"Αποκηρύσσω τον γιο μου, αν ... "

Σαν χτες (2/8/1968) ο Γιώργος Κούδας εμφανίστηκε στα γραφεία του ΠΑΟΚ και αποθεώθηκε από εκατοντάδες οπαδούς του Δικεφάλου!
"Αποκηρύσσω τον γιο μου, αν ... "

Σαν σήμερα (3/8/1968), ο πατέρας του, Γιάννης Κούδας, τον ... αποκήρυξε (!!!), δίνοντάς του 48ωρη προθεσμία να επιστρέψει στο σπίτι, στους γονείς του, στον κόσμο του γάβρου (!), που όπως ανέφερε "τον λάτρεψε σαν παιδί του!

Διαβάστε τα όσα είχε δηλώσει σε αθηναϊκές φυλλάδες:

"Η θέση του είναι εκεί και όχι στην  καταστροφή που τον οδήγησε μια γυναίκα!!! Έστω και κατεστραμμένο ηθικά θα τον δεχτούμε στην αγκαλιά μας. Εγώ και η οικογένειά μου γνωρίζουμε να συγχωρούμε αυτούς που μετανοούν ειλικρινά. Εκείνο που δεν συγχωρούμε είναι αυτό που έκανε. Το ξαναλέω για να το μάθει όλη η φίλαθλη Ελλάδα: Αν εντός 48 ωρών δεν γυρίσει στο σπίτι, τον αποκηρύσσω. Δεν έχει θέση στην οικογένειά μου όπως κατάντησε ηθικά..."

Μέσα σε έκρηξη θυμού στο μαγαζί που ήδη είχε στο Πασαλιμάνι, είπε ακόμη: "Ποτέ από τότε που φύγαμε από τη Θεσσαλονίκη δεν μπήκαμε σε μια περιπέτεια και σε έναν αγώνα με βάση υλική. Ο αγώνας που κάναμε όλοι στο σπίτι και ο ίδιος ο γιος μου ήταν μόνο ηθικός. Το αποδείξαμε περίτρανα όταν μας έριξαν στα πόδια μας θησαυρούς των χρημάτων και των υποσχέσεων αλλά κατόπιν εορτής. Εμείς δε φύγαμε από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ γιατί το θέλαμε οικογενειακά. Ο ΠΑΟΚ και η συμπεριφορά των ανθρώπων του μας οδήγησαν σε φυγή.

Το επαναλαμβάνω δε φύγαμε, αλλά μας έδιωξαν. Το παιδί μου είχε εξαιρετικό χαρακτήρα και το γνώριζαν όλοι. Απότομα έγινε αυτός που είναι σήμερα και για μερικές μέρες δεν ήξερα τι να υποθέσω. Γύριζε στο σπίτι τα ξημερώματα 5 και 6 η ώρα το πρωί και κόντευε να μας στρίψει. Όλα εξηγήθηκαν όμως όταν ανακαλύψαμε ότι μπήκε στη ζωή του μια γυναίκα. Αυτή είναι η καταστροφή του. Του μίλησα σαν φίλος και σαν πατέρας. Δε θέλησε να καταλάβει τίποτε. Έκανε του κεφαλιού του σαν να μην υπήρχε για αυτόν η οικογένεια και η αξιοπρέπεια.

Αυτήν την κατάσταση δεν ήταν δυνατόν να την ανεχθώ, εγώ που επαναλαμβάνω το θέμα δεν είναι οικονομικό αλλά ... ηθικό. Ο Γιώργος δυστυχώς θέλησε την αυτοκαταστροφή. Ζητούσε παράλογα πράγματα. Δεν του τα δώσαμε γιατί είναι παιδί μας και γιατί θέλουμε την προκοπή του και όχι την καταστροφή του. Ζητούσε κάτι που δεν γινόταν ποτέ. Δεν το πήρε από εμάς και προσπάθησε να το πάρει με άλλο τρόπο.  Σηκώθηκε και έφυγε στη Θεσσαλονίκη. Τον αγώνα μας τον ηθικό τον μετέτρεψε σε υλικό".

"Εξέθεσε ανεπανόρθωτα την οικογένειά του και τον εαυτό του. Πήγε στη Θεσσαλονίκη και διαπραγματεύτηκε την τιμή και την αξιοπρέπεια όλων μας. Δεν άντεξα, με δική μου πρωτοβουλία πήγα στη Θεσσαλονίκη και τον γύρισα πίσω. Κόντευα να τρελαθώ. Πριν φύγει είχε ζητήσει να παντρευτεί αυτή τη γυναίκα (σ.σ. Μαρί Μπονέ). Δεν θα το επέτρεπα εγώ και η γυναίκα μου, μακάρι να μας κρεμούσαν ανάποδα!

Για αυτό έφυγε στη Θεσσαλονίκη και για αυτό σας είπα ότι ο αγώνας μας έχει πλέον διπλή ηθική υπόσταση. Εμείς θέλαμε να τον σώσουμε και αυτός πίστευε πως ζητούσαμε την καταστριφή του. Δεν ζητώ χρήματα, δεν ταιριάζουν στην οικογένεια Κούδα τα αργύρια της προδοσίας. Αν τα ήθελα μπορούσα να τα έχω με το τσουβάλι. Θελήσαμε να ελέγξουμε τη ζωή του σαν πραγματικοί γονείς κι αυτός σηκώθηκε κι έφυγε. Αλήθεια πού πήγαινε; Μήπως γνώριζε και  ο ίδιος;"

Ο θείος του όμως, Γρηγόρης Αθανασιάδης, είπε στον Κούδα όταν βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη: "Είσαι άντρας Γιώργο, να φύγεις από την επιρροή του πατέρα σου. Είναι καιρός πλέον"

Συνεχίζεται ....

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...