Όταν ο Λέανδρος κράτησε την υπόσχεσή του

Σαν σήμερα 30/6 του 1964, η ασπρόμαυρη οικογένεια στήριζε την επαγγελματική αποκατάσταση ενός επίλεκτου μέλους της ...
Όταν ο Λέανδρος κράτησε την υπόσχεσή του

Ήταν χρόνια στα οποία το ποδόσφαιρο ήταν 100% ερασιτεχνικό, οι παίκτες έπαιζαν για τη φανέλα και η επαγγελματική τους αποκατάσταση ήταν κάτι ... μετέωρο! Ένα από τα αστέρια του Δικεφάλου, ο Λέανδρος Συμεωνίδης γνωστός και σαν μαύρο βέλος, ο πρώτος αρχηγός και πρώτος σκόρερ στα πρώτα χρόνια του ΠΑΟΚ στην Α' Εθνική, έβαλε τις βάσεις της ισόβιας παραμονής του στην ομάδα μας, ανοίγοντας και με τη βοήθεια του συλλόγου, πρακτορείου ΠΡΟ ΠΟ.

Λύνοντας πλέον το οικονομικό πρόβλημα θα μπορούσε -όπως και έγινε- να αφοσιωθεί ολότελα στο ποδόσφαιρο και να βοηθήσει ακόμη περισσότερο τον ΠΑΟΚ εκείνης της εποχής. Τα εγκαίνια του καταστήματος (Ερμού 22) έγιναν σαν σήμερα στις 30/6/1964, παρουσία πολλών μελών της διοίκησης του Δικεφάλου.    

Ο ίδιος μιλώντας στο περιθώριο των εγκαινίων είχε δηλώσει: "Η διοίκηση του ΠΑΟΚ μου υποσχέθηκε κάθε ενίσχυση ώστε να ανταπεξέλθω στα πρώτα μου βήματα τα οποία είναι πάρα πολύ δύσκολα. Για να ανοίξω το ΠΡΟ ΠΟ καταχρεώθηκα (70.000 δρχ). Πιστεύω πως ο κόσμος με αγαπάει και με υποστηρίζει. Η αρχή είναι δύσκολη, το ΠΡΟ ΠΟ λόγω του καλοκαιριού δεν έχει κίνηση, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Ανήκω σε μια πολύ μεγάλη οικογένεια, στον ΠΑΟΚ και δεν θα χαθώ"...

Όσο για τη συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας: "Αυτό είναι το κέρδος μου! Τίποτε πια δεν με εμποδίζει να ριχτώ με όλο το πάθος που νιώθω για την μπάλα και τον ΠΑΟΚ, σε ένα νέο ξεκίνημα, σε μια δεύτερη -καλύτερη από την πρώτη- ποδοσφαιρική καριέρα. Το υπόσχομαι και θα με θυμηθείτε όλοι: Θα παίξω πολλά χρόνια μπάλα και μάλιστα πολύ καλή μπάλα!"

Ο Λέανδρος για την απίστευτη ευλυγισία και ταχύτητα του, αλλά και την έμφυτη ικανότητά του στην κλειστή ντρίμπλα, αποτελεί μία από τις σημαίες του ΠΑΟΚ. Γόνος προσφυγικής οικογένειας, βγήκε από τα περίφημα «τσικό του Βίλλυ Σέφτσικ» και παρότι είχε αμέτρητες προτάσεις από συλλόγους εντός κι εκτός συνόρων (Φιορεντίνα), πέρασε όλη του την ποδοσφαιρική ζωή στον Δικέφαλο του Βορρά, πάντα με το «7» στην πλάτη, έχοντας 67 γκολ σε 323 εμφανίσεις, τις περισσότερες με το περιβραχιόνιο στο χέρι, ενώ στην δεκαετία του 70 διετέλεσε προπονητής στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, όπου έβγαλε αρκετούς παίκτες για την πρώτη ομάδα (Σίγγας, Αλαβάντας, Αλεξανδρίδης).

Ως αρχηγός της ομάδας δεν έκανε ποτε συμβιβασμούς με πολύ χαρακτηριστική την απόφασή του να "πάρει" την ομάδα του ΠΑΟΚ και να αποχωρήσει από το γήπεδο (της Φιλαδελφειας), σε αγώνα διαιτητικής παρωδίας με τον γάβρο.

   

Οι αριθμοί του:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ συμμετοχες 23 τερματα 6

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ συμμετοχες 268 τερματα 50

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ συμμετοχες 31 τερματα 11

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ συμμετοχες 2

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ συμμετοχες 6

Διαβάστε ακόμη...