Βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη (1967)

Στις 9/4/1967 έγινε το παιχνίδι που επέλεξαν να θυμηθούν σήμερα οι ασπρόμαυρες ιστορίες! Ένα παιχνίδι χαμένο στον χρόνο που άφησε όμως μνήμες σε όσους το παρακολούθησαν!
Βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη (1967)

Τις μέρες που οι πρωταγωνιστές της "Χούντας" συζητούσαν τα σκοτεινά πλάνα του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, ο Δικέφαλος υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Βύζαντα Μεγάρων. Μια ομάδα που αγωνίστηκε στα μεγάλα σαλόνια από το 1966 έως το 1970 και στη συνέχεια πήρε τον κατήφορο... 

Η μάχη της 3ης θέσης ήταν σε πλήρη εξέλιξη (βάζελος 53, ΠΑΟΚ 51, Αρης 51) και ο Δικέφαλος (με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του) είχε να ξεπεράσει το εμπόδιο της ομάδας των Μεγάρων που αιφνιδιάζοντας τους πάντες προηγήθηκε στην Τούμπα με 0-1 χάρη σε γκολ του Πετρίδη, μόλις στο 1ο λεπτό!

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ που είχε τη δυναμική συμπαράσταση του κόσμου του (σχεδόν γεμάτο το γήπεδο!), ήρθε στο 11ο λεπτό με τον Ονούφριο Χαραλαμπίδη που ισοφάρισε για να γίνει η ανατροπή στο 21' με τον Γιάννη Γιακουμή. Ο Χαραλαμπίδης και πάλι στο 40' έγραψε το 3-1 σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. 

Ο Αφεντουλίδης στο 59' σημείωσε το 4-1, ο Βύζαντας μείωσε στο 61΄με τον Σουρούνη για να κλείσει το σκορ στο 70' ο Ανέστης Αφεντουλίδης. Ο ΠΑΟΚ εκτός των πέντε γκολ έθελξε με το παιχνίδι του, έχασε πολλές ευκαιρίες για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ, ενώ στις κερκίδες -όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εποχής- είχε στηθεί πραγματική γιορτή με χορούς, τραγούδια και φυσικά συνθήματα!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Αφεντουλίδης (καλύτερος των 22), Χαραλαμπίδης, Μουρατίδης, Νικολαΐδης...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Τάτσης, Νικολαΐδης, Λέανδρος, Θεοφανίδης, Γιακουμής, Αφεντουλίδης, Μουρατίδης, Χαραλαμπίδης 

Βύζας Μεγάρων: Αναστασιάδης, Βασιλάκης, Σουρούνης, Κεφαλόπουλος, Μπαλλόπουλος, Σεϊταρίδης, Σκριβάνος, Τριανταφύλλου, Εμμανουήλ, Κουβάς, Πετρίδης

* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 36-20 τέρματα, είχε 13 νίκες, 11 ισοπαλίες, 6 ήττες, μαζεύοντας 67 βαθμούς... Και αυτά ενώ η υπόθεση Κούδα ήταν σε ... πλήρη εξέλιξη!

* Ο Δικέφαλος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του (30 ματς), ενώ ο ίδιος ήταν τεχνικός της ομάδας και στην αρχή της επόμενης σεζόν για 6 παιχνίδια, πριν αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Καλογιάννη .

* Η αρχική photo είναι από το εκτός έδρας παιχνίδι με το Αιγάλεω εκείνη τη σεζόν (1966-1967), με τον τερματοφύλακάς μας (Καρανταγλίδης) να μπλοκάρει προ του Κομιανίδη, με τους Θεοφανίδη - Φουντουκίδη να παρακολουθούν τη φάση...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...