Φιλικό με αντίπαλο το πολεμικό "Βέλλιαν"

Σαν σήμερα στις 21/9/1927, ο ΠΑΟΚ έδωσε φιλικό παιχνίδι με την ομάδα του Αγγλικού Πολεμικού πλοίου "Βέλλιαν"...
Φιλικό με αντίπαλο το πολεμικό "Βέλλιαν"

Ο αγώνας έγινε στο παλιό γήπεδο του συμπολίτη (άρη) και το διαιτήτευσε μάλιστα Άγγλος ρέφερι. Η ομάδα πήρε τη νίκη με 3-1, πετυχαίνοντας και τα τρία τέρματά της στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι Άγγλοι μείωσαν στην επανάληψη, διάστημα το οποίο πίεσαν, με τον ΠΑΟΚ να παίζει κλειστά ...

Ήταν χρόνια που οι ομάδες έδιναν κατά τη διάρκεια της σεζόν πολλά φιλικά παιχνίδια, καθώς ο αριθμός των επίσημων αγώνων ήταν περιορισμένος και σε στενό τοπικό επίπεδο!

Εκείνες τις μέρες του φθινόπωρου του 1927, ο ΠΑΟΚ ζήτησε από το Πέρα Κλουμπ, ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό και η απάντηση ήρθε μέσω ενός τηλεγραφήματος το οποίο ανέφερε πως το Πέρα Κλουμπ θα στείλει στη Θεσσαλονίκη τον φημισμένο Μαλαξόπουλο, γνωστό και ως Μπιζού! 

Έναν παικταρά της εποχής του οποίου ο ερχομός στον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης λίγες μέρες αργότερα, έμοιαζε με πραγματικό σεισμό! Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής, το μέγα συγκεντρωμένο πλήθος, οδήγησε τον παίκτη με πομπή στα γραφεία του ΠΑΟΚ.

Ο Μπιζού προπονήθηκε τρεις μέρες αργότερα και φυσικά αυτά που έγιναν στην προπόνηση δεν περιγράφονται!!!  

* Μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ το 1927... Διακρίνονται (όρθιοι από αριστερά): Ανδρεάδης, Μακαρονόπουλος, Βλάχος, Παντερμαλής, Πάγκαλος, Τσολακίδης, Λιανόπουλος, Γεωργιάδης. Στην κάτω σειρά (από αριστερά): Χρηστίδης, Παπαδόπουλος, Βεντουρέλλης.

* Αξίζει να προσέξετε το παλιό σήμα της ομάδας (τετράφυλλο τριφύλλι) που υπάρχει στις φανέλες των παικτών!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...