Τρέχουν οι εξελίξεις, δεν τελειώσαμε ακόμα...

Ο εφιάλτης του ζητήματος των χρεών για τον ΠΑΟΚ, βρίσκεται για μια ακόμα φορά στο επίκεντρο. Οι τελευταίες εξελίξεις φέρνουν (;) την επίλυση του προβλήαμτος, ένα βήμα πιο κοντά. Ας μην πανηγυρίζουμε όμως, ακόμα...
Equalizer Equalizer
Τρέχουν οι εξελίξεις, δεν τελειώσαμε ακόμα...

Η χθεσινοβραδινή ψήφιση του νόμου περί 100 δόσεων, περιλαμβάνει στο σύνολό του προβλέψεις που αφορούν το πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Βάσει κάθε κοινής λογικής, αλλά και βάσει των όσων ρητά αναφέρονται, ο ΠΑΟΚ έχει πλέον το δικαίωμα να προβεί στην εξόφληση του χρέους με όρους που τον ικανοποιούν και να ξεφύγει μια και καλή απο τη θηλειά που δημιούργησαν πρώην διοικήσεις, με την... σιωπηρή ανοχή των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Καθώς όμως η φράση "κοινή λογική" ΔΕΝ είναι κάτι που περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιο των δημόσιων αρχών και δη των εφοριών, το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμα.

Έχει αποδειχθεί πολλάκις, πως στην Ελλάδα οι νομοθέτες οχι μόνο αποτυγχάνουν συχνά στην παραγωγή νόμων, αλλά χρειάζονται ξανά και ξανά να διορθώσουν τα όσα γράφουν, ώσπου ένας νόμος να θεωρηθεί καλός ή λειτουργικός. Η περίπτωση του προπονητικού κέντρου που θέλει να χτίσει ο Σαββίδης στη Θέρμη, είναι χαρακτηριστική. Ένας νόμος που είχε δημιουργηθεί για την υποτιθέμενη αξιοποίηση εκτάσεων και χώρων, ουσιαστικά αποτελούσε τροχοπέδη σε οποιαδήποτε επιχειρηματική προσπάθεια και χρειάστηκε να περιμένουμε μήνες, να υπομείνουμε ατελείωτες ανοησίες απο διάφορους μέτριους τύπους μέχρι να βρεθεί λύση.

Έτσι, και στο ζήτημα των χρεών του ΠΑΟΚ, μέχρι να αποδειχθεί οτι όντως βρίσκεται στην ευχέρεια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να πληρώσει τα χρέη, ας κρατάμε μικρό καλάθι. Σε τέτοιους νόμους είναι απαραίτητη η ύπαρξη... διορθωτικών ή διευκρινιστικών πράξεων, μέχρι να ολοκληρωθεί το κείμενο και να γίνει κατανοητό και αποδεκτό απο τους φωστήρες των δημόσιων υπηρεσιών.

Θέλω να πιστεύω πως μετά τα δεκάδες ενημερωτικά mail, τα ραντεβού και τις διευκρινίσεις που έχει δώσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εδώ και χρόνια στο Ελληνικό κράτος, δεν θα βρεθούμε προ εκπλήξεως και το χρέος της ΠΑΕ θα μπορεί να εξοφληθεί κάνοντας χρήση αυτού του νόμου. Ειδάλλως, θα μιλάμε οχι μόνο για τεράστια απογοήτευση, αλλά και για ξεφτίλα ολκής εκ μέρους των ιθυνόντων της κυβέρνησης.

Ο Σαββίδης έχει κάνει πολλές λάθος κινήσεις απο τη μέρα που ήρθε. Η εκ μέρους του εξόφληση των χρεών του ΠΑΟΚ όμως, θα είναι μια τεράστια παρακαταθήκη που θα μπορέσει να καναδώσει ζωντάνια σε ένα χαλασμένο οργανισμό, να σβήσει μια και καλή τις φωνούλες διάφορων ημιαγράμματων τύπων που κυκλοφορούν στα ερτζιανά και να προσθέσει άλλα... δέκα εκατομμύρια στα ήδη 40 που έχει βάλει στο Δικέφαλο εδώ και τρία χρόνια.

Μακάρι να μη το στερήσουν αυτή την ευκαιρία, επικαλούμενοι "ψιλά γράμματα' στους νόμους.

 

ΥΓ. Εντυπωσιακή, η στήριξη στο πρόσωπο του Γ.Χ. απο το μεγαλομέτοχο. Μακάρι να μπορούσε να μας την εξηγήσει κάποιος.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...