Μια εύκολη νίκη για τις ... "σαρδέλες"!

Για την 11η αγωνιστική της περιόδου 2007-2008, σαν σήμερα στις 8/12/2007, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Βέροια...
Μια εύκολη νίκη για τις ... "σαρδέλες"!

H ομάδα για άλλον έναν αγώνα εκείνη τη σεζόν, δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της. Ωστόσο πήρε μία νίκη σχετικά εύκολα από έναν αντίπαλο που είχε δυσκολέψει κι άλλους αντιπάλους ως εκείνη την αγωνιστική. Όποιος ήταν στο γήπεδο είχε την ξεκάθαρη εντύπωση ότι ο κόσμος "έσπρωξε" τους παίκτες προς την νίκη, από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Καθόλου άλλωστε τυχαίο δεν ήταν το γεγονός ότι μέσα στην Τούμπα πετυχαίναμε τη χρονιά 2007-2008 συχνά, νωρίς γκολ. Όταν ανέβαινε η κερκίδα ανέβαινε και η ομάδα. Αυτό που έλειπε από το σύνολο του Φερνάντο Σάντος (το απέκτησε τα επόμενα χρόνια) ήταν ότι δεν είχε τους παίκτες ηγέτες που χρειαζόταν. 

Εξαιρετική εμφάνιση από τους Γεωργιάδη - Σάλμον, αρκετά καλος στα ανασταλτατικά του καθήκοντα ο Μπαλάφας, με όρεξη κατά διαστήματα ο Βαγγελής, ενώ το πάλεψε ο Ηλιάδης στη... νέα του θέση.

Το σκορ άνοιξε ο Γκονζάλες στο τρίτο λεπτό, όταν  εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία των αμυντικών της Βέροιας μετά από σουτ του Γεωργιάδη και δύσκολη απόκρουση του Τέρολ. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 26' με τον Μπικόφσκι, όμως στο 52' δέχθηκαν δεύτερο γκολ, όταν ο Σάλμον εκμεταλλεύθηκε λάθος του Τέρολ και από κοντά με πλασέ βρήκε δίχτυα.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΠΑΟΚ με ηγέτη τον Γεωργιάδη, κυριάρχησε και θα μπορούσε να σημειώσει και άλλα τέρματα, αν οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος ήταν προσεκτικοί στο τελείωμα των φάσεων.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντεζ, Γκονζάλες (66' Λάκης), Μπαλάφας, Μπαϊάνο, Μελίσσης, Κνολ, Χαραλάμπους, Ηλιάδης, Γεωργιάδης, Σάλμον (89' Βρύζας), Βαγγέλης (83' Χριστοδουλόπουλος)

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Τερόλ, Κόλτζος, Αλεξίου, Σαμαράς, Κλινέ, Στεφανίδης, Μεντόζα (69' Ζέεντορφ), Μπικόφσκι, Κριβοκάπιτς, Τσιμπλίδης (80' Πάεζ), Ερέρα (90' Ράτιτς)

Δηλώσεις Φερνάντο Σάντος...

Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο ξεκινήσαμε πολύ καλά και καταφέραμε να προηγηθούμε γρήγορα. Μετά το 10ο λεπτό κάναμε τα γνωστά λάθη, δηλαδή βιαστικές κινήσεις, αφήναμε αμαρκάριστους τους αντίπαλους κι όταν είχαμε την μπάλα κάναμε περιττές ενέργειες. Δεν είχαμε καλή κυκλοφορία και γι' αυτό η Βέροια κατάφερε όχι μόνο να ισορροπήσει την κατάσταση, αλλά να πάρει και τον έλεγχο του αγώνα μέχρι και το 45ο λεπτό. Δεν θα ήταν άδικο ένα σκορ 1:1 στο ημίχρονο. Στην επανάληψη βελτιωθήκαμε αρκετά, καταφέραμε να σκοράρουμε και πάλι, είχαμε διάθεση να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο κι αυτό οδήγησε στη δημιουργία πολλών ακόμη ευκαιριών. Θεωρώ δίκαιη τη νίκη μας, κυρίως για την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου. Σημασία έχει ότι πήραμε τους τρεις πόντους, οι οποίοι μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια.

Ο Γεωργιάδης είναι υπόδειγμα επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Είναι ένας εγκεφαλικός παίκτης, ο οποίος παρά την ηλικία του συνεχίζει να αγωνίζεται σαν νέος. Η ποιότητα αυτού του παίκτη είναι πολύ μεγάλη και αν θυμάστε γι' αυτό το θέμα μίλησα και στη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης. Συγκεκριμένα ότι η ηλικία μερικές φορές δεν παίζει το σημαντικότερο λόγο, αλλά η ποιότητα. Τέλος, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους φίλους της ομάδας μας που ήρθαν στο γήπεδο και υποστήριξαν με τόση θέρμη τους παίκτες μας. Αποδείχτηκε για άλλη μία φορά πόσο σημαντικοί είναι για εμάς και πόσο αυτή η ομάδα παίρνει δύναμη και ζωή από την παρουσία τους στις κερκίδες της Τούμπας."

* Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ Λές Σάνον

* Η χρονιά 2007-2008, ήταν μια κακή χρονιά για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα τερμάτισε στην 9η θέση με 35 βαθμούς (όσους είχε και η γριά). Μέτρησε 10 νίκες, 5 ισοπαλίες, 15 ήττες, με τέρματα 29-36!   

* Η σεζόν ξεκίνησε με τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο, ο οποίος μετά από μόλις ένα παιχνίδι πρωταθλήματος (ήττα στην Ξάνθη στις 1/9/2007) αντικαταστάθηκε από τον Φερνάντο Σάντος!

{gallery}paokveria{/gallery}

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...