Ρεσιτάλ Κούδα στις Σέρρες ...

15/6/1969 έδειχνε το ημερολόγιο και ο ΠΑΟΚ στην αυλαία του πρωταθλήματος εκείνης της σεζόν, αντιμετώπισε στις Σέρρες τον αδιάφορο βαθμολογικά Πανσερραϊκό.
Ρεσιτάλ Κούδα στις Σέρρες ...

Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε τη χρονιά με διπλό, που όμως δεν ήταν αρκετό για να του δώσει καλύτερη θέση από την 5η! Αυτός ήταν ο λόγος που ο κόσμος δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από τη βαθμολογική συγκομιδή των 76 βαθμών (3-2-1 το σύστημα βαθμολογίας), αν και η ομάδα είχε μέσα στη σεζόν αρκετά καλά παιχνίδια!

Εκείνο το κυριακάτικο απόγευμα στις Σέρρες ο ΠΑΟΚ του Γιάνκο Γιαννέφσκι, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 20' με γκολ του Μπιτζίδη (εύστοχο πέναλτι), για να ισοφαρίσει στο 29' ο Κούδας. Οι γηπεδούχοι ξαναπήραν προβάδισμα στο 43' με κεφαλιά του Νάσκου και με το υπέρ τους 2-1 πήγαν στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έπαιξε ένα πολύ καλό παιχνίδι, σημείωσε τρία τέρματα και έφτασε στη νίκη με 2-4.

Το 2-2 έγινε στο 70' με τον Σαράφη, το 2-3 στο 73' με τον Αφεντουλίδη (πέναλτι σε χέρι του Κεχαγιά) για να ολοκληρωθεί η σεμνή τελετή με τον Κούδα στο 91', ο οποίος χειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο για την εντυπωσιακή του προσπάθεια.

Ο διαιτητής Φαμέλης καταλόγισε στο παιχνίδι τέσσερα (!) πέναλτι, τα δύο έγιναν γκολ και τα άλλα δύο χάθηκαν (8' ο Τσακίρης έστειλε την μπάλα άουτ και στο 58' ο Κελεσίδης απέκρουσε το πέναλτι του Σταύρου Σαράφη).

Το πρώτο πέναλτι σε βάρος μας καταλογίστηκε μόλις στο 8ο λεπτό, όταν ο Αθηναίος διαιτητής Φαμέλης, υπέδειξε την εσχάτη των ποινών σε χέρι του Θεοφανίδη (το εκτέλεσε ο Τσακίρης άουτ), ενώ μετά από 12 λεπτά ο ίδιος παίκτης με παρόμοιο τρόπο υπέπεσε και σε δεύτερο πέναλτι, για να ακολουθήσει η αντικατάστασή του από τον Μουρατίδη... Το πέναλτι αυτή τη φορά το εκτέλεσε εύστοχα ο Μπιτζίδης.

Στο 62΄το σουτ του Σαράφη σταμάτησε στο δοκάρι του Κελεσίδη, ενώ ο ίδιος παίκτης έχασε στο 65' πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο πορτιέρο του Πανσερραϊκού.

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ αλλά και του αγώνα ήταν ο Γιώργος Κούδας, τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Φουντουκίδης, Σαράφης, Αφεντουλίδης.

Από τους γηπεδούχους διακρίθηκαν οι Μπιτζίδης, Νάσκος και Αποστολίδης. 

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός: Κελεσίδης, Κεχαγιάς, Στοϊμένος, Χατζηπανταζής (50' Κιοσέογλου), Στεφανίδης, Τσακίρης, Μπιτζίδης, Αποστολίδης, Ηλιάδης, Νάσκος, Καλαποδάς (46' Σταυλάς)

ΠΑΟΚ: Πίρτσος, Μήτρακας, Φουντουκίδης, Μακρής, Θεοφανίδης (20' Μουρατίδης), Γιακουμής, Παρίδης (70' Ασλανίδης), Κούδας, Τερζανίδης, Σαράφης, Αφεντουλίδης  

* Μετά την ολοκλήρωση της 34ης αγωνιστικής η βαθμολογία είχε ως εξής:

* Η αρχική photo είναι από το ματς ΠΑΟΚ - γάβρος (2-1), που έγινε στην Τούμπα την ίδια σεζόν!

* Τη σεζόν 1968-69, ο ΠΑΟΚ με τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιαννέφσκι στον πάγκο του, σε 34 ματς είχε 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες, τερμάτισε στην 5η θέση με 76 βαθμούς και τέρματα 58-37.

* Διεξήχθησαν επί δεύτερη χρονιά για την άνοδο-υποβιβασμό δύο ομάδων, ανάμεσα στη 14η, τη 15η και τις δευτεραθλήτριες Βορείου και Νοτίου Ομίλου της Β' εθνικής Κατηγορίας. Τα ζευγάρια προέκυψαν με κλήρωση ως εξής:

Προοδευτική – Απόλλων Αθηνών 1–0, 0–1 και 0–0
Ολυμπιακός Βόλου – Βέροια 2–1, 2–3 και 2–1

* Απαιτήθηκε επαναληπτικός αγώνας και στις δύο περιπτώσεις, με την Προοδευτική να είναι η τυχερή στο στρίψιμο του κέρματος και να παίρνει τη θέση του Απόλλωνα στην κατηγορία.

  

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...