Μια "πρώτη" με πολλά όνειρα!

Σαν σήμερα στις 8/8/1963, ο ΠΑΟΚ πραγματοποιούσε την πρώτη προπόνηση ενόψει της σεζόν 1963-1964...
Μια "πρώτη" με πολλά όνειρα!

Μπροστά σε περισσότερους από 3.000 φίλους του, το παρόν έδωσαν 42 (!) παίκτες, παλαιοί, νεομεταγγραφέντες, έφηβοι και αναπληρωματικοί και φυσικά ο νέος τεχνικός Γκιόρκι Μπαμπολτσάι. Μοναδικός απών ο Μουρατίδης. Πριν την έναρξη της προπόνησης πραγματοποιήθηκε αγιασμός από ιερέα γνωστό για τα ασπρόμαυρα αισθήματά του (διαχρονικό το φαινόμενο!), ο οποίος απευθυνόμενος στους παίκτες τούς επεσήμανε πως πρέπει να ξεχωρίζουν από αυτούς των άλλων συλλόγων κυρίως για το ήθος τους!

Σε σύντομη ομιλία του ο τότε πρόεδρος του συλλόγου Ιπποκράτης Ιορδάνογλου, προέτρεψε τους ποδοσφαιριστές να δείξουν υπακοή στον προπονητή τους, του οποίου έπλεξε το εγκώμιο τονίζοντας ότι πρόκειται για φημισμένο και μεγάλης αξίας τεχνικό. Και πράγματι ο Μπαμπολτσάι, σε ηλικία 43 ετών τότε, σαν παίκτης αγωνίστηκε στη μεγάλη Χόνβεντ όπου έπαιζε κυνηγός, έχοντας συμπαίκτες του ιερά τέρατα της εποχής: Πούσκας, Μπόζικ, Τσίμπορ, Κόκτσιτς, Λόραντ κ.α. Από το 1956 που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ασχολήθηκε με την προπονητική. Στην αρχή σαν προπονητής της εφηβικής ομάδας της Χόνβεντ και στη συνέχεια στην Α΄ομάδα της. Θεωρούνταν αυθεντία στην ανάδειξη ταλέντων!

Η πρώτη προπόνηση ήταν χαλαρής έντασης και περιείχε ζέσταμα και πρωτότυπες ατομικές ασκήσεις...

Σε εκδήλωση -συνεστίαση στην οποία πήραν μέρος τα διοικητικά συμβούλια όλων των τμημάτων του ΠΑΟΚ, αλλά και μέλη του ΣΦ ΠΑΟΚ- που έγινε το βράδυ της ίδιας μέρας προς τιμήν του νέου προέδρου Ιορδάνογλου, ο Μπαμπολτσάι είχε δηλώσει: "Αν οι παίκτες αποδειχθούν υπάκουοι στις εντολές μου και με βοηθήσει η διοίκηση, η ομάδα θα πάει μπροστά", μια δήλωση που καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.

Στην πράξη όμως κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε, καθώς στις δύο σεζόν που ο Ούγγρος τεχνικός κάθισε στον ασπρόμαυρο πάγκο, η ομάδα τερμάτισε στην 8η θέση...

* Στην αρχική photo διακρίνονται οι Παπαμέτης, Βασιλειάδης, Ραπτόπουλος, Μουσελεμίδης, Μακρής και Μιχαηλίδης σε ένα στιγμιότυπο της πρώτης προπόνησης του 1963...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...