Ένα ακόμη επεισόδιο στην υπόθεση Κούδα! (1968)

Σαν σήμερα στις 18/7/1968, η διοίκηση του ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή της "έριξε" φως στην υπόθεση Κούδα, σε ένα από τα τελευταία επεισόδιά της ...
Ένα ακόμη επεισόδιο στην υπόθεση Κούδα! (1968)

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η διοίκηση του ΠΑΟΚ παρά την μέχρι τώρα στάση της επί του θέματος του ποδοσφαιριστή Γιώργου Κούδα, ήρθε πρόσφατα σε συμφωνία με τον εν λόγω ποδοσφαιριστή, η οποία με αξίωση του ίδιου επίκειται να επικυρωθεί από τον ευρισκόμενο στην πόλη μας γενικό γραμματέα αθλητισμού. Ξαφνικά όμως ο ποδοσφαιριστής, ακολουθώντας παλιά, προσφιλή μέθοδό του, εξαφανίστηκε. Ήδη η διοίκηση του ομίλου, κατόπιν της επαναβεβαιωθείσας ασυνεπούς συμπεριφορά του παίκτη, δηλώνει, ότι το θέμα για αυτήν θεωρείται οριστικά κλεισμένο και επαφίεται στα μέτρα που θα ληφθούν από τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, μέχρι και του αποκλεισμού του από τις εθνικές ομάδες. Αυτά για ενημέρωση του εμπαιχθέντος φίλαθλου κοινού αλλά και προς τον καθένα που εμφανίζεται σαν πολυπράγμωνας και ανεύθυνος απέναντι στους φίλους του ΠΑΟΚ"

Εντολή Διοικητικού Συμβουλίου

Ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Παντελάκης

Όπως είχε γραφεί στον τύπο της εποχής, σε συνάντηση που είχε γίνει δύο μέρες νωρίτερα, μεταξύ των Χαριστού - Μυλωνά - Κούδα, επήλθε συμφωνία να πάρει ο παίκτης αντί του ενός εκατομμυρίου που ζητούσε, 750.000 δρχ. Ο ίδιος φαινόταν περιχαρής για τη συμφωνία. Η αιφνιδιαστική υπαναχώρησή του και η επάνοδός του στον Πειραιά, έγινε με επέμβαση του πατέρα του, ο οποίος ερχόμενος στη Θεσσαλονίκη τον έπεισε να αναιρέσει τη συμφωνία και να επιστρέψει στην Αθήνα. Εφημερίδα της πρωτεύουσας δημοσίευσε δήλωση του Κούδα, σύμφωνα με την οποία: "δεν πρόκειται να πατήσω το πόδι μου στη Θεσσαλονίκη παρά μόνο σαν στρατιώτης ή αθλητής"... Ο Κούδας μετέβη στην Αθήνα με αυτοκίνητο, μαζί με τον πατέρα του, εκείνο όμως που δεν αναφέρεται είναι το ποιος οδηγούσε το συγκεκριμένο αυτικίνητο!!!      

Σε άλλο δημοσίευμα  αναφερόταν ότι ο παίκτης θα ήταν στο εξής έμμισθος στο εθνικό συγκρότημα, μια απόφαση εξαιρετικά σοβαρή που ξέφευγε της αθλητικής και φιλάθλου κριτικής... 

* Λίγες εβδομάδες αργότερα, η υπόθεση Κούδα είχε αίσιο τέλος για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο παίκτης επέστρεψε στον Δικέφαλο. Ήταν 2 Αυγούστου του 1968. Έξι μέρες μετά ξαναφόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ και δεν την έβγαλε παρά μόνο στις 26/2/1984 όταν κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, σε αναμέτρηση με το Αιγάλεω (0-0). Ήταν ήδη 38 χρονών!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...