Η μεγαλύτερη μεταγραφή!

Το άκουσμα της έλευσης Άρνεσεν στη Τούμπα, προκάλεσε πολλές συζητήσεις. Άλλη μια πομπώδης κίνηση, ή μήπως το έναυσμα για την εκτόξευση του ΠΑΟΚ;
Equalizer Equalizer
Η μεγαλύτερη μεταγραφή!

Μετά από τρεις μέρες ρεπορτάζ, συνεντεύξεων, δηλώσεων και λοιπών σχολίων, θεωρώ πως περιττεύει οποιαδήποτε αναφορά στο βιογραφικό του νέου αθλητικού διευθυντή του Δικεφάλου. Και ο πιο άσχετος περαστικός άκουσε, έμαθε και είδε με τα μάτια του τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του ΠΑΟΚ, να κάθεται στη σουίτα του Σαββίδη και να βλέπει το μαύρο χάλι της ομάδας κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Το ερώτημα που προέκυψε αβίαστα στους… καλοπροαίρετους σχολιαστές από προχθές, είναι ένα : Θα πετύχει ή θα αποτύχει ο Φρανκ; Και ποια είναι η σύγκριση με τη περίπτωση Στέφενς;

Κατ αρχάς, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η επιλογή και κυρίως η… πληρωμή ενός επαγγελματία επιπέδου Άρνεσεν, δείχνει τις σκέψεις και τις προθέσεις του Σαββίδη. Δε ξέρω αν όντως επιβεβαιώνονται όσοι έλεγαν πως η αποπληρωμή των χρεών ήταν που καθυστερούσε την αλλαγή επιπέδου για τον ΠΑΟΚ, σίγουρα πάντως ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος μας είχε προϊδεάσει, τονίζοντας πως πλέον μπορεί  να προχωρήσει τα πλάνα του. Το αν θα φτάσουμε να είμαστε στο ΤΟP-20 της Ευρώπης, θα φανεί.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν θεωρώ πως δεν έκανε μόνο μια κίνηση εντυπωσιασμού. Και σίγουρα είναι άλλο πράγμα να είσαι προπονητής που κρίνεται κάθε εβδομάδα στο γήπεδο, σε σχέση με ένα διευθυντή ο οποίος κρίνει τους προπονητές και τους παίκτες. Αυτό από μόνο του αρκεί για να διαφοροποιήσει τελείως τις συνθήκες εργασίας, τη διάθεση και τα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει ο Άρνεσεν.

Ο Σαββίδης όμως δεν πληρώνει μόνο το Δανό τεχνοκράτη. Πληρώνει μαζί και την ατζέντα του. Μια μικρή έρευνα αρκεί για να καταλάβει κανείς πόσο σημασία δίνει ο Φρανκ Άρνεσεν στην ύπαρξη και συντήρηση ενός τεράστιου οικοδομήματος συνεργατών, φίλων και επαγγελματιών του χώρου που αλληλοτροφοδοτούνται με πληροφορίες για ταλέντα, πρόσωπα και καταστάσεις ανά την υφήλιο. Αυτό το μικρό μαύρο βιβλιαράκι αρκεί από μόνο του για να φέρει τον ΠΑΟΚ πολύ πιο κοντά στα αστέρια και την ολοκληρωτική καταξίωση. Αρκεί βέβαια να διαβαστεί σωστά.

Θέλουμε όλοι να πιστεύουμε πως οι αλόγιστες σπατάλες αποτελούν παρελθόν. Ο ίδιος ο Άρνεσεν δεν έχει τίποτα απολύτως να αποδείξει και συνεπώς πρέπει να προστατευτεί και να δουλέψει απερίσπαστος. Και μόνο η παρουσίαση ενός συγκεκριμένου πλάνου ανάπτυξης, αρκεί για να επαναφέρει στα μάτια του ΠΑΟΚτση την πίστη, τη συσπείρωση και εν τέλει την κατακόρυφη άνοδο της ομάδας που λόγω έλλειψης ψυχολογίας, κατάφερε τα μισά από όσα μπορούσε τα τελευταία χρόνια.

Οι λόγοι για τους οποίους θα πετύχει :

  1. Γιατί είναι σίγουρα μέσα στην κορυφαία πεντάδα στελεχών ανάπτυξης ποδοσφαιρικών ομάδων ανά την υφήλιο, με τις γνώσεις του να επαρκούν ώστε να γελάει με τα ντόπια… φυντάνια.
  2. Γιατί έχει πλέον κατασταλάξει σε ορισμένα πράγματα, έχοντας βιώσει διαφορετικές νοοτροπίες και περιόδους στο ποδόσφαιρο. Αν για τους κακοπροαίρετους η επιτυχία του στην Ολλανδία θεωρείται παρωχημένη, η Τσέλσι προϊόν πακτωλού χρημάτων και το Αμβούργο «ντεμί-ντεμί», τότε αν μη τι άλλο οι εμπειρίες από όλα αυτά τα υψηλά σαλόνια, αρκούν για να δώσουν μια ποιότητα στο έργο του Δανού στη Θεσσαλονίκη.
  3. Γιατί δεν χρειάζεται να συγκρουστεί με εγωισμούς επιπέδου Mourinho στην Ελλάδα, δεχόμενος φθορά. Η παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στα δικά μου μάτια μόνο ευεργετική μπορεί να είναι για το Δανό, καθώς θα εγγυάται τη σωστή πληροφόρηση σχετικά με παίκτες, νοοτροπίες και το κοινό του ΠΑΟΚ.
  4. Γιατί είναι δεδομένο πως έχει τη στήριξη όλων και κυρίως του μεγαλομετόχου.
  5. Γιατί διαφαίνεται πως το μπάτζετ θα είναι αρκετό ώστε να δομήσει μια δυνατή ομάδα.

Οι λόγοι για τους οποίους θα αποτύχει :

  1. Λόγω Θεσσαλονίκης, ερτζιανών, νοοτροπίας
  2. Λόγω έλλειψης καθαρού πλάνου και αλόγιστης σπατάλης σε ανούσια «ταλέντα»
  3. Λόγω ανυπομονησίας μέσα και γύρω από τον οργανισμό του ΠΑΟΚ

 

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο, πως η μεταγραφή του Φρανκ Άρνεσεν στη Τούμπα, αποτελεί το μεγαλύτερο «μπαμ» που έχουμε κάνει ποτέ και είναι κρίσιμο, επιτέλους, να συστρατευθούν οι δυνάμεις όλων ώστε να γίνει η επανεκκίνηση που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ. Η εύρεση της χρυσής τομής ανάμεσα στα τόσα θετικά και τα λίγα αρνητικά που μπορεί να έχει η συνεργασία με έναν επαγγελματία επιπέδου Άρνεσεν, είναι ζήτημα όλων μας. Όχι μόνο δικό του.

ΥΓ. Πιθανή κατασκευή του υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου στη Θέρμη σε συνδυασμό με την παρουσία στελεχών επιπέδου Άρνεσεν, αρκεί για να βάλει μπουρλότο στο σάπιο τοπίο του ελληνικού αθλητισμού, εκτοξεύοντας τον ΠΑΟΚ σε άλλο επίπεδο…

ΥΓ2. Πάνε πλέον δύο χρόνια από τότε που ξεκίνησα να γράφω ότι  Έρχεται η ώρα του… Και τα Τικ-Τακ λιγοστεύουν.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...