Μια ακόμη ανατροπή επί της αεκ...

Play offs της σεζόν 2010-2011, σαν σήμερα 18/5 ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την αεκ.
Μια ακόμη ανατροπή επί της αεκ...

Ο Δικέφαλος του Βορρά γεμάτος ψυχή νίκησε με 2-1 την αθηναϊκή ομάδα, ανατρέποντας μάλιστα το σκορ χάρη σε γκολ του Γκαρσία και του Βιτόλο (με πέναλτι).

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, κατάφεραν από το πρώτο ημίχρονο να γυρίσουν ένα ματς στο οποίο η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα με ένα γκολ από το πουθενά και να βρεθούν και πάλι στην κορυφή των play offs...

Τα είχε όλα εκείνο παιχνίδι στην Τούμπα. Ένταση, πάθος, αποβολές... Ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες -ήταν περίπου 20.000- βοήθησε τους παίκτες του Χάβου να φτάσουν στην επιτυχία!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με 4-2-3-1 έχοντας τους Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα (από τα δεξιά προς τα αριστερά) οι Έττο, Μαλεζάς, Κοντρέρας και Λίνο. Αμυντικά χαφ, ο Βιτόλο και ο Γκαρσία, με τον Φωτάκη επιτελικό μέσο. Στις πτέρυγες θα βρεθούν ο Σαλπιγγίδης στα δεξιά και ο Βιεϊρίνια στα αριστερά ενώ μοναδικός καθαρά προωθημένος αναμένεται να ξεκινήσει ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Η αεκ με τη σειρά της παρατάχτηκε, όπως συνηθίζει ο Χιμένεθ, με ρόμβο. Το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό στο πρώτο δεκάλεπτο με τον ΠΑΟΚ να δείχνει διάθεση να πιέσει τον αντίπαλο, παίζοντας κυρίως από τα πλάγια, αλλά η αθηναϊκή ομάδα ήταν αυτή που αιφνιδίασε με τον Σκόκο στο 14'.

Ο Αργεντίνος με πολύ μακρινό σουτ αιφνιδίασε τον Χαλκιά ανοίγοντας το σκορ, 0-1. Η ομάδα μας από το σημείο εκείνο και μετά ανέβασε κατακόρυφα στροφές και απείλησε στο 19' όταν μετά από ωραία συνεργασία μεταξύ του Έτο και του Σαλπιγγίδη από τα δεξιά, η μπαλα έφτασε στον Αθανασιάδη, που βρισκόταν μόνος στο σημείο του πέναλτι αλλά το κακό σουτ που επιχείρησε το απέκρουσε ο Σάχα.Στο 23' έγινε μια φάση που σηκώνει πολύ κουβέντα. Ο Λίνο μπήκε στην περιοχή της ένωσης από τα δεξιά, ο Μανωλάς τον ανέτρεψε καθαρά, όμως ο Σιδηρόπουλος είπε "παίζετε".

Στο 29΄η Τούμπα πήρε φωτιά. Ο Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ, πέρασε την μπάλα κάτω από το τείχος, την έστειλε υποδειγματικά στην αριστερή γωνία του Σάχα και έγραψε το 1-1.

Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στο 35' ο Φωτάκης κέρδισε πέναλτι από τον Σάχα. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Βιτόλο και το 2-1 ήταν γεγονός.

Μέχρι τη λήξη του 45λεπτου, οι παίκτες έβγαλαν μεγάλο πάθος κυνηγώντας όλες τις φάσεις, στραγγαλίζοντας στην κυριολεξία το παιχινίδι της αεκ, που γινόταν απειλητική μόνο με τα στημένα, τα οποία είχαν σαν στόχο τους ψηλούς της. Αυτή τη φορά όμως ο ΠΑΟΚ ήταν διαβασμένος και δεν απειλήθηκε σε καμιά περίπτωση να δεχτεί γκολ με τον τρόπο που δέχτηκε σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια από τον ίδιο αντίπαλο.

Στην επανάληψη ο Δικέφαλος του βορρά, έστειλε από την αρχή το μήνυμα πως δεν έχει σκοπό να αφήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης μέσα από τα χέρια του. Με τους παίκτες μας να δείχνουν μεγάλη αποφασιστικότητα και να κλείνουν όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Χαλκιά, ανάγκασαν τους φιλοξενούμενους σε πολλές λάθος μεταβιβάσεις.

Το έργο τους έγινε ευκολότερο από το 73ο λεπτό και έπειτα, καθώς σε εκείνο το χρονικό σημείο πήρε δεύτερη κίτρινη ο Μάκος (κακώς γιατί έπρεπε να την δεχτεί ο Γεωργέας), που έσπρωξε από πίσω τον πολύ καλό σήμερα Λίνο. Μάλιστα υπήρξε σύρραξη μεταξύ των παικτών, που μετά από λίγο έσβησε...

Να σημειώσουμε ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν έγιναν σπουδαίες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τον ΠΑΟΚ πάντως να είναι πιο απειλητικός στις αντεπιθέσεις του και αν οι επιθετικοί μας ήταν λίγο πιο προσεκτικοί, θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και τρίτο γκολ.

Και φτάσαμε στις καθυστερήσεις, όταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ σήμερα, ο Πάμπλο Γκαρσία, για μια αψυχολόγητη ενέργειά του, δέχτηκε απευθείας κόκκινη κάρτα και θα τον στερηθεί η ομάδα στο επόμενο (ή στα επόμενα παιχνίδια). κατανοούμε την ένταση του Ουρουγουανού, που από την αρχή έπαιζε πολύ παθιασμένα και παρέσυρε μαζί του όλη την ομάδα, αλλά όφειλε να συγκρατήσει τα νεύρα του!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης (80'), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (87'), Αθανασιάδης

αεκ: Σάχα, Καράμπελας, Γεωργέας, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Ντιόπ, Μίτσελ, Λαγός (56'), Σκόκο (76'), Μπλάνκο (62')

Μετά το ματς ο Μάκης Χάβος είχε δηλώσει:

"Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδας μας που παρά την ήττα μας την Κυριακή, ήρθαν στο γήπεδο και δημιούργησε μια φοβερή ατμόσφαιρα. Για εμάς μένουν δύο παιχνίδια και πρέπει να τα κερδίσουμε".

Για το που κρίθηκε το σημερινό παιχνίδι, σημείωσε: "Το παιχνίδι κρίθηκε στο πάθος και την αποφασιστικότητα των παικτών μας".

Για τα παράπονα το Χιμένεθ για τη διαιτησία, αρνήθηκε να σχολιάσει: "Δεν σχολιάζω αυτά που λένε οι συνάδελφοι".

Για το αν είναι καλό για τον ΠΑΟΚ που τα ματς των πλέι οφ διεξάγονται σε διαφορετική ώρα: "Δεν είναι δική μου δουλειά να το σχολιάσω αυτό".

Σε συνέχεια τηςερώτησης για το αν έχει άποψη για αυτό, είπε αποχωρώντας: "Έχω! Λέτε να μην έχω;"

* Ο ΠΑΟΚ στην κανονική περίοδο τερμάτισε 4ος με 48 βαθμούς, 12 ολόκληρους πίσω από τον βάζελο (2ος), αλλά έκανε εξαιρετική πορεία στα play offs με 4 νίκες και 2 ήττες. Η μία μάλιστα από αυτές τις ήττες, ήταν στο ΟΑΚΑ από τον βάζελο που επικράτησε 1-0 με γκολ οφ σαιτ του Ζιλμπέρτο!!! Ένα γκολ που έκρινε την πρωτιά στο μίνι πρωτάθλημα. Ήταν τότε (22/5) που ο βοηθός Τάτσης από το σύνδεσμο της Ηπείρου δεν σήκωσε το σημαιάκι του και ουσιαστικά στέρησε το Champions League από τον ΠΑΟΚ... 

Η τελική βαθμολογία των play offs:

ΘέσηΟμάδαΑγ.ΝΙΗΔ.ΤΒ1.Παναθηναϊκός6312+4132.ΠΑΟΚ6402+3123.ΑΕΚ6213084.Ολυμπιακός Βόλ.6204–76

{gallery}2011/Football/PlayOff/PaokVsAek{/gallery}

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...