Δε χάνει στην πρεμιέρα (vds)

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά έχασε ευκαιρία νίκης στο Βέλγιο, με αντίπαλο την Μπριζ, σαν σήμερα στις 16/9/2010!
Δε χάνει στην πρεμιέρα (vds)

Ο Ανίς Μπουσαϊντί τελικά δικαιώθηκε κατά το ήμισυ, μιας και σε δηλώσεις του πριν το ματς βρήκε τον σκόρερ (Στέλιο Μαλεζά) αλλά δεν πέτυχε τον τελικό νικητή του  παιχνιδιού.

Ο ΠΑΟΚ πάντως κατάφερε να πάρει το βαθμό στην έδρα της Μπριζ και αν ήταν λίγο πιο "θρασύς" θα μπορούσε να μπει με το δεξί στον όμιλο του Europa League παίρνοντας ακόμα και τη νίκη.

Με το κλασικό 4-2-3-1 παρέταξε για μια φορά ακόμα ο τεχνικός του "Δικεφάλου" την ομάδα που ξεκίνησε με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Λίνο, Μαλεζά, Κοντρέρας και Σνάουτσνερ στην άμυνα, ενώ μπροστά τους έπαιξε το δίδυμο των Γκαρσία και Βιτόλο. Στα χαφ ξεκίνησαν ο Βιεϊρίνια στα αριστερά, ο Σαλπιγγίδης στα δεξιά, ο Ίβιτς σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό επιθετικό τον Παπάζογλου.

Οι Βέλγοι μπήκαν δυνατά στο ματς πίεσαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες με τον ΠΑΟΚ να έχει σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του. Όσο περνούσε πάντως ο χρόνος η ομάδα έβρισκε τα πατήματά της ισορρόπησε τον αγώνα και άρχισε να δημιουργεί τις πρώτες επικίνδυνες επισκέψεις στην περιοχή των Βέλγων, χωρίς όμως αυτές να θεωρούνται κάτι ιδιαίτερο.

Στην επανάληψη πάλι η Μπριζ ανέβασε το παιχνίδι στην περιοχή μας δημιουργώντας προβλήματα στην εστία του Κρέσιτις και φτάσαμε στο το 61ο λεπτό, όταν ο Ντιράρ από αριστερά απέφυγε τον Σνάουτσερ, μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και πάσαρε στον αμαρκάριστο Κουεμάχα, ο οποίος από κοντά άνοιξε το σκορ .

Με την πλάτη στο τοίχο βρέθηκε ο ΠΑΟΚ και η αντίδραση του Παύλου Δερμιτζάκη άκουγε στο όνομα Ελ Ζαρ. Ο Μαροκινός πέρασε στο 73ο λεπτό στον αγώνα στη θέση του Παπάζογλου, και "ξύπνησε" την ομάδα. Σε μία από τις προσπάθειές του κέρδισε κόρνερ στο 77', το εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια, ο Μαλεζάς πήδηξε ψηλότερα απ' όλους, κέρδισε την κεφαλιά και νίκησε τον εμβρόντητο Στάινεν, γράφοντας το 1-1.

Οι Βέλγοι παραλίγο να σκοράρουν στο 85ο λεπτό, όταν ο Βάργκας εκτέλεσε φάουλ, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, μπερδεύοντας τον δαιμόνιο ρεπόρτερ του ελληνικού τηλεοπτικού καναλιού (Κανελλάκης!), που είδε γκολ!

Ο ΠΑΟΚ έφτασε πιο κοντά στο γκολ, μετά από δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια στο 90', το οποίο απομάκρυνε με γροθιές δύσκολα ο Στάινεν, αλλά κυρίως στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Βέλγος γκολκίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Φωτάκη μέσα από την περιοχή μετά από πολύ καλή πάσα του Βιτόλο. Ήταν μια μεγάλη πραγματικά ευκαιρία που θα μπορούσε να τελειώσει την Μπριζ κυριολεκτικά με τη λήξη του ματς...

Οι συνθέσεις;

Κλαμπ Μπριζ (Κόστερ): Στάινεν, Βερμιούλεν (24' Σίμεϊς), Ντονκ, Κλαμπ Μπριζ (Κόστερ): Στάινεν, Βερμιούλεν (24' Σίμεϊς), Ντονκ, Χούφκενς, Ντίας, Γκέρερτς, Οτζιτζά, Νταλμά (80' Βάργκας), Πέρισιτς, Ντιράρ, Κουεμάχα

ΠΑΟΚ (Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς (89' Φωτάκης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (90'+1 Φιλομένο), Παπάζογλου (73' Ελ Ζαρ)

Και για να δικαιολογήσουμε τον τίτλο της retro ιστορίας...

Σεζόν 2010 - 2011: Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 1-1

Σεζόν 2011 - 2012: ΠΑΟΚ - Τόττεναμ 0-0

Σεζόν 2012 - 2013: Με το γδ στον πάγκο του δεν συμμετείχε στη φάση των ομίλων (αποκλεισμός από Ραπίντ)

Σεζόν 2013 - 2014: ΠΑΟΚ - Σαχτιόρ Καραγκαντί 2-1

Σεζόν 2014 - 2015: ΠΑΟΚ - Ντιναμό Μινσκ 6-1

Σεζόν 2015 - 2016: Γκαμπάλα - ΠΑΟΚ 0-0

Σεζόν 2016 - 2017: ΠΑΟΚ - Φιορεντίνα 0-0

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...