Τρίποντο και ... φύγαμε για τελικό!

Σαν σήμερα στις 6/5/1998, ο ΠΑΟΚ με απίστευτη τρίποντη ρουκέτα του Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς στην εκπνοή, κέρδισε στο ΣΕΦ τον γάβρο με 58 - 55 παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του πρωταθλήματος.
Τρίποντο και ... φύγαμε για τελικό!

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα της ομάδας του θρήνου έπειτα από 55 παιχνίδια και η πρώτη φορά που δεν θα έπαιζε στον τελικό του πρωταθλήματος από το 1992.

Με το σκορ της σειράς να είναι στο 1-1 (66-65, 50-56), τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα εκείνου του συγκλονιστικού παιχνιδιού. Το σκορ ήταν ισόπαλο 55 - 55 και οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν για την τελευταία τους επίθεση. Η μπάλα πήγε στον Καρνισόβας, ο οποίος 17 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αστόχησε. Ο Σάκλεφορντ μάζεψε το ριμπάουντ και η μπάλα έφτασε γρήγορα στα χέρια του Στογιάκοβιτς. Ο Πέτζα δεν ήταν στην καλύτερη βραδιά της καριέρας του, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή μετρούσε μηδέν στα έξι τρίποντα.

Σε κάτι τέτοιες στιγμές, ξεχωρίζουν όμως οι μεγάλοι παίκτες. Με εκπληκτική ψυχραιμία παρέσυρε δεξιά τον Βούκσεβιτς. Τα δευτερόλεπτα έτρεχαν. Πέντε, τέσσερα, τρία, δύο... Ο Ιβκοβιτς έχει πάρει χαμπάρι από τον πάγκο του γάβρου τι πρόκειται να συμβεί. Φωνάζει απελπισμένα τους ψηλούς του να καλύψουν το σουτ, αλλά εκείνη τη στιγμή ο Στογιάκοβιτς σηκώνεται ένα κεφάλι ψηλότερα από τον συμπατριώτη του Βούκσεβιτς και με εκπληκτική ψυχραιμία εκτελεί τον ολυμπιακό με "buzzer beater", στέλνοντας τον ΠΑΟΚ στον έβδομο ουρανό και τον γάβρο στα τάρταρα!

Εκείνη τη χρονιά ο Στογιάκοβιτς τελείωσε τη σεζόν έχοντας κατά μ.ο. 23.9 πόντους, 4.9 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ και 1.2 κλεψίματα ανά παιχνίδι, ενώ οδήγησε τον ΠΑΟΚ στα τελικά της Α1 απέναντι στον Παναθηναϊκό, από τον οποίο έχασε τελικά το πρωτάθλημα με 2-3 νίκες...

Ο Πέτζα, ωστόσο, αμέσως μετά θα φύγει για το ΝΒΑ, εντυπωσιάζοντας για χρόνια με τα κατορθώματά του στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου και κατακτώντας μάλιστα την εκεί κορυφή με τους Ντάλας Μάβερικς, την χρονιά που σταμάτησε. 

γαβρος: Χόκινς 10 (1), Βούκσεβιτς 5 (1), Νάκιτς 2, Φασούλας, Τόμιτς, Τάρλατς 8, Καρνισόβας 13 (1), Ρότζερς 17 (3).

ΠΑΟΚ: Νικολα'ϊδης 2, Μπουντούρης 11 (3), Στογιάκοβιτς 19 (1), Μπαλογιάννης, Περάλ, Ρόουαν 8, Μοράλες 2, Μακ Ρέι 2, Σάκλεφορντ 14, Γιαννούλης.

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι...

... και στιγμιότυπα από τους πανηγυρισμούς

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...