Διπλό και ... χειροκρότημα στο Καραϊσκάκη

Για την 5η αγωνιστική του 3ου πρωταθλήματος από καθιερώσεως της Εθνικής κατηγορίας, ο ΠΑΟΚ κέρδισε σαν σήμερα εκτός έδρας την Προοδευτική με 1-0...
Διπλό και ... χειροκρότημα στο Καραϊσκάκη

Το παιχνίδι έγινε το Σάββατο 7/10/1961 στο Καραϊσκάκη, παρουσία 8.000 θεατών, ανάμεσά τους και πολλοί οπαδοί του ΠΑΟΚ, που πάντα ακολουθούσαν την ομάδα όπου και αν αυτή έπαιζε!

Σε ένα αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο με καλές στιγμές και από τις δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ με τον Αυστριακό Καρλ Ντούρσμπεκτ στον πάγκο του βρήκε και την ευκαιρία και σκόραρε στο 34' με τον Βασιλειάδη που εξαιρετική μπαλιά από τον Λέανδρο. Λίγο νωρίτερα, πολύ δυνατό σουτ του Κατηκαρίδη, τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.  

Στην επανάληψη ο Πετρόπουλος με δύσκολες επεμβάσεις του σταμάτησε τα σουτ βολίδες του Βασιλειάδη, ενώ ο Δικέφαλος από το 61' αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Τασσόπουλου. Ο παίκτης μας επανήλθε στο ... 80' σφίγγοντας τα δόντια και αγωνίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, συμβάλλοντας στο διπλό! Θυμίζουμε ότι εκείνα τα χρόνια δεν επιτρεπόταν οι αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα! 

Ο αναγεννημένος ΠΑΟΚ είχε πρώτο βιολί εκείνη τη μέρα τον Βασιλειάδη (δεύτερο τον Λέανδρο) και θύμισε σε πολλά σημεία του ματς την ομάδα της Χρυσής Εποχής (1953-1958)! Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες μας κέρδισαν το καθολικό χειροκρότημα του κόσμου που αναγνώρισε την υπερπροσπάθεια και την εξαιρετική αγωνιστική παρουσία τους, απέναντι σε ένα δυνατό εκείνη την εποχή αντίπαλο.  

Οι συνθέσεις:

Προοδευτική: Πετρόπουλος, Γεωργισάκης, Μπαλόπουλος, Βεργίδης, Βαραμέντης, Φίλμος, Ζαφείρης, Μυτώσης, Σαούτης, Νικητάκης, Μπίσης  

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Κεμανίδης, Απαλάκης, Γιακουμής, Νικολαΐδης, Κατηκαρίδης, Βασιλειάδης, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, Τσσόπουλος

* Στην αρχική photo διακρίνεται ο παίκτης της Προοδευτικής, Μυτώσης, να προσπαθεί με προβολή να σκοράρει, την ώρα που ο τερματοφύλακάς μας Μιχαηλίδης, ετοιμάζεται να αποκρούσει....   

 * Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούρσμπεκτ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!)

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...