Φιλική ήττα το μακρινό 1948 ...

Ένα μεγάλο άλμα πίσω στον χρόνο κάνουν οι ασπρόμαυρες ιστορίες και μας μεταφέρουν στο μακρινό 1948!
Φιλική ήττα το μακρινό 1948 ...

Σαν σήμερα (23/6), ο πρωταθλητής Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ, υποδέχτηκε στο Συντριβάνι την γαλλική Ρεμς, μια πολύ δυνατή ομάδα εκείνη την εποχή, η οποία ήρθε στην Ελλάδα και έδωσε σειρά φιλικών αγώνων. Οι επιθετικοί των Γάλλων με επικεφαλής τον ιταλικής καταγωγής Σινιμπάλντι εντυπωσίασαν με το παιχνίδι τους. Με επιθέσεις κατά κύματα πέτυχαν τρία γκολ, ένα στο πρώτο ημίχρονο και δύο στην επανάληψη, την ώρα που οι επιθετικές προσπάθειες των παικτών μας σταματούσαν στην πολύ καλά δεμένη αμυντική τους γραμμή!

Οι μέσοι του ΠΑΟΚ, Κρητικός. Μουρατίδης Ψωμάς και η αμυντική τριάδα Σαμαράς (τερματοφύλακας), Αρβανίτης, Χατζηιωάννου, δέχτηκαν όλο το βάρος των ταχύτατων επιθέσεων των Γάλλων. Ξεχώρισαν από τον ΠΑΟΚ οι Μουρατίδης, Αρβανίτης και Σαμαράς.

Το σκορ άνοιξε στο 15' ο Σινιμπάλντι (κεντρικός κυνηγός). Στην αρχή της φάσης ο Σαμαράς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του επιθετικού της Ρεμς, ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ και από κοντά άνοιξε το σκορ. Στο 1ο λεπτό της επανάληψης ο Μπίβερ με δυνατό σουτ έκανε το 2-0 για να κλείσει το σκορ στο 59' ο Φλάμιον. Μέτριος ο διαιτητής Διαμαντόπουλος που αδίκησε σε 1-2 περιπτώσεις τον ΠΑΟΚ, μη καταλογίζοντας πέναλτι σε βάρος των Γάλλων και ενώ το σκορ ήταν 1-0...

Εκείνη τη χρονιά, λίγους μήνες νωρίτερα από το προαναφερόμενο φιλικό, ο ΠΑΟΚ μέτρησε μια πολύ μεγάλη απώλεια, καθώς ένα από τα θύματα του αδελφοκτόνου εμφυλίου πολέμου της περιόδου 1946-49 ήταν και ο αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας, Θρασύβουλος Πανίδης που έπαιξε στον Δικέφαλο από το 1930 μετρώντας 122 συμμετοχές!

Οι συμπαίκτες του αφιέρωσαν στην μνήμη του το Πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης το οποίο κατέκτησαν 10 ημέρες μετά τον θάνατό του και μάλιστα έτρεξαν από το γήπεδο στον τάφο του αποτίοντας φόρο τιμής στον χαμένο τους αρχηγό.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...