Μια "πρώτη" μπροστά σε 12.000 κόσμο!

Δεκαπενταύγουστος του 1968, ντάλα καλοκαίρι, ο κόσμος έτρεχε στις εκκλησίες και στις παραλίες, όμως 12.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν άλλον προορισμό!
Μια "πρώτη" μπροστά σε 12.000 κόσμο!

Εκείνη τη μέρα (15/8/1968) ο Δικέφαλος πραγματοποιούσε την πρώτη του προπόνηση στην Τούμπα και το γεγονός αυτό προκάλεσε πραγματική κοσμοσυρροή! Πριν την προπόνηση, ο πρόεδρος της ομάδας κ. Ζέρβας μιλώντας στον κόσμο και στους παίκτες τόνισε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να συγκροτηθεί μια μεγάλη ομάδα, ενώ υπογράμμισε πως ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι ο ίδιος με αυτόν των ομάδων του ΠΟΚ!

Επίσης χαιρέτησε την επιστροφή του Γιώργου Κούδα στην ομάδα και σημείωσε πως ο σύλλογος δεν κρατάει κακία στον γάβρο και δεν είναι αντίθετος στην επανασύνδεση των σχέσεων μεταξύ των δύο ομάδων...

Αμέσως μετά οι ποδοσφαιριστές πέταξαν λουλούδια στον κόσμο (συνηθιζόταν εκείνη την εποχή) και ακολούθησε οικογενειακό δίτερμα. Σε αυτό οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2... Στο σκορ προηγήθηκαν οι  Μαύροι με τον Κούδα, για να ισοφαρίσει ο Γιακουμής για τους Λευκούς και στη συνέχεια ο Σαράφης έδωσε το προβάδισμα στους Λευκούς. Το τελικό 2-2 σημειώθηκε από τον Κούδα ο οποίος τρίπλαρε όποιον βρήκε μπροστά του!

Στο φιλικό αυτό παιχνίδι - προπόνησης, κόπηκαν 8.580 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 128.700 δρχ, που δόθηκαν για ενίσχυση της ομάδας! Αυτό για να μη νομίζουν κάποιοι νεόκοποι οπαδοί πως παλιότερα το πάθος του κόσμου για την ομάδα δεν ξεχείλιζε και πως ο ΠΑΟΚ είναι μόδα των τελευταίων χρόνων!

Οι συνθέσεις:

Λευκοί: Πίρτσος, Μήτρακας, Θεοφανίδης, Μακρής, Οικονόμου, Γιακουμής, Λέανδρος, Σαράφης, Προύσαλης, Τερζανίδης, Λάζος 

Μαύροι: Σαββουλίδης, Κατσικάρης, Φουντουκίδης, Χατζηαντωνίου, Τζεβελέκης, Μουρατίδης, Σιάντσης, Ασλανίδης, Κούδας, Παρίδης, Αφεντουλίδης

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...