Ένα απόλυτο μηδενικό

Πάει καιρός από την τελευταία φορά που έγραψα δυο λέξεις. Η χριστουγεννιάτικη επίσκεψή μου από τα ξένα όπου δεν είχα άμεση πρόσβαση στην ασπρόμαυρη καθημερινότητα, με βοήθησε να δω τους τελευταίους αγώνες του ΠΑΟΚ και να συνειδητοποιήσω πόσο άσχημη είναι η πραγματικότητα.
Equalizer Equalizer
Ένα απόλυτο μηδενικό

Η χθεσινή εμφάνιση του Δικεφάλου στη Λέσβο μπορεί και να είναι η χειρότερη που έχω δει από τον αγώνα στη Φυλή κόντρα στο Θρασύβουλο πριν αρκετά χρόνια.

Δεν είναι δύσκολο να εξιστορήσει κανείς τα αρνητικά της εμφάνισής μας. Έχει ενδιαφέρον όμως να εστιάσουμε σε μερικές αλήθειες που δεν είναι καινούριες :

Α) Διαφωνεί κανείς πως ο ΠΑΟΚ ΟΠΟΤΕ κι αν παίζει για το κύπελλο με κατώτερη ομάδα μετά από διακοπή Χριστουγέννων, εμφανίζεται σα λεχώνα που αδυνατεί να σύρει τα πόδια της;

Το δημοσιοϋπαλληλίκι καλά κρατεί, κι απογοητεύομαι διπλά γιατί υπήρξε ΡΗΤΗ δέσμευση του προπονητικού επιτελείου ήδη από το καλοκαίρι, πως «αυτά που ξέρατε τελειώσανε, δεν θα έχουμε βαριεστημένες εμφανίσεις και ωχαδερφισμούς».

Β) Διαφωνεί κανείς πως η ομάδα δεν εμφανίζει ΚΑΜΙΑ προσήλωση σε κάτι συγκεκριμένο μέσα στον αγωνιστικό χώρο; Εδώ και μήνες απλά πετάμε τη μπάλα μπροστά μήπως και κάνουμε φάση. Αυτό θυμίζει εποχές Βούκοτιτς.

Σε καμία περίπτωση δεν απαιτώ να έχει δέσει το σύνολο μέσα σε τέσσερις μήνες (αυτό είναι αδύνατο). Απαιτούμε όμως να προσπαθήσουν να παίξουν ΚΑΤΙ. Γιατί αυτό που βλέπουμε δεν είναι καν παιχνίδι. Κουτρουβάλα είναι.

Γ) Διαφωνεί κανείς πως ο Ιγκόρ δείχνει να μη ξέρει τι θέλει; Οι συνεχείς αλλαγές σε ένα πλάνο το οποίο αποφάσισε να εφαρμόσει ΠΡΙΝ ΚΑΝ έρθει στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι, εμένα μου δείχνουν ότι απλά ήξερε το 3-5-2 από τη μαμά Γιούβε και είπε να το μοστράρει, χωρίς να έχει μελετήσει εναλλακτικές λύσεις και χωρίς να ξέρει καλά-καλά τι κάνει.

Πλέον, σε κάθε ματς περιμένουμε και κάτι καινούριο και να με συμπαθάτε, αλλά μου θυμίζει τον εαυτό μου όταν σε ηλικία 13 χρονών έπαιζα παιχνίδια Manager στον υπολογιστή και χωρίς να ξέρω βασικές αρχές του ποδοσφαίρου, έπαιζα κάθε Κυριακή και διαφορετικά, επειδή δεν μου κάθονταν τα αποτελέσματα.

Δ) Διαφωνεί κανείς πως εδώ και τέσσερα χρόνια «εκπαίδευσης» του Σαββίδη στην ελληνική πραγματικότητα, σχεδόν όλοι όσοι εμπλέκονται στα διοικητικά έχουν αποδειχθεί ανήμποροι ή ακόμα και επικίνδυνοι; Από το Σαββίδη μέχρι τους προπονητές, όλοι έχουν προσωπική ατζέντα που προσπαθούν να επιβάλλουν, χωρίς να μπορούν να συνεννοηθούν. Και κάθε πέντε μήνες έχουμε κουβέντα για εσωτερικές έριδες.

Ε) Διαφωνεί κανείς πως ο κος Άρνεσεν δεν μας τα λέει καλά; Που είναι άραγε οι μηνιαίες συνεντεύξεις τύπου και η στενή παρακολούθηση του ΠΛΑΝΟΥ από το Δανό; Είναι αυτό ορθή εφαρμογή των όσων μας παρουσιάστηκαν όταν ήρθε; Αλήθεια, η γκρίνια του Τούντορ για τις μεταγραφές ακούστηκε; «Δυο μήνες έχει που του είπα τι παίκτες χρειάζομαι» ανέφερε ο Κροάτης που δε μπορεί να λέει ψέματα ΚΑΙ αυτός.

ΣΤ) Διαφωνεί κανείς πως το ρόστερ αποτελείται από μετριότητες; Και συγγνώμη που το γράφω, αλλά οι μετριότητες αυτές δεν ήρθαν όλες φέτος. Μερικές είναι εδώ από τα γεννοφάσκια τους…

Το κυνήγι της υπεραξίας παικτών είναι καλό για ομάδες που κάνουν εμπόριο. Αν θέλετε τέτοιον ΠΑΟΚ, να τον χαίρεστε. Εγώ περιμένω μια ομάδα που θα αγγίζει το κοινό όντας ΟΜΑΔΑ, όχι κέντρο διερχομένων μετριοτήτων.

Με βάση όλα τα παραπάνω, διαφωνεί κανείς πως το αποτέλεσμα που βλέπουμε στο γήπεδο είναι αναμενόμενο;

Δυστυχώς δε μπορεί άλλο να παριστάνουμε τους τρελούς και να βάζουμε πλάτη σε ένα έκτρωμα. Ο κόσμος έχει κάνει χιλιάδες λάθη, ΔΕΝ έχει το ακαταλόγιστο ούτε είναι τόσο σοφός όπως είναι της μόδας να λέμε. Η μαζική αποχή όμως από το γήπεδο, ΕΙΝΑΙ φυσιολογική και αναμενόμενη.

Ο ΠΑΟΚ σήμερα ως αγωνιστικό σύνολο, είναι ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ.

ΥΓ. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε πολλά παραπάνω για ασυναρτησίες και αυτογκόλ που βλέπουμε στις συνεντεύξεις τύπου του προπονητή, αλλά είναι βέβαιο πως θα το κάνουν άλλοι που είναι "καλοπροαίρετοι" και "επαγγελματίες" οπότε δεν έχει νόημα...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...