Ισοπαλία στην Καστοριά στην πρεμιέρα!

Με τη μισή του ομάδα στην κερκίδα λόγω τραυματισμών, ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 1-1 στην Καστοριά, με την τοπική ομάδα...
Ισοπαλία στην Καστοριά στην πρεμιέρα!

Το παιχνίδι έγινε σαν σήμερα 7/9/1980 και αφού μόλις δύο 24ωρα νωρίτερα είχε ανασταλεί η απεργία των ποδοσφαιριστών. Ο Γκιούλα Λόραντ δεν είχε στη διάθεσή του τους: Δαμανάκη, Κούδα, Κωστίκο, Γεωργόπουλο, Δημόπουλο, Αποστολίδη, Βασιλάκο, παίκτες που αγωνιζόταν συνήθως στο αρχικό σχήμα του Δικεφάλου.

Παρά τις απουσίες, το παιχνίδι είχε ρυθμό, ήταν δυνατό με πολλές μονομαχίες στο κέντρο, αλλά απουσίαζαν οι πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο Λόραντ φάνηκε πως είχε σαν πρώτη σκέψη τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς είχε μόνιμα στη μεσαία γραμμή έξι παίκτες, μεταξύ αυτών και οι επιθετικοί που αμύνονταν όταν οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν.

Η Καστοριά, που λίγους μήνες νωρίτερα είχε αναδειχτεί Κυπελλούχος Ελλάδας, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού προηγήθηκε στο 39ο λεπτό με τον Τσιρώνη και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 47' με τον Αναστασιάδη. Η φάση ξεκίνησε από εκτέλσε κόρνερ του Σίγγα, κεφαλιά πάσα του Σαράφη στον Κερμανίδη που σούταρε, ο Ερμείδης απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Αλαβάντα που τροφοδότησε τον Αναστασιάδη που από κοντά αιφνιδίασε τον Ερμείδη ισοφαρίζοντας.

Η καλύτερη ευκαιρία των υπόλοιπων λεπτών χάθηκε στο 65' για την Καστοριά, όταν χρειάστηκε η έγκαιρη επέμβαση του Φούρτουλα στα πόδια του εφορμούντα Δίντσικου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:  

Καστοριά: Ερμείδης, Αλεξιάδης, Καλαϊτζίδης, Κόπανος, Σιαπανίδης, Παράσχος, Δίντσικος, Παπαβασιλείου, Λιόλιος (63' Βοϊτσίδης), Σιάντσης (77' Μπάμποβιτς), Τσιρώνης

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Σάλαμον, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τριανταφυλλίδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Σίγγας, Αναστασιάδης, Αλαβάντας (70' Γκουερίνο)

* Στην αρχική photo διακρίνονται ο Σίγγας και ο Γκουερίνο να τρέχουν για να μαρκάρουν τον Αλεξιάδη.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1980-1981 ξεκίνησαμε τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, αλλά στα τελευταία 2 ματς της σεζόν, μετά τον θάνατο του Ούγγρου τεχνικού στις 31/5, είχε τον Αρίστο Φουντουκίδη.

* Ο Δικέφαλος σε 34 παιχνίδια είχε 15 νίκες - 12 ισοπαλίες - 7 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς (52-31 τα τέρματα) και τερμάτισε στην 4η θέση. 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...