Διπλό επί της ΑΕΚ στο ... Καραϊσκάκη!

Για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1968-1969, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Καραϊσκάκη την ΑΕΚ.
Διπλό επί της ΑΕΚ στο ... Καραϊσκάκη!

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 30.000 θεατές -υπήρχαν και αρκετοί φίλοι του Δικεφάλου του Βορρά- ανάμεσά τους, και η ομάδα μας με τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιαννέφσκι στον πάγκο της πήρε το διπλό επικρατώντας με 0-1, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 77' ο Γιώργος Κούδας... 

Η παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ογκοδέστατη, καθώς ξεπερνούσαν τις 6.000, νούμερο πολύ μεγάλο για εκείνη την εποχή στην οποία το ταξίδι Θεσσαλονίκη - Αθήνα ήταν μια σκέτη ταλαιπωρία! Μάλιστα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κατέλαβαν ένα ολόκληρο πέταλο δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, συμπαραστεκόμενοι διαρκώς στην ομάδα, δίνοντας φτερά στους παίκτες μας.

Η ομάδα εκείνο το απόγευμα αγωνίσθηκε με πολύ μεγάλη ψυχή, παρά τις σημαντικές απουσίες της. Οι αντικαταστάτες των βασικών παικτών που δεν αγωνίστηκαν, απέδωσαν εξαιρετικά, αποδεικνύοντας πως ο ΠΑΟΚ διαθέτει εξαιρετικές ρεζέρβες.

Με τους Κούδα - Σαράφη να είναι μόνοι τους μια ομάδα, ο ΠΑΟΚ άφησε άριστες εντυπώσεις εκείνο το απόγευμα. Πολύ καλή απόδοση είχαν επίσης ο Σαββουλίδης, Φουντουκίδης και ο Αφεντουλίδης.

Ο "Καίσαρας" ήταν ο παίκτης που κινούσε τη μηχανή της ομάδας, ενώ ο Κούδας ήταν ένας διαρκής κίνδυνος για τους αντιπάλους, παρά το γεγονός ότι είχε μόνιμα πάνω του δύο παίκτες (Βασιλείου - Μπαλλόπουλο). Παρόλα αυτά στο 67' πέτυχε μια γκολάρα, που όσοι την είδαν με τα μάτια τους δεν θα την ξεχάσουν ποτέ!

Το ρολόι σημάδευε το 67ο λεπτό, όταν ο Σαράφης έδωσε μια μαγική μπαλιά στον Κούδα, αυτός "έστειλε" με ελιγμό τον Βασιλείου, προχώρησε από πλάγια θέση προς την αντίπαλη εστία, ο τερματοφύλακας Σεραφείδης έπεσε στα πόδια του, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ τον απέφυγε και από πλάγια θέση με ψύχραιμο πλασέ την έστειλε πρώτα στο δοκάρι και μετά στο πλεκτό.

Εκείνο το απόγευμα φυσούσε δυνατά στη Μουνιχία, γεγονός που εμπόδισε και τις δύο ομάδες να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο, η αθηναϊκή ομάδα είχε στο μεγαλύτερο διάστημα ανούσια κατοχή, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν φωτιά στις αντεπιθέσεις με τους Κούδα - Ασλανίδη. Καθοριστική στιγμή στο ματς η απόκρουση του Σαββουλίδη στο 69' σε βολίδα του Νικολαΐδη στο "Γ"...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

αεκ: Σεραφείδης, Βασιλείου, Κεφαλίδης, Σταθόπουλος, Μπαλλόπουλος,  Καραφέσκος, Καρακίδης (Σεβαστόπουλος), Σκευοφύλαξ, Νικολαΐδης, Παπαϊωάννου, Βεντούρης 

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Μακρής, Κατσικάρης, Φουντουκίδης, Παπαχριστούδης, Μουρατίδης, Λάζος, Σαράφης, Κούδας, Ασλανίδης, Αφεντουλίδης (78' Τερζανίδης)

* Τη σεζόν 1968-69, ο ΠΑΟΚ με τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιαννέφσκι στον πάγκο του, σε 34 ματς είχε 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες, τερμάτισε στην 5η θέση με 76 βαθμούς (3-2-1 η βαθμολογία) και τέρματα 58-37.

* Διεξήχθησαν για δεύτερη χρονιά αγώνες μπαράζ για την άνοδο-υποβιβασμό δύο ομάδων, ανάμεσα στη 14η, τη 15η και τις δευτεραθλήτριες Βορείου και Νοτίου Ομίλου της Β' εθνικής Κατηγορίας. Τα ζευγάρια προέκυψαν με κλήρωση ως εξής:

Προοδευτική – Απόλλων Αθηνών 1–0, 0–1 και 0–0

Ολυμπιακός Βόλου – Βέροια 2–1, 2–3 και 2–1

* Απαιτήθηκε επαναληπτικός αγώνας και στις δύο περιπτώσεις, με την Προοδευτική να είναι η τυχερή στο στρίψιμο του κέρματος και να παίρνει τη θέση του Απόλλωνα στην κατηγορία.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...