Πλήρωσε τους πειραματισμούς του Τσάκναντι!

Για την 32η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1969-1970, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σαν σήμερα 24/5, τη γριά στην Τούμπα...
Πλήρωσε τους πειραματισμούς του Τσάκναντι!

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Τερζανίδη και στις κερκίδες δημιουργήθηκε η εντύπωση πως θα έχει ένα πολύ εύκολο απόγευμα απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος μάς ακολουθούσε στη βαθμολογία με τρεις βαθμούς λιγότερους (70 έναντι 67).

Οι παίκτες του Τσάκναντι αν και είχαν σύμμαχο και τον άνεμο, όσο περνούσε η ώρα έβλεπαν τους φιλοξενούμενους να κάνουν παιχνίδι, επωφελούμενοι και από τις αλλοπρόσαλλες επιλογές του Ούγγρου τεχνικού του ΠΑΟΚ, που έκανε την ομάδα άνω κάτω στο συγκεριμένο ματς, τοποθετώντας παίκτες σε "ξένες" για αυτούς θέσεις!

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν την ισοφάριση στο 56' με τον Σεντελίδη και έτσι η γριά έφυγε από την Τούμπα με τους δύο βαθμούς της ισοπαλίας...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Θεοφανίδης, Φουντουκίδης, Μακρής, Παπαχρηστούδης, Μουρατίδης (77' Γιακουμής), Αφεντουλίδης, Σαράφης, Κούδας, Τερζανίδης, Λαρίδης 

γριά: Δινόπουλος, Ακριτίδης, Θεοδοσιάδης, Σεντελίδης, Χαλιαμπάλιας, Ζαφειρίδης, Κασάπης, Αϊδινίου, Ζαχαρόπουλος, Φωτίλης, Καλλιοτζής 

* Την περίοδο 1969-1970 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση με 75 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας), έχοντας 12 νίκες - 17 ισοπαλίες (!) - 5 ήττες, με τέρματα 52-25. Μια θέση που του έδωσε το εισιτήριο της συμμετοχής του στο Κύπελλο Εκθέσεων (μετέπειτα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) της επόμενης σεζόν. Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου ήταν ο Σταύρος Σαράφης με 17 γκολ!

* Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιέννε Τσάκναντι, ήταν γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς είχε ήδη σηκώσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας με την ΑΕΚ. Φημιζόταν για την εργατικότητα και την πειθαρχία του. Ο ερχομός του στην Τούμπα ήταν προσωπική επιλογή του τότε Γενικού Γραμματέα του ΠΑΟΚ, Γιώργου Παντελάκη!

* Εκείνη την εποχή διοργανωνόταν εκτός από το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής και το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ, κάθε καλοκαίρι, με τις ομάδες να είναι σε φάση προετοιμασίας. Οι αγώνες γινόταν σε δύο ομίλους (Βορράς - Νότος) και οι νικητές έπαιζαν σε ουδέτερο γήπεδο για τον τίτλο.

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη λοιπόν τη χρονιά πήρε το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ (κέρδισε στον τελικό τον γάβρο 2-0 χάρη σε γκολ του Αφεντουλίδη στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα που έγινε στη Λαμία) και αυτή ουσιαστικά ήταν η πρώτη κατάκτηση πανελλήνιου τίτλου από την ομάδα μας! Παράλληλα μπήκαν στα ταμεία της και 450.000 δρχ, με τον Τσάκναντι να κάνει με το καλημέρα απόσβεση του ποσού που δαπανήθηκε από τη διοίκηση για τον ερχομό του στον ΠΑΟΚ!!!

* Πριν τον τελικό, στον όμιλο του Βορρά, ο Δικέφαλος είχε κερδίσει σε μονά ματς που έγιναν τον Αύγουστο του 1969, τον Αρη, τον Ηρακλή, την Καβάλα και τον Πανσερραϊκό!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...