Βαριά ήττα στο Βουκουρέστι...

Για τον α' γύρο του Κυπέλλου Διεθνών Εκθέσεων, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπισε σαν σήμερα 16/9/1970 στο Βουκουρέστι την Ντιναμό...
Βαριά ήττα στο Βουκουρέστι...

Πρωταγωνιστές του παιχνιδιού ήταν ο Ούγγρος ρέφερι Πέτρις και ο ένας από τους δύο βοηθούς του, οι αποφάσεις των  οποίων αλλοίωσαν το τελικό αποτέλεσμα υπέρ των γηπεδούχων! Μπροστά σε 6.000 θεατές, ο Δικέφαλος ήταν καλός στο πρώτο μισό του αγώνα και παρότι δέχθηκε ένα γκολ στο 8' από τον Ντουμιτράτσε, στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε για την ισοφάριση, χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες.

Στην επανάληψη και στο 51ο λεπτό, ο Κούδας πέρασε όλη την άμυνα των Ρουμάνων αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων σταμάτησε πολύ δύσκολα το πλασέ του. Στο επόμενο λεπτό, ο Πουπέσκου από καταφανή θέση οφ σάιτ σημείωσε το 2-0 με τους παίκτες μας να διαμαρτύρονται χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 65' έγραψε το 3-0.

Στο 69' αποβλήθηκε ο Μπέλλης επειδή χτύπησε αντίπαλο, και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντουμιτράτσε ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 και πάλι από θέση οφ σάιτ, με τον βοηθό να μην το υποδεικνύει!

Το τελικό 5-0 το σημείωσε στο 83' ο Πουπέσκου με δυνατό σουτ, ενώ δύο λεπτά πριν τη λήξη έμεινε και η Ντιναμό με "10" λόγω αποβολής του Μόλτοβα επειδή μάρκαρα αντικανονικά τον Κούδα.

Φουντουκίδης, Γούναρης, Παρίδης οι κορυφαίοι για  ΠΑΟΚ του Γιουγκοσλάβου τεχνικού Ιβάν Χόρβατ... Η υπόθεση πρόκριση ήταν τελειωμένη και το μόνο που ενδιέφερε τους ανθρώπους της ομάδας ήταν μια νίκη γοήτρου στη ρεβάνς της Τούμπας. 

Οι συνθέσεις:

Ντιναμό: Κωνσταντινέσκου, Κεράν, Στρελέσκου, Ντελεάνου, Σελτσιάνου (71' Μόλτοβα), Πουπέσκου, Ποτ, Ντουμιτράτσε, Νουνβάιλερ, Λουτσέσκου

ΠΑΟΚ:  Χριστοδούλου, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Παπαχριστούδης, Μπέλλης, Δράμαλης, Σαράφης, Κούδας, Μαντζουράκης, Παρίδης

   

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...