η νίκη αυτή μας επιτρέπει να είμαστε κοντά στις πρώτες θέσεις και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Κόντρα στον αρη για το κύπελλο πρέπει να παίξουμε όπως παίξαμε σήμερα στο δεύτερο ημίχρονο"

Νίκος Φρούσος: "Και στις δύο περιπτώσεις ο Ατματσίδης με ανέτρεψε και ο διαιτητής έπρεπε να δώσει πέναλτι. Ευτυχώς που υπάρχει η τηλεόραση και θα το αποδείξει"

Παντελής Κωνσταντινίδης: "Ήταν δύσκολο και δυνατό παιχνίδι. Είναι μεγάλο όφελος η νίκη για την ομάδα μας, αφού μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε πιο ψηλά στη βαθμολογία και να αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον".

Γιώτης Εγκωμίτης: "Ξέραμε ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε λόγω των προβλημάτων της αεκ. Θέλαμε πάση θυσία τη νίκη και πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι σε όλοι τη διάρκεια του αγώνα. Με τον άρη θα είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι" 

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...