Μεγάλο φιλικό υπό το φως των προβολέων! (1970)

Σαν σήμερα 20/5/1970, πραγματοποιήθηκε στην Τούμπα ένα πολύ μεγάλο φιλικό παιχνίδι, στο οποίο ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την ιταλική Μίλαν, την πρωταθλήτρια κόσμου της προηγούμενης χρονιάς!
Μεγάλο φιλικό υπό το φως των προβολέων! (1970)

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όμως του συγκεκριμένου παιχνιδιού, δεν ήταν τόσο το όνομα του αντιπάλου, όσο το ότι αυτό ήταν το παιχνίδι στο οποίο εγκαινιάστηκε το σύστημα ηλεκτροφωτισμού της Τούμπας! Μπροστά σε 25.000 θεατές (20.333 εισιτήρια και 1.133.000 δρχ οι εισπράξεις), ο Δικέφαλος στάθηκε εξαιρετικά απέναντι στο ιταλικό μεγαθήριο και είχε τις ευκαιρίες (λίγες) να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα του  Κουντιτσίνι...

Το παιχνίδι άρχισε στις 8:45 και λίγο πριν ο διαιτητής σφυρίξει την έναρξη, πραγματοποιήθηκαν από τον τότε γενικό γραμματέα αθλητισμού τα εγκαίνια του ηλεκτροφωτισμού, κάτι που σκόρπισε ενθουσιασμό στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο, παρά τη βροχή που προηγήθηκε...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Παπαχρηστούδης (31' Κατσικάρης), Φουντουκίδης, Θεοφανίδης (53' Δράμαλης), Μακρής (25' Κοντογιώργος - 79' Παπαχρηστούδης), Τερζανίδης, Μουρατίδης, Παρίδης (50' Γιακουμής), Κούδας, Σαράφης, Αφεντουλίδης (53' Λαρίδης)

Μίλαν: Κουντιτσίνι, Γκροσέτι (46' Τζιακομίνι), Μαλντέρα, Μαλατράζι, Τραπαττόνι, Φόλλι, Ρονιόνι, Σορμάνι, Κομπέν, Φοντάνα (37' Μπέργκαμο), Κολλίν.

Οι Ιταλοί μετά το τέλος του αγώνα σε δηλώσεις τους τόνισαν την αγωνιστική αξία των Κούδα και Παρίδη, επισημαίνοντας πως μπορούν να αγωνιστούν σε οποιανδήποτε ομάδα του Campionato! 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...