Ταξίδι στο μακρινό 1961...

Πολλά χρόνια πίσω, μας γυρίζει η σημερινή ασπρόμαυρη ιστορία... Τρεις αγωνιστικές (28η) πριν το φινάλε του πρωταθλήματος 1960-1961, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ατρόμητο Πειραιώς.
Ταξίδι στο μακρινό 1961...

Ήταν το 2ο μόλις πρωτάθλημα από καθιερώσεως της Α' Εθνικής και ο Δικέφαλος χωρίς κανένα βαθμολογικό κίνητρο μιας και βρισκόταν στη μέση της βαθμολογίας, ταξίδεψε στον Πειραιά για να αντιμετωπίσει στο Καραϊσκάκη τον ουραγό (και υποβιβασθέντα τελικά) Ατρόμητο Πειραιώς, μια ομάδα που αγωνίστηκε στη μεγάλη κατηγορία εκείνη τη μία και μοναδική σεζόν.  

Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς ανώτερος του αντιπάλου του, προηγήθηκε στο σκορ στο 11' με τον Νίνο Σαλούστο, μετά από εξαιρετική πάσα του Βασιλειάδη, για να δεχτεί στο 32' την ισοφάριση από τον Τσαμάκο.

Οι παίκτες του Ζάρκο Μιχαήλοβιτς έπεσαν στον εξαιρετικό εκείνη τη μέρα τερματοφύλακα του Ατρομήτου, Δημόπουλο, που έβγαλε τα άβγαλτα, χαρίζοντας την ισοπαλία στον Ατρόμητο! Κυρίαρχη μορφή στην αναμέτρηση ήταν ο Βασιλειάδης και από κοντά τον ακολούθησε σε απόδοση ο Τσοπλάκης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ατρόμητος: Δημόπουλος, Ιωνάς, Σκαραμαγκάς, Μπελούκας, Αργουδέλης, Αναστασιάδης, Αλέφαντος, Γαβαλάς, Τσαμάκος, Αναγνωστόπουλος, Δροσόπουλος 

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Τασσόπουλος, Ραπτόπουλος, Γιακουμής, Λέανδρος, Τσοπλάκης, Βασιλειάδης, Σαλούστος, Νικολαΐδης 

* Τη σεζόν 1960-1961 (όπως και ολόκληρη την προηγούμενη), στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς. Η ομάδα σε 30 αγώνες πέτυχε 7 μόλις νίκες, είχε 15 ισοπαλίες και 8 ήττες. Ο αριθμός των 7 νικών είναι ο μικρότερος που πέτυχε ο ΠΑΟΚ από το 1959 ως σήμερα!!! Τερμάτισε στην 10η θέση σημειώνοντας 31 τέρματα και δεχόμενος 33!

* Η αρχική photo είναι από το παιχνίδι εκείνης της σεζόν με την ΑΕΚ στην Τούμπα (1-1)

Διαβάστε ακόμη...